Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Въпрос за стоманените поводи
Модератор: sapuna
Въпрос за стоманените поводи
Слага ли се стоманен повод когато се лови с блесна или воблер или се слага само вирбел 

Жаден съм а вода не ми се пие
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: ВЪПРОС????????ПОМОЩ
За щука - ВИНАГИ !!!
I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не винаги !
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
там кадето ще ловя има и щука и бяла риба
до сега слагах стомана ама имам малко удари и за това питам да не би да се плаши от повода 

Жаден съм а вода не ми се пие
Ако ще гониш щука според мен залагай на повод.
Лично мое мнение че без него може да има повече удари , обаче и повече изтървани.Ако колегите не са съгласни приемам градивни критики(все пак съм от скоро запален по този вид риболов
Лично мое мнение че без него може да има повече удари , обаче и повече изтървани.Ако колегите не са съгласни приемам градивни критики(все пак съм от скоро запален по този вид риболов

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
По-добре да имаш повече удари и късания,от колкото да се разкачиш от хвърляне и да си капо.В повечето случаи примамката е извън устата на хищника така че аз съм за БЕЗ метален повод.Такъв слагай когато ловиш на тапа и на дъно на рибе.Успех!

- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пробвай без повод а с два или три вирбела. 

извинявай ако ти се стори глупав въпроса, но тогава няма ли да се промени движението на воблераdako71 написа:Пробвай без повод а с два или три вирбела.
Как се слагат два или три вирбела?
-
- разбира нещата
Вземаш вирбели с карабинки и ги наставяш един за друг ,аз така ловя но само с блесни за воблер става тежко и променя играта.
Воблера с по-дебело плетено.

Продават се тройни, не Т-образни вирбели, които се използват и за риболов с "Бомбарда". А от вирбели с карабинки е ясно, че мога да си направя и ланец.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Moже и да се промени малко но ако ловиш с маки воблери. Съгласи се с мен че с 2,3 сантиметрови воблери щука не се лови.rusty написа:извинявай ако ти се стори глупав въпроса, но тогава няма ли да се промени движението на воблераdako71 написа:Пробвай без повод а с два или три вирбела.
- bigfish133
- ще става разбирач
Колега , когато ловя с монофил , задължително слагам повод ! Тук в Пловдив намерих едни поводи , които са доста по - тънки от обикновените (тези дето са по 50ст.) , струват 2лв. бройката . Със тях не съм имал проблеми при воблерите (най - малкия ми е 4,5 см. де). Иначе си мисля , че ако се лови с подходящо плетено влакно няма да имаш нужда от такъв . Прегледай в "Спинингов риболов " - там има доста изписано по въпроса !