Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шегата на мишката
-
- кандидат преподавател
Шегата на мишката
Здравейте, колеги!
След като се почудих дали да пусна тази тема, реших, че не е зле да ви разкажа за шегата на мишката.
Днес ми се откри възможност да пробвам алаите пак на канала. Отзивите от последните дни бяха за сполучливи излети. Имах необходимата подготовка като стръв - парен жабуняк /зелено водорасло/. Към 8:15 се озовах на местото, което за мое голямо учудване беше свободно. Настаних се, опънах въдицата и заметнах.

В това време колегата отсреща закачи един доста едър алай. Само след няколко минути неговия пример последвах и аз.

Страхотен алай - много див и борбен, който въпреки силните си напъни, беше успокоен и доближен до брега. А сега ще разберете и произхода на заглавието! Тъй като сутринта в бързината си забравих кепа, потърсих помощ от един колега, който веднага се отзова с неговия кеп. Последва кепчосване, вдигане - и ...... изненада
кепът се продъни и алаят се завърна там, откъдето и дойде. Смаяни заоглеждахме кепа и установихме, че гаражните мишки са се постарали да ни погодят този номер.
Продължих да си замятам, като периодично поради липсата на кеп, ето тези хубавци - алаи изкараха късмет. Брегът на това място е около метър над водата и вдигането на тези риби без кеп беше невъзможно. При всеки опит се откачаха и си тръгваха.

Все пак се отсрамих и успях да изкарам един.

Към 10:15 пуснаха водата, риболовът приключи. Ако мишката не беше изиграла този номер, щях да имам шест риби. Но в крайна сметка останах с нито една, тъй като пуснах и тази.
Току що въпросният колегата ми изпрати снимка на злополучния кеп.

Май по хубаво да не ми я беше изпращал,защото като я гледам и ме хваща яд и ме напушва на смях едновременно
!
След като се почудих дали да пусна тази тема, реших, че не е зле да ви разкажа за шегата на мишката.
Днес ми се откри възможност да пробвам алаите пак на канала. Отзивите от последните дни бяха за сполучливи излети. Имах необходимата подготовка като стръв - парен жабуняк /зелено водорасло/. Към 8:15 се озовах на местото, което за мое голямо учудване беше свободно. Настаних се, опънах въдицата и заметнах.

В това време колегата отсреща закачи един доста едър алай. Само след няколко минути неговия пример последвах и аз.

Страхотен алай - много див и борбен, който въпреки силните си напъни, беше успокоен и доближен до брега. А сега ще разберете и произхода на заглавието! Тъй като сутринта в бързината си забравих кепа, потърсих помощ от един колега, който веднага се отзова с неговия кеп. Последва кепчосване, вдигане - и ...... изненада

Продължих да си замятам, като периодично поради липсата на кеп, ето тези хубавци - алаи изкараха късмет. Брегът на това място е около метър над водата и вдигането на тези риби без кеп беше невъзможно. При всеки опит се откачаха и си тръгваха.

Все пак се отсрамих и успях да изкарам един.

Към 10:15 пуснаха водата, риболовът приключи. Ако мишката не беше изиграла този номер, щях да имам шест риби. Но в крайна сметка останах с нито една, тъй като пуснах и тази.
Току що въпросният колегата ми изпрати снимка на злополучния кеп.

Май по хубаво да не ми я беше изпращал,защото като я гледам и ме хваща яд и ме напушва на смях едновременно

Последно промяна от simo72 на Пет Фев 05, 2010 4:41 pm, променено общо 2 пъти.
Re: Шегата на мишката
Баси подлата мишка
Инак браво 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
- leeds
- вече хвърля и на тежко
Добре че не си закачил някои голям и едър хубавец....
това в кръга на майтапа.Иначе страхотно излетче си спретнал,абе вие там нямате ли си сняг ..а и като гледам и времето си уцелил днес

ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
-
- разбира нещата
Тази мишка... Хаха
Важното е, че е имало кеф и емоции 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
перфектен разказ бате Мони
нищо другият пьт ще ги накажеш
сигурен сьм
п.п в магазина продавам капани за мишки да знаеш
ела направи малко оборот

п.п в магазина продавам капани за мишки да знаеш

-
- и господ не е толокова добър
Хубаво разказче 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
qcarp написа:Баси подлата мишкаИнак браво

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
Само като си помисля ,че и двата ми кепа си седят в мазето 3 месеца без да ги погледна тръпки ме побиха.Еи сега отивам да ги сложа в наилонов чувал .А иначе хубав излет и другия път със здрав кеп. 

-
- кандидат преподавател
Абе мани бе. Срещу мен беха Цъни и Свищовския, а от ляво Гого Старшината. Направо ма разцепиха от базик. Станах за смях. Да имам 5 кепа а.....beis написа:перфектен разказ бате Мони![]()
нищо другият пьт ще ги накажеш
сигурен сьм
![]()
п.п в магазина продавам капани за мишки да знаеш![]()
ела направи малко оборот
![]()
Върл Shimano фен!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Хвани мишока и го сложи за стръв.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
хубава история и аз имах подобна преди 2 години
на колегата с наилона ще кажа че и тои не помага на мен ми изядоха живарника от тогава на терасата всички тъкъми
на колегата с наилона ще кажа че и тои не помага на мен ми изядоха живарника от тогава на терасата всички тъкъми
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
- кандидат преподавател
Важно е че си бил на риба..А и емоцията и тръпката при кълването са незаменими
И да земете да си нахраните мишките да не нападат живарника
И да земете да си нахраните мишките да не нападат живарника

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- разбира нещата
Добър излет, добри риби... но лоши мишоци