Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

средиземноморски риболов
Модератори: emo vasilev, alekst
средиземноморски риболов
здравеите на всички колеги и колежки в момента сам в Барселона(Испания) и нещо много не ми връзва с рибата незнам защо....
тука сека събота сам на кея и за сега нищо по стабилно некви риби докъм кило кило и половина а пробвам всичко плувка,дъно,фидер,на въртяща,на дъно с рибе на плувка с рибе и нищо и нищо ако някои ми разясни малко ще е добре.
Очакваите снимки, иначе за видове риби не мога дасе оплача

Очакваите снимки, иначе за видове риби не мога дасе оплача

-
- ще става разбирач
Re: средиземноморски риболов
Абе най хубаво е че не си забравил български че и такива прятели имам 1 година там и с акцент
Та до кило и половина

Колега на пристанището си купи обикновенни пуканки и кефалите ще ти писне да ги ловиш.Преди няколко години бях до Аквариума (забравих му името( точно до пристанището и на връщане като видях какво става във водата ..................никога не бях виждал такива пасажи и като им се хварлеше пуканка направо завираше водата.dann написа:здравеите на всички колеги и колежки в момента сам в Барселона(Испания) и нещо много не ми връзва с рибата незнам защо....тука сека събота сам на кея и за сега нищо по стабилно некви риби докъм кило кило и половина а пробвам всичко плувка,дъно,фидер,на въртяща,на дъно с рибе на плувка с рибе и нищо и нищо ако някои ми разясни малко ще е добре.
Очакваите снимки, иначе за видове риби не мога дасе оплача![]()
Последно бях в Барселона 1993-4 година. За какъв кей става дума, щото там са много? А пък "олимпийски" буни построени за игрите в 1992 има достатъчно. Отиваш и питаш местните под Монтжуик, ще ти се зарадват като разберат, че си съотечественик на Стойков - сиреч Христо Стоичков. Ако не знаеш испански - тупаш се по гърдите и казваш "Пескадор, пескадор, булгаро, пор фавор, Стойков, Стойков, пор фавор!?" Може и да ти отговорят с : "Мамата, мамата!", те това добре го помнят от Стоичков. Това не е само шега. Испанците се отнасят добре към нас, стига да не си мангал и да крадеш
За зимния сезон не ми е ясно, но в летния съм ловил северно от Барселона към Сан Фелиу и Палафругел всякакви екзотични риби главно на дъно. При Барселона морето беше много мръсно и смърдеше на кенеф, а на север е чисто, бреговете са скалисти и на повече от местата - отвесни, много е красиво да се гмуркаш там 

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- ще става разбирач
Там по голяамо няама и да хванеш,а и това са кефали !Тях само на хляб,а за хубава и едра риба откам открито море,на via Olimpica ili na Barceloneta на края там има едни камьни от там и само на изкуствена рибка и наи добре на ангилон или попер.Очакваи лефер,паламуд,лавррак,палометон,еспетон,малак тон,йампуга,риба лимон,акула,сервиола,голяма скумрия това сам хваштал ,но има и оште видове ,препорачвам плетено влакно от нагоре 0.18-25кг поне 200м прьчка 2.70 до3.30м здрава и с голяама акциа,за6тото не знаеш какво ше ти доиде,имал сам случеи на 15 и нагоре килограмови риби!!!Наслука!!!
моята риба никой не може да я хване ,
въпроса е да мога аз да я хвана

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
колега купи си пилешки крака,едно въже капронено или подобно,има едни куки специални за октопод,връзваш пилешкия крак за куката и потапяш до дъното,чакаш да опъне и дърпаш,за целта трябва да намериш някаде да има подмоли до скалите,ше ги строшиш октоподите,и до колкото знам един октопод килото му е 20 евро,друг чалъм--купуваш си от някои рибарски магазин ето тези примамки--->
-
струват по около едно евро-калмарите ше ги утрепеш,както казваше един мои приятел испански риболовец Игнасио колкото по студено,толкова повече калмари
може и да не са много големи но са вкусни:) пробваи на дроб за змиорки,куките за октоподите за като тия на примамките,самоо че са малко по големи ,за сега толкова,ако имаш река близо то теб пробваи за щука и сом,ловил съм ии големи мрени по реките на царевица от консерва.
п.п с тия примамки се хвърля като на воблер и въртиш с различно темпо,леко,по бързо,оставяш малко да потъне и пак въртиш,лови и яж ,не бои се
но за калмарите ше ти трябва задължително кепче защото пускат мастило,и една кофа от латекс 20 литра за да ги слагаш в кофата,защото първия път бях станал като черен петар,бяха ме нахвърляли с мастило от главата до петите : та се смяха испанците с мене,аиде поздрави ии наслука надявам се да съм бил полезен---от калмарите се яде всичко,освен една плавателна кост която се изважда много лесно,другото режеш на кръгчета панираш,може и без ,взимаш си литронки и напъваш,много вкусно,дано съм бил полезен
струват по около едно евро-калмарите ше ги утрепеш,както казваше един мои приятел испански риболовец Игнасио колкото по студено,толкова повече калмари
може и да не са много големи но са вкусни:) пробваи на дроб за змиорки,куките за октоподите за като тия на примамките,самоо че са малко по големи ,за сега толкова,ако имаш река близо то теб пробваи за щука и сом,ловил съм ии големи мрени по реките на царевица от консерва.
п.п с тия примамки се хвърля като на воблер и въртиш с различно темпо,леко,по бързо,оставяш малко да потъне и пак въртиш,лови и яж ,не бои се
но за калмарите ше ти трябва задължително кепче защото пускат мастило,и една кофа от латекс 20 литра за да ги слагаш в кофата,защото първия път бях станал като черен петар,бяха ме нахвърляли с мастило от главата до петите : та се смяха испанците с мене,аиде поздрави ии наслука надявам се да съм бил полезен---от калмарите се яде всичко,освен една плавателна кост която се изважда много лесно,другото режеш на кръгчета панираш,може и без ,взимаш си литронки и напъваш,много вкусно,дано съм бил полезен

благодаря на всички,аз хода на barceloneta на кея и там излиза навътре на хляб на повърхноста една риба която не и знам името на български
тука се казва lisa и тя дето стига докъм кило кило и половина
Тва за охтопода е голема идея мерси

-
- ще става разбирач
LISA,LISERA-морски кефал.
моята риба никой не може да я хване ,