Подходящо влакно за шаран?

Модератор: sapuna

kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Подходящо влакно за шаран?

Мнение от kasabov_le »

какво мислите за това влакно........ http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =262&click и това сащо: http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =664&click кое е по доброто влакно :?:
а и вие ми предложете някакви сполочливи които сте използвали :|
само да е , 0.35 или 0.40 -и размерите на ролката да са/300m. 600m. 1000m.
Благодаря предварително :drinkers:
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
ribar77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: за шарко

Мнение от ribar77 »

http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2449
1000 метра е ролката.
Твърдо, издържливо на претриване и нараняване. Влакно което няма да те предаде.

Показателите на тези които си посочил, много ме съмнява да са верни :rolleyes:
Любишь медок – люби и холодок.
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_piskov »

Здравей,аз работя с такова влакно(говоря за карп експерта от 1000м)!Да ти кажа доста съм доволен,малко като че ли е твърдо,но за здравината гарантирам!Естествено,че има доста по-качествени влакна,но за тази цена, качеството е добро!Абе засега не ме е предало!поздрави
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Колега,
т.к. съм сменил доста влакна смятани за шаранджийски до около 35-40 лв за 1000 метра... стигнах до извода още миналата година, че едни от най-добрите влакна предлагани на пазара в България са CARP Expert -a (Хамелион, не черния) и едно друго влакно на FOCUS Хамелион - горе долу влакната са подобни.
За мен просто това са най-добрите и се предлагат на доста добри цени! Много здрави, издържат доста дълго време, издържат и на триене и като, че ли на тях и доста повече кълве ;).

п.с. много други корди, които се водят скъпи и качествени марки по мое наблюдение са много големи боклуци, първо съм започнал с CARP Еxperta и впоследствие минах през най-различни влакна (защото нали уж тия скъпите и маркови били по-специални - да не изброявам марки; даже като се замисля колко пари дадох за най-различни корди, та по-добре да си бях купил 2-3 карбонови пръчки по 80-90 лв) и най-накрая (от края на лято 2008-а) пак стигнах до тях - CARP Expert Хамелион и Focus Хамелион!
Наслука!
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

За цената си е перфектно, ползвам го и съм много доволен! :drinkers:

п.п.(става дума за 1000м. хамелеон 0.40)
to6o_03
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от to6o_03 »

и аз съм с карп експерт1000м изключително здрава корда взимай и няма да съжаляваш.Аз съм с 0.30 хамелеон и 0.30 кафява и двете са много добри
rador_sp
новобранец
новобранец

Мнение от rador_sp »

Здравеите колеги.За CARP Expert Хамелион нямам мнение но и аз ползвам Focus Хамелион и мисля че е добро поне за мен.Поздрави и успех на всички
nikolayyyyyy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikolayyyyyy »

колега аз ти предлагам едно много добро влакно според мене -FORMAX-BRIGHT CAST,влакното е ЯПОНСКО производство и съм много доволен от него,има ролки по 150,300,600,800,1000,1200 м.ат както търсиш 0,35-0,40 е перфекно,0,35-14,900кг.,0,40-19,500кг според мен ще останеш много доволен дано съм ти помогнал,поздрави :D
Изображение
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Абре,гледам тука -пишат се едни кила,едно чудо......... :shock: Взех си Дайва Сензор 0.33....дръпнатите писали че държи 5.4кг :idea: Що тъй???А някой да обЯсни :idea:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

петко стоянов написа:Абре,гледам тука -пишат се едни кила,едно чудо......... :shock: Взех си Дайва Сензор 0.33....дръпнатите писали че държи 5.4кг :idea: Що тъй???А някой да обЯсни :idea:
Daiwa Sensor, Fox Warrior и E-S-P Crystal Carp Mono при еднакъв диаметър имат същите килограми ...... защо ли? Еми щото това са реални дани, а не някакви космически килограми. То може да пише много работи на кутията, но въпроса е дали това е вярно.
Последно промяна от dunavski на Вто Фев 02, 2010 7:31 pm, променено общо 1 път.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Spatia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Spatia »

Колегата Dunavski е много прав. По принцип на оригиналните/марковите корди дават истинските КГ (мъртва тяга), ако на кордата ти пише 0,35 - 5,400 кг, взимаш една тежест от 5,400 кг и вързваш я и вдигаш и виждаш дали ги издържа. ;) Това е разликата. А другите си пишат каквото искат... Един колега (мой познат) си направи експеримент... взе си корда дето пише 15 кг, върза една тежест 8 кг... и в момента в който да я отлепи от земят и 'цънннььььь...' и кордичката се скъса ;)

петко стоянов написа:Абре,гледам тука -пишат се едни кила,едно чудо......... :shock: Взех си Дайва Сензор 0.33....дръпнатите писали че държи 5.4кг :idea: Що тъй???А някой да обЯсни :idea:
Наслука!
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Re: Подходящо влакно за шаран?

Мнение от CrossFire »

Дали производителите, или по-точно фирмите предлагащи дадени влакна са поставили показатели на издържливост за метър влакно с два възела и тежест? Или се отнася за килограмите на риба, намираща се във водна среда? :wink:
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Някои даже май тестват в условия на безтегловност. :D :D

С шаранджийки ловя само на Дунав, та съм навил плетеняк. Преди бях много доволен от Зебко топик.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

...или се презастраховат :wink: на английските влакна винаги пише по1ти два пъти по-малко кг от същото на друга фирма,направете сравнение с влакната на Дренан и някое друго по избор.Направило ми е впечатление,че доста се водят от написаните кг и правят тест на възел по много погрешен начин.Щом пише малко кг значи е калпаво.А здравината на влакното е съвкупност от правилен подход при вадене на рибата,умело боравене с пръта и аванса на макарата,правилна подбрана акция на пръта,кука и...
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
kasabov_le
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kasabov_le »

много ви благодаря :P само големи да ги дърпате 2010 :drinkers:
И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”