Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Австралийска му работа.
Модератор: dantho.mihov
Австралийска му работа.
Не съм сигурен в това което ще кажа,затова питам.Колега ми разказа,че в Австралия шарана се смятал за плевелна риба.Бях изумен,като ми разказа,че там някой хване ли шаран,е длъжен да го убие,независимо колко е голям.Не разбирам как му дава сърце да го направи.Някой ако е наясно,да каже.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Австралийска му работа.
Аз туи за парви пат го чувам
шаран плевелна риба
ами ако хванат каракуда за каква ще
я помислят

я помислят

И ловец сам и рибар сам
и на браконерите.........да го ЕВА
-
- ще става разбирач
Да , гледах го по телевизията. Казаха , че с присъствието си и високата си популация застрашава аборигенните видове риба. Затова не се препърчва да се връща рибата във водата , след като бъде уловена.Невероятно звучи.Колкото до щатите , то там става въпрос наистина за друг вид шаран - азиатски доколкото си спомням....
Христо - наслука на всички
-
- сериозен играч
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

И ловец сам и рибар сам
Вярно е даже има глоба ако го върнеш във водата !
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
В Австралия шарана е абсолютен вредител,застрашаващ местните видове и има награден фонд за изследователски екип който разработи способ за премахването му от местните водоеми с награден фонд от 10 000 000 щатски долара.Освен това е вече видоизменен и вкусовите му качества нямат нищо общо с тези на Европейския му събрат.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
Ами юрош в Австралия.Ей го къде е зад Перник. 

-
- научил се да хвърля
Чувал съм и съм чел ,че този проблем го имат в щатите с така наречения "Илинойски" шаран.Селектиран да чисти дъното и плавателните съдове от охлювчета,водорасли и други водни твари.Популацията се разраснала и излязла от предварително зададените планове и в момента е заплаха.Няма естествени врагове,вкусовите му качества нямат нищо общо с познатите и страшно костелива риба.Стигат до 40кг .Скачат и нападат всичко плуващо,вклучително и лодки.Има даже и ранени лодкари сас счупени ребра и охлузвания.

На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.Чарли Чаплин
Да викнат бракониерите от България, там и ще видиш за един месец няма да има и един шаран останалboki speca написа:В Австралия шарана е абсолютен вредител,застрашаващ местните видове и има награден фонд за изследователски екип който разработи способ за премахването му от местните водоеми с награден фонд от 10 000 000 щатски долара.Освен това е вече видоизменен и вкусовите му качества нямат нищо общо с тези на Европейския му събрат.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- orion30
- разбира нещата
По скоро ние не сме в ред, да ядем това вмирисано на тиня водно прасе/шарана/. Там хората освен пъстърва и сьомга друго не признават. Един англичанин ми се смя че ядем carp. Той каза:"In my country only gъpsies eat carp". Или " У нас амо мангалите ядат шарани". 

Абсолютно вярно. И проблем си имат. Беше цитиран във форума:bantumi написа:Това е вярно,мисля че и в САЩ е така
http://www.econ.bg/news/article172950/s ... ki_sharani

то у тех и мангалите не са като хоратаorion30 написа:По скоро ние не сме в ред, да ядем това вмирисано на тиня водно прасе/шарана/. Там хората освен пъстърва и сьомга друго не признават. Един англичанин ми се смя че ядем carp. Той каза:"In my country only gъpsies eat carp". Или " У нас амо мангалите ядат шарани".
Кажи му да иде да се гръмне или да си играе едно маваши на неговите въдици