Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ ОКОЛО ВАРНЕНСКО
Модератор: Paublo_Eskobar
- Stanimir17
- сериозен играч
РИБОЛОВ ОКОЛО ВАРНЕНСКО
на кои водохранилища има добри популации?
и си заслужава да се ходи по това време пак били и то платени?
и си заслужава да се ходи по това време пак били и то платени?
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Около Варна неплатено няма...както и хубаво също няма !
В момента се вадят шарани около половин кило и инцидентни екземпляри около 1200-1500гр на развъдника на Николаевка ! 10 лева на човек ! Отива се рано за да земеш местата а те са при храсталаците ще ги видиш те са на едно място не по целея язовир които същност е най много 5 декара ! Аз лових на дъно на 5-7 метра от брега на червей но почето опитваха на плувка и се вадят за цял ден 4-6 риби на човек ако си на хубаво място а с повече късмет и добра захранка (аз лових без и хванах 4 риби) !
Това е сега след месец почва голямата Николаевка !
Може да отидеш и на засмяново да ловиш таранка ама много и червеноперки
!
В момента се вадят шарани около половин кило и инцидентни екземпляри около 1200-1500гр на развъдника на Николаевка ! 10 лева на човек ! Отива се рано за да земеш местата а те са при храсталаците ще ги видиш те са на едно място не по целея язовир които същност е най много 5 декара ! Аз лових на дъно на 5-7 метра от брега на червей но почето опитваха на плувка и се вадят за цял ден 4-6 риби на човек ако си на хубаво място а с повече късмет и добра захранка (аз лових без и хванах 4 риби) !
Това е сега след месец почва голямата Николаевка !
Може да отидеш и на засмяново да ловиш таранка ама много и червеноперки

За бракониерите само слънчаци
!

- Stanimir17
- сериозен играч
ходил сам на николаева,само че лятно време и знам какво е,
лятото излизат трофейни шарани . но работата с този язовир е, че е студеноводен. има много извори и сега водата е студена, сигурно затова и не излизат добри шарани
а да знаете как стоят нещата с Шабла. една колешка ме кара да я водя за риба, не че особено много дърржа да ловим точно риба
лятото излизат трофейни шарани . но работата с този язовир е, че е студеноводен. има много извори и сега водата е студена, сигурно затова и не излизат добри шарани
а да знаете как стоят нещата с Шабла. една колешка ме кара да я водя за риба, не че особено много дърржа да ловим точно риба

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тука става въпрос за зарзъдника не за голмия язовир ! Развъдника е плитък и нямя такива извори и водата се е позатоплила но просто нямя големи шарани !
А за Шабла...еми да разрешено е забраните трябваше да са махнат та 1ви Април така че всичко е ОК само ти трябва билет !
А за Шабла...еми да разрешено е забраните трябваше да са махнат та 1ви Април така че всичко е ОК само ти трябва билет !
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако става въпрос за Големия Язовир там в момента е забранено - ХРАНЯТ - поне в събота беше така !
Предполагам че до 2 седмици нема да имаме грижи с този проблем !
Замислям се че щом са почнали да хранят значи не хранят само таранката ами и шарана значи се е раздвижил
!
Предполагам че до 2 седмици нема да имаме грижи с този проблем !
Замислям се че щом са почнали да хранят значи не хранят само таранката ами и шарана значи се е раздвижил

!

- Stanimir17
- сериозен играч
Цонево ако става дума е любимият ми язовир. платиката започва да излиза след забраната, от юни месец. бяла риба - по всяко време може да се хвани, но пиковият й момент е есента,през останалото време е по-скоро случайност.
Абе, с две думи сега не си струва!
Под стената на Цонево има канал, където има щука, ама сега не знам как стоят нещата. иначе имам желание да отида да пробвам.
Абе, с две думи сега не си струва!
Под стената на Цонево има канал, където има щука, ама сега не знам как стоят нещата. иначе имам желание да отида да пробвам.
- Stanimir17
- сериозен играч
- Stanimir17
- сериозен играч
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пълна скръб е там !Mart0 написа:а на яз.Венелин там как е?
Миналата година над 10 излета там нито един шаран само много жестоки забивания но не се фанаха и мнооого таранки по 10 санта !
МНОГО труден язовир и не задруго ами защото има малко риба

Там няма смисъл да се ходи !
Mart0 около варна най добрите неплатени са Цонево и Шабленското езеро и разбирасе най-доброто МОРЕТО ! Другите възможности са неарендираните селски язовирчета дето може слънчаци и таранки най много да има ! Няма язовир около Варна които да е добър по мое мнение но има язовири на които може да се лови успешно наистина но трябва и късмет и най-вече да се познава водоема !
!