Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Леене на олово
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Леене на олово
Колеги споделете най-удачния начин за леене на олово в домашни условия без наличието на матричарски калъп,защото ми попадна един лист около 30 кг а не ми се иска да иде на вторични.Или ако някой има калъпи да се разберем нещо съвместно да спретнем.Става въпрос за дънни тежести от 30 до примерно 100 гр.за сладководен риболов.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- ще става разбирач
Re: Леене на олово
Има писано на доста места из форума за леене на олово.Пробвай си късмета с търсачката.Доста колеги си леят сами спинери, шаранджииски тежести, чебурашки та даже и олова за баластен колан за гмуркане.
Успех
Успех
-
- разбира нещата
Според мен най-лесния начин е да си направиш един калъп от капачка на буркан и посредата прокарваш игла/тел зависимост колко дебела или тънка искаш да ти е дупката. Стопяваш оловото в някакъв съд и с една лъжица изливаш в калъпа, чакаш няколко секунди и потапяш във вода готовата отливка и си огън би
Това е изпитано и става много бързо - за 1 час приблизително 100бройки
Успех!

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- Dani I
- вече хвърля и на тежко
И умната с водата ,че стават големи бели.
Разтопено олово и вода страхотия.
С водата пръска жестоко!!!Dani I написа:И умната с водата ,че стават големи бели.
И обирай утаиката, която излиза като каймак след като се разтопи, не е желателно да се лее с нея.
Може да си направиш гипсов калъп, лесно става, и може да направиш всякаква форма на оловото, има писано за направа на такъв калъп!
Спининг Клуб " АБИЧИ "
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да видях че има писано за гипсов калъп,но ако някой колега има хубав истински калъп съм готов да го разделим (оловото)и да си излеем хубави тежести.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- разбира нещата
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аз да попитам не е ли вредно за здравето като се лее оловото ?
...and justice for all
- Zako
- ще става разбирач
Опасно е ако не уцелиш калъфа и си го излееш на кракаMitko84 написа:Аз да попитам не е ли вредно за здравето като се лее оловото ?

А сега сериозно - хубаво е да ползваш противопрахова маска и да се пазиш от изпръскване

Не замръквай там където си осъмнал. Не умирай там където си роден!