Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
На яз,Искьр има от всичко
Модератор: bobopeli
На яз,Искьр има от всичко
Здравеите колеги , поне два пъти в седмицата влача до стъмване.На лодката имам 2 броя DOWNRIGERI /CANNON/ и пускам воблерите н а 15 метра от лодката и на 12 и 16 метра дълбочина .Почти нямам влиэане беэ удар но повечето са гелета эащото щипките не са добре настроени и не освобождават влакното при удар .Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TAILDANSARI .Имам и няколко добри риби и няколко маломерни ВЪРНАТИ .Лошото е че бес закачена мрежа не съм минавал от нова година до сега 5 пъти???Като последната ми се нави на винта на мотора и беше с тапи .Освен че я режа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обаждам и на ИАРА 0887213889 но да ви кажа НЕ СЕ ЛИ ОПРАВЯМЕ САМИ НА ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА.Последния път показа много риба на сонара и пред Филмовата къща.Мрежи наи често има на Шипоченския залив ,до Караваните преди Шипоченския ,пред Ветроходната база,Щъркела , залива зад Канелот и залива на границата на вододаината/има закотвена ветроходна лодка там/Това е от мене чао и успех. Ps/ Имам много снимки но не съм в час с качването
Последно промяна от ven1234 на Сря Яну 13, 2010 4:55 pm, променено общо 2 пъти.
- MITKO70
- кандидат преподавател

Re: На яз,Искьр има от всичко
Добро инфо за язовира,има и хубаво, има и лошо .Това с мрежите ясно,и то ебава цялата работа ,а после се чудят защо не кълве през летния сезон.Те я нон стоп тормозят и намалят,а зарибяват колко до замажат очите.
п.п.
Прати снимки на моя ЛС и ще ги кача.
п.п.
Всичко може,но не всеки го можe.

Един единствен път съм ял на Стената ако не бяха (ПАРТИЯ( с полицаите МРЕЖАРИ дали в менюто щеше да се предлага ДРЕБНА риба,уклеи ,костур а върха беше като си порачах БЯЛА в една порция имаше 3 СУЛКИ и пак не го докарваха на грамаж,А на въпроса ПРЯСНА ли е ми казаха от СНОЩИ???MITKO70 написа:Добро инфо за язовира,има и хубаво, има и лошо .Това с мрежите ясно,и то ебава цялата работа ,а после се чудят защо не кълве през летния сезон.Те я нон стоп тормозят и намалят,а зарибяват колко до замажат очите.
п.п.
- nasco2
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Добро инфо колега, относно мрежите аз лично съм звънял на 0887-213-838 и винаги е имало резултат за този язовир.
колега това е на Боби тел от ИАРА но тои беше отпуска и ми даде на колегата му ,запиши и другияnasco2 написа:Добро инфо колега, относно мрежите аз лично съм звънял на 0887-213-838 и винаги е имало резултат за този язовир.
- чпс
- ще става разбирач

Поздравления, колега - за настойчивостта и за резултатите
На каква дълбочина пускаш тежестите на единия и на другия даунригер, за да бъдат примамките на 12 м и на 16 м ??
Успех !
Имаш предид Taildancer 7 на Rapala, нали ?ven1234 написа: Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TEODENSARI .
На каква дълбочина пускаш тежестите на единия и на другия даунригер, за да бъдат примамките на 12 м и на 16 м ??
Успех !
Аз ги виждам на сонара а единия ми е електрически и го командвам през сонара като има опции да променя сам дълбочината през определен период и точно тогава са повечето атаки.Важно е да се знае и че при по висока скорост воблерите се качват на горе.Аз влача между 3,8 и 5 км в час.чпс написа:Поздравления, колега - за настойчивостта и за резултатите
Имаш предид Taildancer 7 на Rapala, нали ?ven1234 написа: Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TEODENSARI .
Успех !
- чпс
- ще става разбирач

Обикновено препоръчваната скорост за тролинг е 2,5 мили/час ~ 1,25 м/с
От 3,8 км/час ~ 1,06 м/с до 5 км/час ~ 1,39 м/с е добър скоростен диапазон за тролинг + периодичната промяна на дълбочината
Ако прецениш, че те интересува - отпусни 1-2 м влакно от върха на въдицата, така че воблера да плува до лодката и просто гледай какво става при различни скорости (без downrigger)
А за лодката - ако си от София - обади се в понеделник, вторник или сряда на Бойчо Чардаков - инспектор по корабоплаване и технически надзор - тел. 988 20 82
Успехи
От 3,8 км/час ~ 1,06 м/с до 5 км/час ~ 1,39 м/с е добър скоростен диапазон за тролинг + периодичната промяна на дълбочината
Ако прецениш, че те интересува - отпусни 1-2 м влакно от върха на въдицата, така че воблера да плува до лодката и просто гледай какво става при различни скорости (без downrigger)
А за лодката - ако си от София - обади се в понеделник, вторник или сряда на Бойчо Чардаков - инспектор по корабоплаване и технически надзор - тел. 988 20 82
Успехи
Колеги,как е нивото на водата,на щъркела имали свободни места ?
От лодката минаваики винаги ми се е виждало пълно но през седмицата има .Нивото спадаlmm написа:Колеги,как е нивото на водата,на щъркела имали свободни места ?
Днес беше перфектно време тръгна платиката на фидер ,мятах тука
По рила има още сняг но кълвеше доволно ,детето наскуба малко такива по половинка

По рила има още сняг но кълвеше доволно ,детето наскуба малко такива по половинка 
Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател

То, сняг на Рила ще има още дълго време ,но много избуяла тревата и цъфнали маргаритките на Искъра,а е висок язовир
Арни рибета.
Всичко може,но не всеки го можe.

- Paublo_Eskobar
- Модератор

Яка снимка от миналата година,ама си е от 1-ви ! 
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Абе колеги, чухте ли някой да лови хищник там. На Жребчево дава добри резултати!
- jovani
- научил се да хвърля

Бяхме на 2ри.5часа разходка с лодка докато не се развали времето.Нищо/май е още рано/Почти на всички дълбочини пускахме/до 24м/