Издирвам инфо за извънбордова Yamaha

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

lacho44
новобранец
новобранец

Издирвам инфо за извънбордова Yamaha

Мнение от lacho44 »

Наскоро си закупих този мотор, но табелката с годината явно е "паднала", та се интересувам кои години е произвеждан?
Гледам, че е горе долу популярен модел и в мобилето го пишат 1997г, на търговци обаче вяра нямам, та затова се обръщам към вас.
Другия ми въпрос е свързан с пропелера, който е ударен и се чудя, как да го възстановя, а ако е невъзможно да се ремонтира, откъде да си закупя нов.
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Издирвам инфо за извънбордова Yamaha

Мнение от krokibg »

За годините не съм сигурен но са някъде там,обаче пропелера ще ти го навари аргончик,които заварява алуминии.Отиваш и ще ти го изгради отново :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Както казва кроки, опитай при аргончик, че нов пропелер за 40-ца си е цифра (от 350-400 лв и нагоре). Най-евтиния вариант за нов, който знам е на PARSUN но все пак и той е 290 лв. Става и за Ямахата).
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

lacho44 написа:Наскоро си закупих този мотор, но табелката с годината явно е "паднала", та се интересувам кои години е произвеждан?
Според табелката, която си пуснал на снимка и по кода 767, двигателя е произвеждан между 1977 и 1979
Ако обаче се гледа кода 40 DE то годината е между 1979-1982 Справка ТУК , но каквото и да е точно, двигателя е межу 1977 и 1982 г в най-добрия случай според тези таблици, ако са верни а предполагам, че са такива :wink: По скро бих вярвал на тях отколкото на и-бея или търговци на старо :wink:

Още малко инфо от един форум http://forums.iboats.com/showthread.php?t=137571
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Този мотор колега е от далечните 80-те годинки,а джамбаз да ти кажи добър ден,огледай се за слънцето.
Без жени можем,без риболов не можем!
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

За колко кинти се сдоби с него?
snoopy
новобранец
новобранец

Мнение от snoopy »

Колега гледам, че си от Русе, ако не можеш да оправиш пропелера се обади. Имам един излишен, но мисля че е стъпка 11 ама като за подарък е перфектен:) Иначе вземаш нов от ebay
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

esox_hunter написа:
lacho44 написа:Наскоро си закупих този мотор, но табелката с годината явно е "паднала", та се интересувам кои години е произвеждан?
Според табелката, която си пуснал на снимка и по кода 767, двигателя е произвеждан между 1977 и 1979
Ако обаче се гледа кода 40 DE то годината е между 1979-1982 Справка ТУК , но каквото и да е точно, двигателя е межу 1977 и 1982 г в най-добрия случай според тези таблици, ако са верни а предполагам, че са такива :wink: По скро бих вярвал на тях отколкото на и-бея или търговци на старо :wink:

676 e, но няма значение явно като си го писал си го сбъркал. Аз също достигам до тази информаци от тия данни, но формата, вида, а и по доста обяви от мобилето го пишат около 97г. Голяма каша е с тия години, но ми трябва не толкова да проверя дали са ме излъгали, а да знам каква инструкция за експлоатация и ремонт да търся, както и части, ако ми се наложи да купувам. Изтеглих една уж всички мотори до 97г, ама нещо с никой не го оприличавам. Затова търся помощ от вас.

lefera1, не мога да ти кажа конкретна цена тъй като ги купувах комплект с колесар и лодка. На този ми прилича http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details, но моя е с дистанционно управление ямаха и лсд и друга мощност.

За витлото и аз мислех да го ремонтирам, имам познат, който съм го признал в тая област. Колебаех се за нов, тъй като ми се въртеше цена около 150лв., а не над 350 :shock:
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

snoopy написа:Колега гледам, че си от Русе, ако не можеш да оправиш пропелера се обади. Имам един излишен, но мисля че е стъпка 11 ама като за подарък е перфектен:) Иначе вземаш нов от ebay
аа колега така няма да се разберем, най-малкото трябва поне да почерпя. Надявам се да го оправя, но ако не стане/в което се съмнявам/ ще звъня.
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

lacho44 написа: 676 e, но няма значение явно като си го писал си го сбъркал....
Да това имах предвид 676, но без да искам съм написал 767, както и да е няма значение става си ясно :wink:
За жалост нещо не мога да открия ръководство за този модел :oops:
Намерих тук, ако на някой му е полезно ръководстава от 1998 насам http://www.yamaha-motor.com/outboard/se ... nuals.aspx

Да ти кажа обаче не ми се врява това да е двиагател от 97 г. :roll: пак казвам мобилето не е верен критерии...
Ако открия нещо свързано с ръководството, ще го публикувам тук...
Ето тук със сигурност има за твоето моторче но за жалост са платени: http://www.repairmanual.com/marine/13
Ей това е универсално (за много модели) и предполагам твоята машнка е тук: http://www.repairmanual.com/marine/13/478
Ако ти се занимава по ключови думи може да ги поровиш може някъде да са ги качили безплатно
:wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

Тук http://files.mail.ru/L2X8H4 може да откриете следните книжлета напълно безплатно:
Outboard Engines - Maintenance, Troubleshooting, and Repair, 2nd Edition.pdfOutboard Engines - Maintenance, Troubleshooting, and Repair, 2nd Edition.pdf 7.9 МБ
Suzuki Outboard Service Manual DF90-100-115-140K1-K9 (99500-90J07-03E).pdfSuzuki Outboard Service Manual DF90-100-115-140K1-K9 (99500-90J07-03E).pdf 42.9 МБ
Tohatsu 1-2 цилиндр. 2-х тактные.zipTohatsu 1-2 цилиндр. 2-х тактные.zip 50.4 МБ
Yamaha Outboards 1984-96.pdfYamaha Outboards 1984-96.pdf 218.2 МБ само 630стр.
Лодочные моторы- инструкции.zipЛодочные моторы- инструкции.zip 59.6 МБ
Приятно теглене!
Линдер
новобранец
новобранец

Мнение от Линдер »

lacho44 написа:
esox_hunter написа:

676 e, но няма значение явно като си го писал си го сбъркал. Аз също достигам до тази информаци от тия данни, но формата, вида, а и по доста обяви от мобилето го пишат около 97г. Голяма каша е с тия години, но ми трябва не толкова да проверя дали са ме излъгали, а да знам каква инструкция за експлоатация и ремонт да търся, както и части, ако ми се наложи да купувам. Изтеглих една уж всички мотори до 97г, ама нещо с никой не го оприличавам. Затова търся помощ от вас.

lefera1, не мога да ти кажа конкретна цена тъй като ги купувах комплект с колесар и лодка. На този ми прилича http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details, но моя е с дистанционно управление ямаха и лсд и друга мощност.

За витлото и аз мислех да го ремонтирам, имам познат, който съм го признал в тая област. Колебаех се за нов, тъй като ми се въртеше цена около 150лв., а не над 350 :shock:
ако има сериен номер проблема с частите е лесно решим . този цвят е слаган на мотори поризводство до края на 80-те и според мен модела е от 80-те
Xape
новобранец
новобранец

Мнение от Xape »

Здравейте,
Годината на производство при Yamaha се отбелязва с буква. В твоя случай в долния ляв ъгъл на табелата - доколкото виждам е "R" = 1981 г.
Ако търсиш документация гледай да отговаря както модела (40DE), така и годината, иначе същия модел правен през различните години може да има съществени разлики, като части и стойности за настройка.
Друг съвет - въпреки че пише на мотора 100:1 (защото е купен от Германия или Англия) по-додре го карай с 50:1 за по-сигурно.
Имам известна документация, макар не точно за този модел и година - ако ти е нужна пиши.
Лека и наслука от мен!
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

Xape написа:Здравейте,
Годината на производство при Yamaha се отбелязва с буква. В твоя случай в долния ляв ъгъл на табелата - доколкото виждам е "R" = 1981 г.
Ако търсиш документация гледай да отговаря както модела (40DE), така и годината, иначе същия модел правен през различните години може да има съществени разлики, като части и стойности за настройка.
Друг съвет - въпреки че пише на мотора 100:1 (защото е купен от Германия или Англия) по-додре го карай с 50:1 за по-сигурно.
Имам известна документация, макар не точно за този модел и година - ако ти е нужна пиши.
Лека и наслука от мен!
Благодаря за информация след много питане и аз достигнах до тези изводи. Ако е в цифров вид давай, ако ще трябва да сканираш не си играй. Имам уж доста информация, но все на английски и все около моя модел. Днес я пробвахме и ми хареса как се движи, щеше ми още, но може би с друг, по-голям мотор :D
Каква профилактика ще препоръчате да му се направи. Свещите са добре, сменихме маслото в редуктора. Друго?
lacho44
новобранец
новобранец

Мнение от lacho44 »

Имам едно странно прекъсване. Докато си карам на почти пълна газ и след няколко километра гасне. Паля почти без проблем и продължавам, но си е дразнещо.
Някакви идеи от какво може да се получава това прекъсване?
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”