Ах, тези пъстърви...

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Ах, тези пъстърви...

Мнение от sestrata »

Както всеки сериал, винаги има продължение... :wink:
Кратка ретроспекция за откриването на сезона:

Русенската група пристигна когато всички пътеки бяха отъпкани.
Въпреки това при бърза, агресивна проводка имах подгонване, а при следващото замятане - реализация.

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/58iE8XWWwY4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/58iE8XWWwY4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

За втори път тази година мухаро-блеснарска бригада от РусИ пое към пъстървовия рай, съчетано с формални и неформални задължения по Сф, което пък предизвика неочаквана възможност за цели два риболова в един ден или 2in1 както е прието да се нарича.
Сутрешният тигел започна с лек дъждец около 7:30, реката с леко вдигнато ниво и приятна прозрачност. За мен разходката беше по-скоро тематична с цел привикване към новия такъм и експeрименти с тежки блесни, като основният въпрос беше дали макарето ейджис ще пресуква 8 лб ygk, тема дискутирана многократно с общоприето становище, че източните брейдове не се понасят с въртележки. В крайна сметка отговорът е - "според зависи", за мое голямо удоволствие никакъв проблемен дискомфорт не изпитах, даже напротив и така днешният излет се превърна в едно от най-приятните изживявания през последните години. За кратката едночасова разходка с честа смяна на примамки не успях да измина повече от 100 м, нямах и почукване даже, но пък срещнах и се запознах с колега от форума - Тюлена /супер-готин пич/ който вече беше записал една пъстърва в актива си с култова моска на червени точки. С риба се отчете и Росен с мухарката, факт, който подсили убеждението ми, че е време да се снабдя и такова атомно оръжие.
Сесията приключи със самоснимане за спомен. Отляво надясно и на първия ред - все русенци...:D

Изображение

След обяд Адашчето Иванов и Мишо с баничарката ни замъкнаха на друго място с обещания за перспективен риболов. Въпреки вътрешното ми съмнение, че обещанието не е като даването, още в първите минути П.И. под носа ми улови едра пъстърва и няколко десетки секунди я жонглира докато тя яростно скачаше над водата. С лявата ръка естествено държеше GSM и кротко си разговаряше с колегата Станислав Трифонов от Чомаковци - другият наш приятел и спътник. В крайна сметка рибата надделя и си замина поживо-поздраво, с което лъсна жестоката истина, че дори на П.И. му е необходим втори горен израстък за да лендира траут. :lol:
Минута по-късно и Мишо изпищя, и със сгъната на две мухарка се мъчеше да сбори друга едра пъстърва. Малиии... ко става тука бе! :shock:
През следващите часове всички хванаха риби, по-големи и по-малки, само от мен се криеха, даже не побутваха примамките ми. Не помогна нито провирането през шипки и къпинаци, нито катеренето по лизгави клонаци - не ще и не ще... :( В един момент на отчаяние, срам не срам попитах Лошото Момче къде си хвана рибката и той любезно ме заведе и показа точната позиция - място покрай което бях минал, но незнайно как пропуснал /вероятно ще се наложи да сложа втори чифт очила/. Както и да е, започнах да упорствам на този вир, смених всички възможни примамки, даже скъсах няколко гагаляги за да се убедя, че пъстървите се крият под голям клон на дъното на дълбокия вир. Вече притъмняваше, когато истеричните ми напъни да хвана риба, та дори по-малка от малкия ми пръст дадоха резултат. О мамма миа! :shock: Пълна програма! Скокове, финтове, аванси и всичко за което мечтае един ловец на пъстърва! Няколко минути продължи борбата, като високият бряг и късите ми ботушки тип "мосю бриколаж" не позволяваха да извадя рибата преди окончателно да се предаде. В крайна сметка и това се случи, благодарение на "перфектния такъм" и молитвите към всевишния... :lol: За протокола рибката е 39 см, а примамката е Smith Camion Magnum SR, 36 mm 3.1 gr

Изображение

Изображение

Разтоварването на адреналина продължи по обратния път към Русе с помощта на брилянтното червено винце подарено за изпроводяк от Станко. Евала, майстор си Станиславе! И пак да почерпиш! :D
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Ах, тези пъстърви...

Мнение от sandista »

Браво , Павка ! Номер ино си ;)
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

:smt023 :smt023 Ехх, супер риболов. Браво на всички!
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от creativ »

Добре сте си прекарали а и си научил нещо от другите мастъри :D :D
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

:smt038 :smt038 :smt023
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво на Русенскта група.Добре сте се представили с пастървичките.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
vesko_bs
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от vesko_bs »

Тази Русенска група разбира от всякакви рибоци. :D
Благородно Ви завиждам
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:axe:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Павка сефтоса си такъма значи,евала за разказа дет се вика. :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Павка, бе ти въобще капо имаш ли? :roll:
Няма лабаво при теб, ей! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

GODzillata написа:...ти въобще капо имаш ли?...
Абе по едно време се го беше напъплила депресията щот сал той си седеше капо ама му се размина и тоя път :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Павел Иванов написа:
GODzillata написа:...ти въобще капо имаш ли?...
Абе по едно време се го беше напъплила депресията щот сал той си седеше капо ама му се размина и тоя път :mrgreen:
Верно, тъй беше, особено се депресирах след първия цуг, когато всички ми навираха в сурата фотоапарати с едни трътлести риби, пък в моя кротуваха само пейзажи, ама със златен гол в последната минута избягах от капото... :lol:
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

sestrata написа: Верно, тъй беше, особено се депресирах след първия цуг, когато всички ми навираха в сурата фотоапарати с едни трътлести риби, пък в моя кротуваха само пейзажи, ама със златен гол в последната минута избягах от капото... :lol:
Да бе трътлести :twisted: по кльощава американка не бях хващал
Изображение
Аватар
nnenno
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nnenno »

Супер излед Страхотно и аз скоро ще посетя тези пастърви :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”