Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Благотворителна надпревара - част 2
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
Благотворителна надпревара - част 2
Всяко хубаво нещо,трябва да има продължение.Предвит последната ни акция ( зарибяването на 40-те извора със свежа каракуда ),реших,че може да превърнем тази кауза в една редовна традиция.Преди да пусна темата,получих подкрепата и на Васко Хазарта,който е един от авторите на цялата идея със зарибяването.В мен се прокрадна една такава идея,за зарибяване на един водоем,който в момента има голяма нужда от живот в него - а именно язовира в Долни Воден.Язовирчето,който повечето от вас вероятно знаят,е с доста удобни брегове,държи дълбочини ( от 1 метър до 8 метра на стената ) и е разположен близко и до Пловдив и до Асеновград.В момента там се ловят предимно дребни и редки каракудки,но според мен има условия да се развъди асболютно всякаква риба.Статута му е свободен и се намира точно под носовете ни.Идеята е да наловим от някъде зарибителен материял и да го пренесем жив до язовира.Разбира се,докато го правим - купона и забавленията течат в пълна сила,както стана и предния път.Надявам се,този път да вземем пример от асеновградчани и да организираме по-масирано пловдивско присъствие.Eстествено вратите ще са отворени за колеги от всички краища,които желаят да помогнат за ловенето на рибите.Показахме,че когато сме много,можем да повдигнем планина.Опциите са да наловим пак каракуда от канала,или да намерим от някъде бабушки,които според мен ще се развъдят доста добре в него.Темата е отворена за дискусии и предложения от всякакъв вид,както за зарибителен материял,така и за дата на събитието.Като изберем дата,ще изготвим и един списък на изявилите желание да присъстват.Прилагам и някоя друга снимка,за тези,които не са били на язовира.Снимките са ми предоставени от Шаранчо.

Както виждате,водоема изобщо не е от най-малките,и е доста удобен за риболов.За жалост рибите в него почти липсват.Очаквам най-вече и коментарите на асеновградчани,тъй като язовира се намира буквално в двора им.
Темата е отворена за всякакви предложения.
Поздрави.

Както виждате,водоема изобщо не е от най-малките,и е доста удобен за риболов.За жалост рибите в него почти липсват.Очаквам най-вече и коментарите на асеновградчани,тъй като язовира се намира буквално в двора им.
Темата е отворена за всякакви предложения.
Поздрави.
Последно промяна от SONY на Пон Яну 25, 2010 1:33 pm, променено общо 5 пъти.
TICA FAN
Re: Благотворителна надпревара - част 2
Сонка,братле ния Тримата от запаса,аз Тонката и Иво-доктора.С каквото можем,ще погаме. 
п.п.Забравих да пиша,че имам приятел който има развъдник,за пъстърви.

п.п.Забравих да пиша,че имам приятел който има развъдник,за пъстърви.
Последно промяна от СЪНДИ на Пон Яну 25, 2010 1:02 pm, променено общо 1 път.
Благодарим Ви.Пак само да уточня,тук не става въпрос да събираме пари,идеята е да отидем да наловим от някъде зарибителен материял,да хапнем,да пекнем скара,да се повеселим и да го пренесем жив до язовира.
А това,че някой ще го мрежи,за жалост не можем да предотвратим подобно нещо,но колкото и да го мрежат,все нещо от това,което сме пуснали,ще порасне.Където и да зарибяваме,няма гаранция.че на другия край няма да пускат мрежи,както стана с 40-те извора,но поне можем да направим едно добро дело - а именно да се опитаме да дадем живот на този водоем.
А това,че някой ще го мрежи,за жалост не можем да предотвратим подобно нещо,но колкото и да го мрежат,все нещо от това,което сме пуснали,ще порасне.Където и да зарибяваме,няма гаранция.че на другия край няма да пускат мрежи,както стана с 40-те извора,но поне можем да направим едно добро дело - а именно да се опитаме да дадем живот на този водоем.
TICA FAN
SONY написа:Благодарим Ви.Пак само да уточня,тук не става въпрос да събираме пари,идеята е да отидем да наловим от някъде зарибителен материял,да хапнем,да пекнем скара,да се повеселим и да го пренесем жив до язовира.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Идеята , като традиция наистина е много добра !
Оризаре, мисля , че някой спомена си е добър водоем за дозарибяване , най много се хваща в момента / по каналите ! / каракуда !
Оризаре ако го зарибим и с каракуда /като се замисля ,май там най малко каракуда съм хващал / с дълбочини от 10-15 метра е съвсем сигурно , че по голямата част ще оцелее/.
ДА ГО НАПРАВИМ !
Оризаре, мисля , че някой спомена си е добър водоем за дозарибяване , най много се хваща в момента / по каналите ! / каракуда !
Оризаре ако го зарибим и с каракуда /като се замисля ,май там най малко каракуда съм хващал / с дълбочини от 10-15 метра е съвсем сигурно , че по голямата част ще оцелее/.
ДА ГО НАПРАВИМ !
Идеята с Оризари също е добра ,но там поне има някакви запаси от риба,докато на Долни Воден рибите почти ги няма.Нищо не пречи разбира се,следващата акция да бъде именно на Оризари.Както казах - темата е отворена за всякакви предложения.
TICA FAN
-
- научил се да хвърля
Аз съм за язовира на Долни Воден 

-
- новобранец
+1 за добрата кауза /имам хубави спомени от язовира/. Има ли обявена дата 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Каузата е прекрасна,но е обречена на неуспех.Познавам прекрасно язовира ,но местните просто ще ви се израдват максимално на идеята.Там открай време си е учебно опитен полигон за бракониери,които се познават защото са местни и си безчинстват на воля от години.С тях са горски ловни и тн.просто защото са от един етнос,а всички знаем как се поддържат те.Аз лично съм брал големи ядове с тамошните бракониери,особено като ме видяха че съм по-светъл и без подкрепа.Напук са ми хвърляли серкме директно отгоре върху въдиците с цел открита конфронтация.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Местните му викат Лайнарника.Отгоре на всичко целия Долни воден си хвърля боклуците там , та като нищо може да му викат и Боклукчарника.Известен беше с това ,че отпадните води на Горни воден се вливаха десетилетия там.През година -две го пресушават напълно , тъй като язовира се ползува за поливане. Гъмжи от малки каракудки -перфектни за стръв. От там сме носили с кофи малки каракудки на 40-те извора. Ако е за зарибяване с каракуда там си има достатъчно ,даже с рачило може да се наловят за пускане на някой друг водоем.Според мен намерете друг водоем за зарибяване с каракуди - там начинанието губи смисъл.
Независимо дали водоема ще бъде преслушан с мрежи,начинанието пак ще бъде успешно.Самата идея е много по-различна от това,да се зарибява водоема.Няма свободен язовир,който да е застраховен от бракониери.Както сами видяхте парадокса на 40-те извора - от единия бряг пускат - от другия мрежат.
Ако почнем да търсим причини,винаги ще намерим за където и да става въпрос.Ако се опасяваме,че зарибителя ще бъде изловен,по-добре да не се захващаме изобщо.Все нещо от това,което сме пуснали ще порасне.И все пак ако настоявате за друг водоем,аз нямам против.Просто дадох този като идея.
Ако почнем да търсим причини,винаги ще намерим за където и да става въпрос.Ако се опасяваме,че зарибителя ще бъде изловен,по-добре да не се захващаме изобщо.Все нещо от това,което сме пуснали ще порасне.И все пак ако настоявате за друг водоем,аз нямам против.Просто дадох този като идея.
TICA FAN
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Aбе Красито има право до някаде но Ние от Горни Воден вече си имаме канализация
.Каракуда язовира си има пре много затова и нерасте.Но червеноперка можи и да се пусни за разнообразие.
Обезрибен бил хм.
Някаде в околието да се похали някой че е хвнал шаро 8-9 кила,не на платен?
Да ама там го хвнаха миналата година и то на дъно
Там ще вирее много добре щука за това помислете.
Папур има заребител"храна"до насита, преди години бях пуснал 10 но какво стана така и не съм пробвал.А и никой не се е похвалил.

Обезрибен бил хм.
Някаде в околието да се похали някой че е хвнал шаро 8-9 кила,не на платен?
Да ама там го хвнаха миналата година и то на дъно

Там ще вирее много добре щука за това помислете.

Папур има заребител"храна"до насита, преди години бях пуснал 10 но какво стана така и не съм пробвал.А и никой не се е похвалил.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не го знам язовира но на база мненията до тук да ви попитам - защо не се опита варианта с пускането на някоя и друга щука в гьола ?!? Предимства - добра хранителна база , трудна за мрежарене , устоява доста добре на източване , вариант за привличане и на пазители от други райони и тъй уеко приибаване до някъде на безчинстващите . Недостатъци - щуката с цел зарибяване се лови по-трудно , вероятноста да се "арендова" водоема става по-голяма , тарапаната около гьола се увеличава в пъти което пък от своя страна има повече плюсове отколкото минуси 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Този случай е абсолютно същия както беше миналата година на ез.Загорка в Стара Загора. Тогава целия град даряваше пари за зарибяване сабраха се пари зариби се езерото началото на Март с шаранчета и точно за 2 месеца пенсионерите им е###ха мамата. Седят и най-нагло ти викат пред очите, че това е каракудка а не шаранче, а да не говоря за рязане на мустачки и събиране на риба директно в багажника на колата. Най-безцеремонно си къцъха шаранчета колкото бабушки всичко това е освен мреженето ......... представете си !!!!! Това лято несъм пребил сумати дъртак само от уважение към годините им. А по дани от медиите бяха пуснали около 20000 шаранчета в езеро с размери 100 х 200 метра ако бяха израснали всички представете си какъв риболов щеше да стане там. Абе няма кво да ви разправям повече, че още се ядосвам като се сетя

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мисля, мисля и нищо не измислям !!!
Зарибяване се прави и с пари , и с мероприятия като разглежданото . Важно е да се приемат така чаканите промени за дружествата , които биха дали възможност за контролиран достъп до подобни водоеми . Както и да работи ИАРА не може да огрее навсякъде .
Но акции ще правим и заради самите нас.
Всеки порой започва с капчица ........
Зарибяване се прави и с пари , и с мероприятия като разглежданото . Важно е да се приемат така чаканите промени за дружествата , които биха дали възможност за контролиран достъп до подобни водоеми . Както и да работи ИАРА не може да огрее навсякъде .
Но акции ще правим и заради самите нас.
Всеки порой започва с капчица ........
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !