На яз,Искьр има от всичко

Модератор: bobopeli

ven1234
новобранец
новобранец

На яз,Искьр има от всичко

Мнение от ven1234 »

Здравеите колеги , поне два пъти в седмицата влача до стъмване.На лодката имам 2 броя DOWNRIGERI /CANNON/ и пускам воблерите н а 15 метра от лодката и на 12 и 16 метра дълбочина .Почти нямам влиэане беэ удар но повечето са гелета эащото щипките не са добре настроени и не освобождават влакното при удар .Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TAILDANSARI .Имам и няколко добри риби и няколко маломерни ВЪРНАТИ .Лошото е че бес закачена мрежа не съм минавал от нова година до сега 5 пъти???Като последната ми се нави на винта на мотора и беше с тапи .Освен че я режа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се обаждам и на ИАРА 0887213889 но да ви кажа НЕ СЕ ЛИ ОПРАВЯМЕ САМИ НА ТЯХ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА.Последния път показа много риба на сонара и пред Филмовата къща.Мрежи наи често има на Шипоченския залив ,до Караваните преди Шипоченския ,пред Ветроходната база,Щъркела , залива зад Канелот и залива на границата на вододаината/има закотвена ветроходна лодка там/Това е от мене чао и успех. Ps/ Имам много снимки но не съм в час с качването
Последно промяна от ven1234 на Сря Яну 13, 2010 4:55 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: На яз,Искьр има от всичко

Мнение от MITKO70 »

Добро инфо за язовира,има и хубаво, има и лошо .Това с мрежите ясно,и то ебава цялата работа ,а после се чудят защо не кълве през летния сезон.Те я нон стоп тормозят и намалят,а зарибяват колко до замажат очите.

п.п.
Прати снимки на моя ЛС и ще ги кача.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

MITKO70 написа:Добро инфо за язовира,има и хубаво, има и лошо .Това с мрежите ясно,и то ебава цялата работа ,а после се чудят защо не кълве през летния сезон.Те я нон стоп тормозят и намалят,а зарибяват колко до замажат очите.

п.п.
Прати снимки на моя ЛС и ще ги кача.
Един единствен път съм ял на Стената ако не бяха (ПАРТИЯ( с полицаите МРЕЖАРИ дали в менюто щеше да се предлага ДРЕБНА риба,уклеи ,костур а върха беше като си порачах БЯЛА в една порция имаше 3 СУЛКИ и пак не го докарваха на грамаж,А на въпроса ПРЯСНА ли е ми казаха от СНОЩИ???
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Добро инфо колега, относно мрежите аз лично съм звънял на 0887-213-838 и винаги е имало резултат за този язовир.
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

nasco2 написа:Добро инфо колега, относно мрежите аз лично съм звънял на 0887-213-838 и винаги е имало резултат за този язовир.
колега това е на Боби тел от ИАРА но тои беше отпуска и ми даде на колегата му ,запиши и другия
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Поздравления, колега - за настойчивостта и за резултатите
ven1234 написа: Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TEODENSARI .
Имаш предид Taildancer 7 на Rapala, нали ?

На каква дълбочина пускаш тежестите на единия и на другия даунригер, за да бъдат примамките на 12 м и на 16 м ??

Успех !
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

чпс написа:Поздравления, колега - за настойчивостта и за резултатите
ven1234 написа: Рибата се е групирала в дълбокото от страната на реэервата до вододаината зона и атакува 7 см жълти и зелени TEODENSARI .
Имаш предид Taildancer 7 на Rapala, нали ?

На каква дълбочина пускаш тежестите на единия и на другия даунригер, за да бъдат примамките на 12 м и на 16 м ??

Успех !
Аз ги виждам на сонара а единия ми е електрически и го командвам през сонара като има опции да променя сам дълбочината през определен период и точно тогава са повечето атаки.Важно е да се знае и че при по висока скорост воблерите се качват на горе.Аз влача между 3,8 и 5 км в час.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Обикновено препоръчваната скорост за тролинг е 2,5 мили/час ~ 1,25 м/с

От 3,8 км/час ~ 1,06 м/с до 5 км/час ~ 1,39 м/с е добър скоростен диапазон за тролинг + периодичната промяна на дълбочината

Ако прецениш, че те интересува - отпусни 1-2 м влакно от върха на въдицата, така че воблера да плува до лодката и просто гледай какво става при различни скорости (без downrigger)

А за лодката - ако си от София - обади се в понеделник, вторник или сряда на Бойчо Чардаков - инспектор по корабоплаване и технически надзор - тел. 988 20 82

Успехи
Аватар
lmm
новобранец
новобранец

Мнение от lmm »

Колеги,как е нивото на водата,на щъркела имали свободни места ?
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

lmm написа:Колеги,как е нивото на водата,на щъркела имали свободни места ?
От лодката минаваики винаги ми се е виждало пълно но през седмицата има .Нивото спада
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Днес беше перфектно време тръгна платиката на фидер ,мятах тука Изображение По рила има още сняг но кълвеше доволно ,детето наскуба малко такива по половинка :D Изображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

То, сняг на Рила ще има още дълго време ,но много избуяла тревата и цъфнали маргаритките на Искъра,а е висок язовир :wink: :) Арни рибета.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Яка снимка от миналата година,ама си е от 1-ви ! :lol:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
messer10
новобранец
новобранец

Мнение от messer10 »

Абе колеги, чухте ли някой да лови хищник там. На Жребчево дава добри резултати!
Аватар
jovani
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jovani »

Бяхме на 2ри.5часа разходка с лодка докато не се развали времето.Нищо/май е още рано/Почти на всички дълбочини пускахме/до 24м/
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”