Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем с фотоапарат
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Проблем с фотоапарат
Добър ден! Имам фотоапарт Praktica DCZ 6.8 и одеве му стана нещо на обектива. Обективът не иска да се прибере докрай и е застанал в неестествена позиция - съвсем малко се е прибрал и при самото прибиране е застанал накриво. Като се опитам да го включа се появявя логото на Praktica, започва да писука няколко пъти и пак угасва... Апаратът не е изпускан, удрян, и тем подобни. Дано да има някакъв шанс да се оправи, за да мога да снимам излетите, иначе оставам без него 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- и господ не е толокова добър
Re: Проблем с фотоапарат
Стария Самсунг не се затваряше, проблема беше, че е бил прашасал и за това.Почистиха го и се оправи. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Може да е от батериите! Първо пробвай с нови батерии, после мисли за ремонт.
нямам живарник
-
- разбира нещата
Те и батериите са ми вече на 2.5 години може би, но това ме притеснява че е застанал накриво обективът. Дано да е от батериите 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- pachosz
- сериозен играч
по-скоро някоя песъчинка ще е влязла.
Обикновено са интелигентни машинките и като свърши батерията, винаги си оставят малко ток, колкото да се прибере обектива и докато не смениш или заредиш батериите, не може да го включиш. Имах едно Сони дето правеше подобни номера, но чак накриво да застане обектива
Почистиха го и се оправи. Даже и парички не ми взеха 
Обикновено са интелигентни машинките и като свърши батерията, винаги си оставят малко ток, колкото да се прибере обектива и докато не смениш или заредиш батериите, не може да го включиш. Имах едно Сони дето правеше подобни номера, но чак накриво да застане обектива

- Моряка
- кандидат преподавател
От замръсяване става,и сигурно е така.
Въпросът е колко ще ти вземат,щото ремонт и профилактика на цифров си е цифра(поне във Варна)
С изхабени батерии няма как да стане такаShankulov написа: но това ме притеснява че е застанал накриво обективът.

Въпросът е колко ще ти вземат,щото ремонт и профилактика на цифров си е цифра(поне във Варна)
А сега де? 

- orion30
- разбира нещата
Не искам да звуча мрачно но пиши го "бегал". Удвои сумата на ремонта и ше си купиш нов, сега поне са евтини и има голям избор. Между 100-200лв, избор бол. Не се хвърляй на екстри и прочие. 

-
Не го отчайвайте човека.Двайсетина лева е почистването, ако е от него 

-
- ще става разбирач
Колега ако още не си отстранил повредата,при мен става така като свършат батериите.Имам същия апарат.
Колекционирам лампови радиоприемници
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И аз имам същият проблем с моят апарат.Първият път го отворих и намерих вътре една пласмаска,която блокираше обектива.Махнах я и проблема се реши.Сега обаче пак не ще и ми пише LEND CAP ERROR. Разглобих го пак ама не видях проблем до там където стигнах и сега от 3 месеца лека полека се опитвам да разглобя целият обектив.Доста трудна работа е.Надявам се да успея да стигна до проблема ,а той е някъде вътре в обектива защото като го клатя трака.Мисля си че от много слънце и големи температурни разлики + три годишно лапе се е откачила една малка спираловидна пружина,която извършва операцията прибиране и изваждане на обектива.
Когато стигна до там ще ви пратя снимки за да знаете къде да търсите подобни неизправности
Когато стигна до там ще ви пратя снимки за да знаете къде да търсите подобни неизправности
- YordanDanev
- сериозен играч
Обектив на фотоапарат нетрябва да се отваря, защото бил вакум, и като избяга вакума пиши го брак 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Нямам предвид да се ровя между лещите а само в механиката около тях
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и моя така се прееба-взех си друг де,ама тоя си ми е любим ....дрьж ни в течение-има ли смисьл да го мькна някьде на поправка-ако верно е 20 лв-става....ако ше ми искат,като за НОВ-не 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
Най-лошото е, че за да ти видят проблема, трябва да го отворят.Тогава при всички случаи плащаш за отваряне и затваряне.