Въртяща блесна.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Въртяща блесна.

Мнение от каридата »

Тъй като от няколко месеца насам имам доста свободно време реших да пробвам да направя въртяща блесна.Материалите са от тук от там тъй като и паричките са малко в момента а и в Бургас е много трудно намирането на тел неръждавейка и каквато и да е цветна ламарина.Затова нещата станаха по по-трудния начин ама на мен така ми харесва повече.:D .
Значи изнамерих медна тръбичка от климатик.
Изображение

Разрязвам я по дължина с ножовка и с помоща на чук я моналагам бая докато се изтъни достатъчно.Получава се ето това.
Изображение

После очертавам формата на листото като ползвам оригинал от мепс или моска,а може и да се импровизира.
след очертаването изрязвам с ножица за ламарина,после ползвам и пила и шкурка докато се получи нещо такова.Дупката на листото я правя с свредло 2мм.
Изображение
Вирбелцата с който се захваща листото за тялото на блесната го правя от мека тел която пак с помоша на чук придобива такава форма.
Изображение

Отрязвам колкото е нужно и пробивам в двата края с свредло 1-1,5 мм,после огъвам и се получава това.
Изображение

После пробвам дали минава без проблем през дупката на листото
Изображение
А после пробвам и дали телта мивана без проблем през вирбелцата
Изображение

За утежнение в момента ползвам оловна оливетка и хубавото е че ги има в различни грамажи.
Изображение

Слагам и такива дранкулки :D
Изображение

След зглобката на всички елементи с еполучи ето това.
Изображение

Изображение
Блената от втората снимка в най дясно е използвано тялото на блесна менте струваща 80 стотинки,листото аз съм го правил.Може да се използват и всякъкви лакове за декориране на блесната.Тези са ми първите и е нормално да не са изпипани добре,но пък за сметка на това се въртят перфектно.Надявам се и риба да хващат.Направих си някакъв вид спинър който отдавна бях започнал,дали ще върши някаква работа незнам,трябва да се пробва.
Изображение
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Rachkov
новобранец
новобранец

Re: Въртяща блесна.

Мнение от Rachkov »

ковач го раздаваш :)
обери още със ситна шкурка и с една игла за шиене (със страничната част) започни да стържиш по повърхността на перцето :) ще стане много гладко и лъскаво (като поцинкована ще стане ) ,после ще се окисли естествено и ще потъмнее
айде покажи после какво е станало

П.С Така лъскахме куршумите които събирахме от стрелбището като си правихме ключодържатели
Fuck the Burger,fuck the pizza - The best is BANICA
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Добре си се справил като за начало.Само ми е интересна тая с дупките на листото.Наистина ли се върти хубаво? :shock:
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Добре се получават като за домашни условия :smt023
п.п.Винаги съм смятал че да си направиш,измойсториш нещо сам, е най голямото удоволствие :drinkers:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

С какъв диаметър ти трябва неръждаема тел?
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Добре си се справил като за начало.Само ми е интересна тая с дупките на листото.Наистина ли се върти хубаво?
Tчно тая не съм я пробвал но другите две се връткат.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

С какъв диаметър ти трябва неръждаема тел?
Ами 0.5 мм най много 0.6мм.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
a4kana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4kana »

Майсторче и воблери и блесни майстори :smt038
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Браво колега!Ако искаш въртенето на листото да става без усилие ,слагай поне по две маниста над оливетката :wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Ето и една друга не лоша идея на един колега и съфорумец от Сливен - Димича.

Изображение

Изображение

Направил ги е от лъжици :wink:
Изображение
bakxys
новобранец
новобранец

Мнение от bakxys »

Здравей, колега.
Много добре си се справил като за начало. Възхищавам се на ентусиазма ти. Избивката на перата ти трябва да е по-голяма. Виж колко е при перата на мепс- 1.4мм . Перото с трите дупки няма да се върти добре. Трябва да са наполовина по малки. При спинъра трябва да сложиш вирбел пред перото. Защо не използваш друга ламарина дебела около 0.6мм ? Ще си спестиш много работа. Пожелавам ти да хванеш някоя голяма щука. Тогава ще изпиташ истинско удовлетворение от работата си.
Виж това може да ти е от полза http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=29347
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Всичко това е скълъпено с подръчни материали,Не мога да намеря каквато и да е ламарина в малки количества.Дет се казва за тези не съм дал нищо.Тази тема в фишингманиата съм я чел доста пъти и найстина блесните са уникални.Листата са леко огънати и двете блесни се въртят добре а на тази с дупките сигурно няма но исках да пробвам,ще работя върху това.Зариби ме едно аверче скоето ходихме миналото лято по тунджа и начупи кефалите на негова самоделка.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Т е ти най простия вариянт за оформяне на паричките,голяма съчма от лагер + чук :smt023

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
bakxys
новобранец
новобранец

Мнение от bakxys »

Хромникелова ламарина се намира в домашни потреби или всичко по лев. Вземаш един магнит и проверяваш всички лъскави тавички купички канчета и подобни. Ако е тънка ламарината и не са много скъпи, и не ги лови магнита - твои са. У дома имам една тънка хромникелова правоъгълна тавичка и като я видя все си мисля колко блесни ще станат от нея. Гледах някъде мисля, че беше в ю тyбето как някакъв американец от хромникелова купичка си направи пера. Използва извивката на купичката и само си изряза перата и им проби дупки. Може да ползваш всякаква ламарина дебела около 0.6мм . Като почистиш добре и боядисаш готовото перо ще те изкара едно лято или до първата закачка. Първо им хвани цаката пък после търси качеството.
Бай_Мецан
новобранец
новобранец

Мнение от Бай_Мецан »

Провери на вторични от старите соц коли термостатите са месингови, излиза доста материал, но малко по дебел - за блесни над №3 няма проблем. Стари хард дискове от компютри са идеални за листата.
Вербилцата аз се отказах да ги правя сам , че не стават нещо за това използвам от тези http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30
Тракането на женски токчета винаги предава морзово послание, водещо до незабавна, пълна и повсеместна бойна готовност.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”