Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Питане за фидер на Микадо
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Питане за фидер на Микадо
Здравейте колеги,
Прочетох темите за върховете на фидера, общо взето се ориентирах. Питането ми е за моя фидер Mikado - Ultraviolet Light Feeder. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... =view#comm Обозначението тук е >90, което както разбрах означава, че не е желателно изхвърлянето на тежести над 90гр. По пътя на логиката си почвам да разсъждавам за оz-то на 5-те различни върха. Най-дебелият и този, който най-малко се огъва, когато ги хвана с една ръка всичките за върховете, би трябвало да е №1- 3oz = 85гр., №2 би трябвало да е 2оz = 56 гр., №3 би трябвало да е 1.5oz, №4 би трябвало да е 1oz =28гр. и №5 би трябвало да е 1/2 oz = 14гр. Има и вариант да няма 1.5, а да е 1/4oz. Но мисля, че като цяло има логика да е така и по този начин мисля да се ориентирам поне малко.
Моля за вашите коментари дали разсъждавам правилно, тъй като никъде не върховете на пръчката не пише колко oz-та са. Ако някой ги знае, моля да ги напише. Благодаря предварително.
Прочетох темите за върховете на фидера, общо взето се ориентирах. Питането ми е за моя фидер Mikado - Ultraviolet Light Feeder. http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... =view#comm Обозначението тук е >90, което както разбрах означава, че не е желателно изхвърлянето на тежести над 90гр. По пътя на логиката си почвам да разсъждавам за оz-то на 5-те различни върха. Най-дебелият и този, който най-малко се огъва, когато ги хвана с една ръка всичките за върховете, би трябвало да е №1- 3oz = 85гр., №2 би трябвало да е 2оz = 56 гр., №3 би трябвало да е 1.5oz, №4 би трябвало да е 1oz =28гр. и №5 би трябвало да е 1/2 oz = 14гр. Има и вариант да няма 1.5, а да е 1/4oz. Но мисля, че като цяло има логика да е така и по този начин мисля да се ориентирам поне малко.
Моля за вашите коментари дали разсъждавам правилно, тъй като никъде не върховете на пръчката не пише колко oz-та са. Ако някой ги знае, моля да ги напише. Благодаря предварително.
Re: Питане за фидер на Микадо
Първо не е лека и микадо

-
- вече хвърля и на тежко
Относно това,кой колко унции е можеш да си направиш труда с тежести закачени на върховите водачи.14гр,ако огъва върха на 90 градуса,значи е с 1/2 унция акция,ама за какво ли ти е?Върхът може да изхвърли,както 14 гр.така и 80.Виж из Риболов на фидер има постове на ИДА,Бутник и др.
Последно промяна от Стефан Добрев на Сря Фев 10, 2010 8:38 pm, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
Огледах хубаво върховете и ми направи впечатление, че белият е най-тънък и най-мек,той е ясен. Зеленият и жълтият са по-дебели от др. 2 които са оранжеви, но по-меки. Единият оранжев е много тънък, почти колкото белия, но е корав и като ги хвана заедно, той стой на 4-то място по коравост. И според мен тези двата оранжевите са 3oz и 2oz. И мисля да започна засега с жълтия, който вероятно ще е 1.5oz. Но за всеки случай ще ги пробвам с тежести.