Съвет за избор на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Съвет за избор на лодка

Мнение от undergrounder »

Здравейте колеги.И аз като много от Вас,докато не си изпатя на собствена глава не мога да се убедя къде е истината.Миналата година си купих пластмасова лодка 2,95/1,35 и нов двигател Ямаха 4к.Да обаче двигателя идва тежък за лодката и сега се налага да продавам лодката и да купувам по-голяма.Молбата ми е за съвет,какво е по-добре да избере човек.Единият вариант пластмасова 3,50 или надуваема 3,50/3,60.Искам да мога да я транспортирам върху тавана на автомобила или с ремарке.Не ми се занимава с колесар,няма къде да го държа.Мисля да заложа на RIB 3.50/3.60,разполагам с бюджет от около 1500,1800 лв. максимум.Кое е по-добро-пластмасова или надуваема?Мисълта ми е ако можете да ме посъветвате на коя марка мога да заложа и предимствата и.Струва ли си да е RIB или може да е само с твърдо дъно.Ще използвам лодката само за язовири.Естественно ако има и по-евтин вариант би било добре,само задължително да е чисто нова лодка.Не знам надуваемите колко време могат да се ползват и дали са достатъчно сигурни.Дали няма опасност да потъна барабар с цялата екипировка .Ще съм благодарен за всеки даден съвет.Благодаря предварително.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: Съвет за избор на лодка

Мнение от Don4o_62 »

Твърда лодка 3,50м. трябва да е транспортираш на тавана на микробус,но как ще я сваляш.Няма спор че твърдата е по добра от надуваемата,но и с колесар не ти се разправя.Тогава бягаш на надуваема.Другия варянт,сменяш мотора с по малък.Обмисли хубаво варянта за голяма лодка,че много се нахвърлят на големи,но като дойде време за монтаж и превоз до вода,ядът к-ра :lol: ,особено ако са сами.А двигател 4 к.не е чак толкова голям,тежък или бърз.Карай си със старата лодка и по малко ще навиваш масура на газта :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

undergrounder написа:Здравейте колеги.И аз като много от Вас,докато не си изпатя на собствена глава не мога да се убедя къде е истината.Миналата година си купих пластмасова лодка 2,95/1,35 и нов двигател Ямаха 4к.Да обаче двигателя идва тежък за лодката и сега се налага да продавам лодката и да купувам по-голяма.Молбата ми е за съвет,какво е по-добре да избере човек.Единият вариант пластмасова 3,50 или надуваема 3,50/3,60.Искам да мога да я транспортирам върху тавана на автомобила или с ремарке.Не ми се занимава с колесар,няма къде да го държа.Мисля да заложа на RIB 3.50/3.60,разполагам с бюджет от около 1500,1800 лв. максимум.Кое е по-добро-пластмасова или надуваема?Мисълта ми е ако можете да ме посъветвате на коя марка мога да заложа и предимствата и.Струва ли си да е RIB или може да е само с твърдо дъно.Ще използвам лодката само за язовири.Естественно ако има и по-евтин вариант би било добре,само задължително да е чисто нова лодка.Не знам надуваемите колко време могат да се ползват и дали са достатъчно сигурни.Дали няма опасност да потъна барабар с цялата екипировка .Ще съм благодарен за всеки даден съвет.Благодаря предварително.
Здрасти колега :D , имай във предвид ,че надуваема лодка 3 .60, със 4 к.с. мотор ще си като спрял :shock: :lol: ,аз съм със 3. 40 Yamaha и 8к.с . и има какво още да се желае, относно транспорта миналата година я носех във два сака, и я разпъвах на язовира :shock: :twisted: , e нема такава хамалогия :evil: :evil: :evil:, повервай ми ,сега ще си взимам колесар :idea: :lol: . Ако държиш на мотора, лодка максимум 3 метра, ако ли не продавай всичко ,и взимай 3.80-4.00 със 20к.с. мотор и колесар :shock: :shock: :shock: , да знаеш че имаш лодка :lol: :drinkers: :drinkers:
ven1234
новобранец
новобранец

Мнение от ven1234 »

Колега на тая тема дисертация мога да напиша :wink: имах тримаран 4,50 с 30 коня (обаче мотора не слушаше( и един ден ми писна и извадих от витрината Yamaha 50 Hp четритактова като за нея си порачах лодка 6м на1,80 ш ВЪРВЕШЕ перфектно но в лошо време и дъжд ставах на нищо.Така ми доиде идеята за по гляма с кабина Купих Куиксилвър605кк с мотор 115 коня 4 такта ОБАЧЕ е над 800кг и ми е терсене ПУСКАНЕТО и КАЧВАНЕТО??? висока е и за кльонкане.Купих и тримаран 4,30 на 1,60 с YAMAHA 15 Hp за кльонкане НО при вълни не се чувствам много добре КАТО СВИКНАХ С ГОЛЯМАТА.Няма угодия .Но от опит ще ти кажа с надуваемата ще имаш повече хамалогия и подръжка и по къс живот на лодката( но ако търсиш лодка под 4 м надуваемата е по сигурната лодка на 100%( а за 4коня мотора не си представям как ти е тажък като по лек е само електрическия.Чао и дано съм ти бил полезен.
Последно промяна от ven1234 на Пон Яну 18, 2010 7:43 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

с електричката слагай акумулатора отпред и ще е ок...
а на бензиновия - удължител и сядаш посредата...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”