Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

моля помощ за работа с мултипликатор
Модератор: sapuna
моля помощ за работа с мултипликатор
Привет колеги . От една година имам мулти ШЕКСПИР ОДИСЕИ и все още незная как точно да го ползвам. Моля, разяснете ми как точно се замята, с каква дължина икаква акция е най отдачно да бъде пръчката, а и какво влакно да използвам. А бе всичко което знаете за кастинга. Благодаря на всички предварително.
- jovani
- научил се да хвърля
Re: моля помощ за работа с мултипликатор
Колега ,ако използваш мултито при кльонкане и влачене ще ти е от полза, а за друго има перфектни макари.Успехи в риболова
- svetlio86
- ще става разбирач
Мултипликатора , който има колегата става и за замятане понеже е и байткаст , което означава именно това но самото замятане не знам как се извършва за да не оплетеш!!!
Нека по опитните се изкажат в тази насока
Нека по опитните се изкажат в тази насока
Най си ми е добре,когато съм сред природата
....................................................За Риба с бутилка бира

Здравей и добре дошъл у форума.
предполагам вече си правил опити за кастинг с него и при замятането ти се оплита влакното?
ако си стигнал до там, знаеш как се освобождава, и знаеш че трябва да си поставиш палеца на влакното в освободено положение.. (при нормалната макара е -все едно си освободил скобата и държиш с показалеца)
замяташ и следиш каде и кога ще ти падне примамката/стръвта. барабана на мултипликатора се развива свободно в това време.
секунда/и преди да падне във водата трябва да направиш половин оборот напред с ръчката за да спреш въртенето на барабана ( и да избегнеш да се развива напразно и оплете) не ти препоръчвам да го спираш с палеца, защото пак се заплита..
сега бягай към водоема да пробваш!
предполагам вече си правил опити за кастинг с него и при замятането ти се оплита влакното?
ако си стигнал до там, знаеш как се освобождава, и знаеш че трябва да си поставиш палеца на влакното в освободено положение.. (при нормалната макара е -все едно си освободил скобата и държиш с показалеца)
замяташ и следиш каде и кога ще ти падне примамката/стръвта. барабана на мултипликатора се развива свободно в това време.
секунда/и преди да падне във водата трябва да направиш половин оборот напред с ръчката за да спреш въртенето на барабана ( и да избегнеш да се развива напразно и оплете) не ти препоръчвам да го спираш с палеца, защото пак се заплита..
сега бягай към водоема да пробваш!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Благодаря за просветлението колега.А каква акция на пръчката и какво влакно е подходящо да ползвам и с колко грамови примамки мултито би работило най добре. Ще я използвам предимно за щука.
каквито би ползвал и с нормална макара

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
моля за ключ.