Моята захранка за язовири

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Моята захранка за язовири

Мнение от Иво Вълов »

Привет и от мен,попаднах на няколко темички свързани с захранките та рекох и аз да издам моята захранка за таранчици и шаранчета.
1 кюспе мляно задължително един пакет
2 варено жито около 300 грама
3 Качамак ама консинстенцията на качамака трябва да бъде мека . Как се постига това, повечко водичка ако го правите с една чаена чаша вода сложете малко повече примерно чаша и половина вода.
4 10 пакетчета ванилия
Когато махнете качамака от огъня сложете кюспето,житото и ванилията и ги разбъркайте добре. Исипвате качамака върху вестник или хавлиена кърпа и чакаш да истине .Когато е истинъл опитайте да направите топчица ако ви лепне по пръстите сложете или бяло брашно или кюспе няма значение докато не спре да лепне по ръцете.Качамака го слагате в плик найлонов и в хладилника на другият ден отивате за риба и става и за пружина и за плувка нооо ползвайте житото което е в захранката има невероятен ефект. Правите средно големи топки колкото киви примерно или мандарина и захранвате дето ви е кеф ХА НАСЛУКА !!!!!!!!!
Изображение
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Моята захранка за язовири

Мнение от Shankulov »

Звучи много добре, но имам само 1 забележка. След като е готов качамака не го слагай в найлон, а във тензух/хавлиена кърпа/парцал...но не и в найлон, защото колкото и да е изстинал пак прави влага и така ще омекне :D
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Ще се пробва.Мерси.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

....и рибата след като е опитала храната се оттегля в някое тъмно местенце за дрямка.И вие чакате ,ли чакате :D :D :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

butnik написа:....и рибата след като е опитала храната се оттегля в някое тъмно местенце за дрямка.И вие чакате ,ли чакате :D :D :D
Добре де колеги, целта и идеята на захранката, според мен, е да привлича рибата и да я задържа в нашето хранително петно, но без да я храним. Тези жита и качамаци не правят ли точно обратното ? За пружина както и да е но за плувка .... :roll:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Защо питаш мен,аз съм писал какво ще стане с вареното жито,ако пък подхранвате за перки :D .Колеги,като искате да се пробвате сами да си правите такива,не наблягайте на варени житни култури,а на маслодайни-коноп,ленено семе,печен слънчоглед,фъстъци и.....др.И достатъчно е да смесите бисквитена галета,царевично брашно,кюспе,галета-хлебна.Според това как искате да работи се определя и процентно кой компонент да е в повече и кой в по-малко,но това са неща ,които няма да разберете от мен.Пробвайте сами.И ктъм нея-тази примерна захранка добавяте някои от по-горе изброените семена.
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Яз. Бели Лом- под с.Крояч. Месец юни. Силен западен вятър. При мен в ниското водата е стъкло. Болонеза "Трабуко" 4м. Дистанция 25м. Дълбочина 4м. Масирано захранване с жито, сварено с подсладител и ванилия. Стръв бели и мартеничка, на 1-2 педи от дъното. Улов- едра червеноперка. И настана такава сеч, че ми държа влага цяла година. През целия ден рибата не спря, а аз периодично мятах с лопатката. След два дена решавам да повторя номера с двама приятели. Резултат- нито една риба.
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

butnik дава добър съвет.Ползувам същата тактика, житото мятам с прашката по малко.Лен не съм ползвал, но конопа при мен е задължителен.Когато съм нямал и не съм слагал коноп не виждам разлика ,но това са различни риболови в различни дни и изводи не могат да се направят.Житото ми е задължително когато съм за червеноперка.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Diman написа:Яз. Бели Лом- под с.Крояч. Месец юни. Силен западен вятър. При мен в ниското водата е стъкло. Болонеза "Трабуко" 4м. Дистанция 25м. Дълбочина 4м. Масирано захранване с жито, сварено с подсладител и ванилия. Стръв бели и мартеничка, на 1-2 педи от дъното. Улов- едра червеноперка. И настана такава сеч, че ми държа влага цяла година. През целия ден рибата не спря, а аз периодично мятах с лопатката. След два дена решавам да повторя номера с двама приятели. Резултат- нито една риба.
е житото е свършикло работа,то е било на дъното ,а ти си ловил над него,нещо :( перката иска облак,съгласен съм с всяко мнение :D житото ги е нахранило за дни напред :D от това искам да ви предпазя,да подхранвате умерено с него.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

При един летен ден за риболов примерно като се почне от към 6 сутринта едва ли 600 гр жито ще нахрани рибата . Аз лично като ида за риба 1/3 от захранката ми отива говориме ако е от тоя тип за на дъно примерно със две дъъни въдици и колко ти остава за на плувка около килограм и малко от горе с килограм захранка едва ли ще я нахраня :)
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Shankulov написа:Звучи много добре, но имам само 1 забележка. След като е готов качамака не го слагай в найлон, а във тензух/хавлиена кърпа/парцал...но не и в найлон, защото колкото и да е изстинал пак прави влага и така ще омекне :D
Аз това искам да е мек :)
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

VidinskoRibarche написа: 4 10 пакетчета ванилия
Когато махнете качамака от огъня сложете кюспето,житото и ванилията и ги разбъркайте добре. !

Опитай да сложиш ванилията в качамака преди варенето само с 2-3 пакетчета ще получиш по силен аромат отколкото 10 пакетчета след варенето.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

VidinskoRibarche написа:При един летен ден за риболов примерно като се почне от към 6 сутринта едва ли 600 гр жито ще нахрани рибата . Аз лично като ида за риба 1/3 от захранката ми отива говориме ако е от тоя тип за на дъно примерно със две дъъни въдици и колко ти остава за на плувка около килограм и малко от горе с килограм захранка едва ли ще я нахраня :)
Няма да споря с теб ,явно разбираш много от захранки и начини на хранене,извинявай.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

butnik написа:
VidinskoRibarche написа:При един летен ден за риболов примерно като се почне от към 6 сутринта едва ли 600 гр жито ще нахрани рибата . Аз лично като ида за риба 1/3 от захранката ми отива говориме ако е от тоя тип за на дъно примерно със две дъъни въдици и колко ти остава за на плувка около килограм и малко от горе с килограм захранка едва ли ще я нахраня :)
Няма да споря с теб ,явно разбираш много от захранки и начини на хранене,извинявай.
Просто ползвам почти само тоя тип захранка всеки път когато ида на един и същ водоем и винаги е имало резултат. По това съдя че става и че има ефект ! Гледкам червенките точки са повечко при теб след като ме поправяш или изявяваш несъгласие има защо ! Оценявам това и ти благодаря. Последното изречение ми изглежда малко като присмешка ,но го приемам с усмивка :)

Ходя за риба едва от 2 години сериозно преди това нямаше как понеже не съм бил в Бг
Едва сега тепърва почвам да изучавам водоемите в България.
Изображение
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

butnik написа:..е житото е свършикло работа,то е било на дъното ,а ти си ловил над него,нещо :( перката иска облак,съгласен съм с всяко мнение :D житото ги е нахранило за дни напред :D от това искам да ви предпазя,да подхранвате умерено с него.
Не е това причината. Условията на риболов се бяха променили коренно. Пълно мъртвило-никакъв полъх на вятъра. Водата беше постлана с някаква зелена гноч, която смърдеше на кенеф. Язовира беше неузнаваем. Рибата се бе изтеглила навътре в чистата вода и удряше на дъно. Пак на жито, подсладено и ароматизирано с ванилия за пилешки смески.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”