Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Покривало за лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Покривало за лодка
Искам да си направя читаво покривало за надуваемата лодка. Миналото лято, когато я закупих, взех плат, подобен на шушляк, отвътре с промазка. За плата и ушиването дадох 50 лева. Шивачката почти случи с кройката, защото нямаше как да й нося лодката. При последната буря през октомври, когато и прибрах лодката, вятърът /а и слънцето и солта през няколкото месеца на открито/ беше скъсал на две покривалото. Очаквам да споделите мнения за материал, от който да направя покривалото. Лодката ще стои от май до октомври на пристанището и ще се съгласите, че без защита от слънцето тя ще се повреди много скоро.

Дълга е 410 см, широка 200, тубата е с диаметър 50 см. Не е проблем отново да купя същия плат, но си мисля дали винилът, с който правят билбордовете няма да е по-добър. Има и друго - като влизам в морето, събирам покривалото и си го държа в лодката. Като изляза, започва едно връзване, което е досадно, но няма как.

Дълга е 410 см, широка 200, тубата е с диаметър 50 см. Не е проблем отново да купя същия плат, но си мисля дали винилът, с който правят билбордовете няма да е по-добър. Има и друго - като влизам в морето, събирам покривалото и си го държа в лодката. Като изляза, започва едно връзване, което е досадно, но няма как.
Последно промяна от stih на Нед Май 02, 2010 6:03 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Покривало за лодка
Винила е много здрав и устойчив на слънце и мисля ,че ще ти свърши работа,а и е евтин материал, но има един малък недостатък - много е твърд и трудно ще се нагъва. Затова ако решиш в крайна сметка да правиш покривало от винил направи го с въжета по края а не с ластици за да може да се разпъне и да се нагъва по лесно
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Има един плат които е подобен на плата за чували но е по дебел и от едната страна е покрит със силикон. Ако си намериш такъв, е перфектен. Лек е и гъвкав и не гори от слънцето. От подобен правят шатрите.
Проверявал ли си в такива сайтове http://www.belsystems.net/index.php?opt ... &Itemid=53
пробвал съм почти всички варянти и повечето не са сполучливи.с винил от билборд не става особено при транспорт много бързо се протърква от вятъра и се прокъсва.единият варянт е от тир покривала някъде където правят такива или поправят да горе долу такава лодка ми взеха 250лв.другия е ако намериш но не се сещам от къде промазан бризен някои да ти го ушие . и най добре е ако има възможност да закараш лодката да вземат точен размер по нея.
успех.
успех.
Очикновено не ровя за "топлата вода", когато тя тече до мене, но вносители ми бяха предложили оригинално на Quicksilver /3.80м/ с цена около 800 лв.
Тук http://www.hydrostart.com/136/ има решение, но не съм виждал, за да преценя дали ще ми пасне...а и пак е за 3.80. Това http://vinilart.com/bg/products/cid/10/id/24/ ми е твърде далеч, за да ходя и уговарям направата. Проблемът идва от това, че при дъжд покривалото увисва и често страничните вързалки се късат. Последните пък е трудно да се захванат навсякъде. За да реша въпроса с увисването в средата, слагам рибарското столче в центъра на лодката и тогава покривам. Така се получава "покрив" и дъждовната вода се стича без да образува огромна локва. Затова гледам сега, когато лодката е в гаража, както се казва "на сух док", да меря и кроя и направя сигурно покривало. От снимката, която съм качил по-горе, се вижда, че двигателят също има нужда от "вписване" в профила на покривалото, така че той да не остава на слънцето - все детайли, които опитът е показал.

-
- ще става разбирач
Има един човек който ги прави но в гр.Сливен.Той е съфорумец jokera, той може да ти свърши работа пиши му на лични па може и да се разберете нещо...

Много благодаря! Тя лодката е зазимена в гаража ми в Сунгурларе /50км от Сливен/.
-
- ще става разбирач
Ми пиши му той прави тир брезенти но аз съм виждал направено от него покривало за лодка и беше прекрасно.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Гледам ,че колегата е с ZANDER ,а те си имат стандартни покривала и на добра цена.Ето тук
http://www.zanderbg.com/accessories.html
http://www.zanderbg.com/accessories.html
Всичко може,но не всеки го можe.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За съжаление нямам покривало за 410см - тя е много по-голяма и по-широка с 30см от БД380. Освен това тези от 25лв за 330 и 30лв за 360-380 са от лека материя, която не пропуска вода и отразява слънцето, но не е много здрава - на колесар по магистралата или в морето на котва ще се скъсат бързо.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
STIH, с риск тука всички да ми се смеят,зимата си покривам лодката с армирания найлон,дето е за оранжериите.
Айде,тази година е на док,но миналите 2 с него изкарах,и сега си е у дома и още е здрав.
А го купих за 24лв
Само че,аз опъвам от носа до кърмата една стоманена тел ( използват я кабеларките ),за да стане като колиба.
Айде,тази година е на док,но миналите 2 с него изкарах,и сега си е у дома и още е здрав.
А го купих за 24лв
Само че,аз опъвам от носа до кърмата една стоманена тел ( използват я кабеларките ),за да стане като колиба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
Опита ми с винил, от който си направих моето покривало показа ,че само сьм се набутал -изгни за един сезон от слънцето и дъжда! 

В началото на декември пробвах тролинг на едно от хилядите финландски езера и наблюдавах следната мила картинка:

Ето как си прибират лодките хората преди замръзването на езерата - покривала, стендове, техника...

Тук се вижда и бензиностанцията /където цените на горивата са същите, както на останалите бензиностанции, не като нас - да не позволяват да внасяш друго гориво на пристана и така те рекетират да купуваш на безумно висока цена/, вижда се магазинчето и въобще инфраструктура, помислена отвсякъде, за да е удобно на хората.

Ето как си прибират лодките хората преди замръзването на езерата - покривала, стендове, техника...

Тук се вижда и бензиностанцията /където цените на горивата са същите, както на останалите бензиностанции, не като нас - да не позволяват да внасяш друго гориво на пристана и така те рекетират да купуваш на безумно висока цена/, вижда се магазинчето и въобще инфраструктура, помислена отвсякъде, за да е удобно на хората.
Така изглежда покривалото, което вече е факт

Не е добре изпътнато на снимката, но, когато го притегна, стои много добре и стабилно. За да не провисва, под него оставям рибарския стол и така се получава издатината. Моторът също е покрит.
Финанси: 75 лева за плат и още толкова за шиене и капси /скъпички са заради неръждаемия материал/.

Не е добре изпътнато на снимката, но, когато го притегна, стои много добре и стабилно. За да не провисва, под него оставям рибарския стол и така се получава издатината. Моторът също е покрит.
Финанси: 75 лева за плат и още толкова за шиене и капси /скъпички са заради неръждаемия материал/.