Има ли канарчета на Канарските острови :-)))

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Има ли канарчета на Канарските острови :-)))

Мнение от DOCTORA »

Посетих един от канарските острови - Фуертевентура за една седмица с цел накъсване на всякакви тропически рибоци. Въпреки стабилната предварителна подготовка, не успях да уловя това което се надявах че ще хвана. Дребни рибета като 3-4 вида sea bream, гопа до 20 см, дребни илариики и скумрийки можеха да се хванат с килограми на хляб или парче белена скарида. Едрата и престижна риба като туна, лефер, лаврак, групър и няколко други дънни риби на които се бях наточил, се оказаха трудни за ловене. Техният успешен улов се оказа свързан с знания за района и навиците на рибите. Тези неща бяха известни само на местните рибари.
И така освен дребосъка успях да хвана само една малка акулка, една папагалова риба -Виеха на испански (много престижна местна риба) и закачих една огромна Манта (над 50 кг) която успях да докарам до 2 метра от повърхността преди карабинката на вирбела на металният повод да се скъса.
Така че, нямам много снимки с риби. Дано да ви харесат пейзажните снимки :lol:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Страхотни снимки Докторе(както винаги).Като гледам релефа на брега от който си ловил ,не те ли напомни малко за за северното ни черноморие,визирам Камен бряг.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

КАНАРЧЕТА незнам дали има там ама ще те попитам там ядели и има ли КАРНАЧЕТА :lol: :wink: :drinkers:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Красота... :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Ваньо, карначета нямаше, но имаше много вкусни аржентински наденички в местният Тапас Бар. Много вървяха със сервеза - бира на испански :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Страхотно Док...като гледам ме налегнаха едни хубави спомени от минали спортни сполуки... :lol:

А освен сервеса...нямаше ли и малко агуа агурдиенте... :lol:

Видя ли нашата среща - състезание в Несебър на 25 март... :lol:
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Да Батмилене, проследих цялата обширна кореспонденция около организирането и провеждането на състезанието в Несебър.
Голяма организация и добро провеждане. Браво и на Жорето! Той е един от малкото хора които могат повече да действат отколкото да говорят, което е невероятно трудно в неговият случай, като се има в предвид колко е сладкодумен :lol: :lol: :lol:

Аз ще съм в БГ от 24 Юни до 15 Юли. Може да организираме едно състезание през този период. Не знам само каква риба ще има тогава.

А освен сервезата, добре си посръбнах и от САНГРИЯТА - сладко вино с газирана вода, лед и плодове. Много беше приятна в жегата :lol:

Изображение

Агурдиенте-то, или огнена вода, е ракия от захарна тръстика. Как само цепи глава от нея малеййййй...!

Изображение

Аз затова се наливах със сангрия и сервезка :lol:
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

Е.ееее..голяма аристокарция. Канарски Острови, риболов на манти от по 3 метра които чупят 100-грамови закалени вирбели и отпиване на охладителни напитки като тази в каничката от първата снимка.....Ех мечти... :D Само за комапанията нищо не казваш Докторе но явно че и тя е на ниво, като за местата които се посещават. (а и нали имахме забележка да не пускаме разголени снимки) :D

Браво, дано при следващия риболов на манти някоя финишира на брега..макар че не ми е ясно как се тегли такова нещо.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Здравей Док...радвам се че си прекарал добре...е с риболова винаги е така...все може да те изненада с нещо ...не писа дали опита на изкуствени примамки...на някой воблер или блесна...навремето хващахме добри баракуди на Канарите...а и калмари налитаха на примамките... :lol:

Видях ги тия напитки :lol: със стряскащи етикети ...абе да не си ги снимал в някой бардак с червен фенер отпред на входа...иначе испанската Горяща вода...си е съвсем нормална напитка... :lol:

Може да измислим една среща за времето когато ще си тук...но колегите предлагат сериозно състезание да организираме чак през септември....дори си купих вчера една нова болонеза...Balzer Diabolo III Sbiro 60 4,40m 8-60g
искам сега в ранната пролет да я използвам за риболов на платерина и барбун със сбиро...дори за целта ще трябва да си подновя някой бомбарди...с различен грамаж и потапяне...защото миналата година имаше доста скъсани и загубени от мен... :lol:
Тия дни чакаме карагьоза да дойде по-близо до брега...и да се лови с чепарете... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , а в началото на м.май идват първите гофуси...
Така че за юни-юли ще има доста видове риба...и естествено ще има и големи морски котки...ще имаш възможност да повториш миналогодишния си успех... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Cougar, Карабинката на вирбела която се скъса беше всъщност доста хилава. Аз забравих морските метални поводи и бях сложил щукарски с малко вирбелче и тънка тел. Очаквах да удари лефер или лаврак за които този вирбел беше адекватен. Мантата обаче го спраска :cry:

Батмилене, честит нов прът! Ако се окаже практичен и аз може да си взема един. Тук в Англия той наистина няма приложение за морският риболов, но в БГ може да се окаже много подходящ.

А на искуствени примамки пробвах много, но без успех.
За 6 дена видях само два паламуда да се изкарат на рапала 13 см дълбокогазеща. Всеки ден привечер поне двадесетина от местните рибари въртяха рапали по 2-3 часа но резултата беше само тези две риби. Доста странно като се има в предвид колко много хищна риба има там.
Ако четеш английски, пълният ми репортаж за риболова канарите можеш да видиш на този форум:

http://www.worldseafishing.com/forums/s ... hp?t=23726
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

DOCTORA написа:... Голяма организация и добро провеждане. Браво и на Жорето! Той е един от малкото хора които могат повече да действат отколкото да говорят, което е невероятно трудно в неговият случай, като се има в предвид колко е сладкодумен... :lol:
... Док, по-правилното е "и да действат ...и да говорят...и да убеждават "... все пак е съсобственик на телевизионен канал Жорето
...защото без говоренето (съдържателно или не ... със смисъл или без ... с задни мисли или без такива) не може да се осъществи комуникация - нямаше да има събитие изобщо.
Едни тръгнаха на излет ...други на състезание, трети на Война ... 4ти за сеир :lol: :lol: :lol:
...аз бях на излет с младши... :wink: наредих се на старта, ама там си останах - ялов ден...ялово време - добре замислено и коварничко дело Миленово.
Не можах да го разубедя да е през Лятото ... а и продуцентите на предаването на Жорето явно са нямали материали - и затова ...ние бяхме материала и дивеча :lol: :lol: :lol:
Приех ролята в рубриката "По кабел и жица - правиме ви скица" (моя интерпретация ) ... и отнесох напоените с кураре стрели "от милия ми батко" :lol: :lol: :lol:

...а през Юни - ще те очакват платерините, позабравили английския ... какво друго - а сафридче може също ...
Годината 2004 няма да се повтори с ранните заргани - очаквам ги след 15 Август чак
:wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

На Калпавия ...все нещо МУ пречи... :lol:

Така беше и при миналогодишното посещение на Док...пак се беше изложил Дурумич... :lol:

..архивите са живи... :lol:
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Аз този карагьоз не съм го виждал. Няма ли да остане до Юли?
Дали ще е почнал да дава чернокопа през Юли?
Ако има сафрид на еланкат ще е кеф, иначе само с иларийте не ми се занимава две седмици и може да остана във Варна само за една седмица.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

V otpus sam...a karagioz vse oste niama...
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

той ( карагьоза ) не се ли прибира в ДУНАВ ?
:roll: :roll: :roll: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”