Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Кричим - мисията (не)възможна?
Яз.Кричим - мисията (не)възможна?
Здравейте.И така,днес решихме да посетим един от най-живописните и красиви язовири на наша територия.Бях чувал там,за едни митични и редки риби - сигове ( или пелети ).Имах голямо желание да запиша една такава в риболовната си визитка.Естествено,си давах сметка,че днес ще извъртим едно класичко капо,като определях шансовете да видя тази риба около 3 процента.Все пак,за мен беше най-важна разходката и природата,която обитава язовира.И така,направихме си едно съставче - аз,Кузмича и Адаша , събрахме се рано и потеглихме към едни трудни и мистериозни за нас води.Предварително искам да благодаря и на колегата от град Кричим - feniks84 , който ми даде някои ценни напътствия за място и начин на ловене.
Язовир Кричим - място,което не може да бъде описано с думи.Който не е бил там,няма как да добие точна представа за картинката.Място,което можеш да гледаш цял ден,без да ти омръзне,че даже и през студените месеци,когато зеленината я няма.

Красив,но и доста опасен и стръмен от всички страни.Слизането там с багаж си е истинско предизвикателство.

Фидерите бързо бяха заложени.Монтаж - малко олово ( 10-15 гр. ) , 2 повода - един над и под него.Основно 0.18,поводи 0.14 и кука 12,права бяла.Стръв - торен и бял червей.

Заложихме фидерите,седнахме и се наслаждавахме на подобни гледки.

За жалост,нямаше никаква активност.Решихме да пробваме и на леко.Кузмича веднага започна да бърка своите тайни.

Изкарах директната 7-ца,той мача и зачакахме.

И така,времето си летеше в сладки приказки и раздумки,но и на плувките,нямаше абсолютно никакъв резултат.Водата падна поне с 1 метър,от както бяхме дошли.

Върнахме се отново на фидерите,тъй като на Кузмича,нещо му откъсна белия червеи на 2 пъти.След това минаха и едни колеги,които казаха,че доста малки пъстървички ги правят тези номера.За съжаление,те също бяха капо,като нас.

И всичко отиваше към този среден пръст,когото намери Кузмича

Е,да ама не ни дремеше особено.Релакса си бе на лице.

Вече към края,съвсем не обръщахме голямо внимание на въдиците.Нещата отиваха на там,на където и очаквах предварително - да не видим сиг.
Мохабета обаче вървеше на пълни обороти, от компютри, риболовни истории та чак и до извънземни
.Просто в такава атмосфера винаги ти се отваря приказка.Почти се бяхме ориентирали към приключване на риболовния излет,който така или иначе,щеше да си е успешен за нас.Реших да презаметна моя фидер и евентуално да презаредя като за последно.Фидера на Кузмича обаче,стоеше точно до моя, а той се беше настанил малко по настрани.
Тъкмо вече закачах белия на куката, и видях как неговия фидер се тресе.Захвърлих моята пръчка и последва мигновенна засечка.Усетих,че имаше нещо.Сега въпроса беше,какво ли бе то? Викам си,не сме пълен валат поне,измъкнахме едно костурче или червеноперка.
Е,изненадата беше повече от приятна - сигче.Стръвта бе грозд от бял червей.

Верно,дребна,но пък специална за нас!

Заслугата си беше на Кузмича,рибето удари на неговата пръчка,но пък аз имах късмета да съм наблизко и да я изкарам.
Естествено,взех да се катеря по дърветата от радост.

Вече към края,Адаша имаше един хубав удар на неговото дъно,но не успя да го реализира.

И така,време бе да си ходим.Направихме си едно интересно приключение,извадихме сиг ( макар и дребен ) и останахме доволни от разходката.Да се надяваме,че другия път ще дойде някой негов роднина - татко или дядо.
Това е от нас.Поздрави и наслука на всички.
Язовир Кричим - място,което не може да бъде описано с думи.Който не е бил там,няма как да добие точна представа за картинката.Място,което можеш да гледаш цял ден,без да ти омръзне,че даже и през студените месеци,когато зеленината я няма.

Красив,но и доста опасен и стръмен от всички страни.Слизането там с багаж си е истинско предизвикателство.

Фидерите бързо бяха заложени.Монтаж - малко олово ( 10-15 гр. ) , 2 повода - един над и под него.Основно 0.18,поводи 0.14 и кука 12,права бяла.Стръв - торен и бял червей.

Заложихме фидерите,седнахме и се наслаждавахме на подобни гледки.

За жалост,нямаше никаква активност.Решихме да пробваме и на леко.Кузмича веднага започна да бърка своите тайни.

Изкарах директната 7-ца,той мача и зачакахме.

И така,времето си летеше в сладки приказки и раздумки,но и на плувките,нямаше абсолютно никакъв резултат.Водата падна поне с 1 метър,от както бяхме дошли.

Върнахме се отново на фидерите,тъй като на Кузмича,нещо му откъсна белия червеи на 2 пъти.След това минаха и едни колеги,които казаха,че доста малки пъстървички ги правят тези номера.За съжаление,те също бяха капо,като нас.

И всичко отиваше към този среден пръст,когото намери Кузмича

Е,да ама не ни дремеше особено.Релакса си бе на лице.

Вече към края,съвсем не обръщахме голямо внимание на въдиците.Нещата отиваха на там,на където и очаквах предварително - да не видим сиг.
Мохабета обаче вървеше на пълни обороти, от компютри, риболовни истории та чак и до извънземни

Тъкмо вече закачах белия на куката, и видях как неговия фидер се тресе.Захвърлих моята пръчка и последва мигновенна засечка.Усетих,че имаше нещо.Сега въпроса беше,какво ли бе то? Викам си,не сме пълен валат поне,измъкнахме едно костурче или червеноперка.
Е,изненадата беше повече от приятна - сигче.Стръвта бе грозд от бял червей.

Верно,дребна,но пък специална за нас!

Заслугата си беше на Кузмича,рибето удари на неговата пръчка,но пък аз имах късмета да съм наблизко и да я изкарам.

Естествено,взех да се катеря по дърветата от радост.

Вече към края,Адаша имаше един хубав удар на неговото дъно,но не успя да го реализира.

И така,време бе да си ходим.Направихме си едно интересно приключение,извадихме сиг ( макар и дребен ) и останахме доволни от разходката.Да се надяваме,че другия път ще дойде някой негов роднина - татко или дядо.
Това е от нас.Поздрави и наслука на всички.
Последно промяна от SONY на Пон Мар 01, 2010 1:51 pm, променено общо 2 пъти.
TICA FAN
-
- кандидат преподавател
Re: Яз.Кричим - мисията (не)възможна?
Ееей Сонка, страхотен репортаж ! А и мечтания сиг си видял- какво по хубаво от това !!! Поздрави на групата !!!
Върл Shimano фен!
-
- и господ не е толокова добър
Красиво излетче 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Страхотна природа браво
-
- разбира нещата
Ее разпита,казаха ти,отиде и го хвана

-
- научил се да хвърля
пробваи април , но ще ти трябва голям живарник!
и ти препорачвам на рибе ! излиза мн костур пак и др риби 

- Кузмич
- dreamer
Между другото удари на кука 16 номер серия 611 на Камасан, повод 0,12.
Мисля, че по-финния такъм е печеливш.
Абе к'во да ви кажа много красота по тая България.
И да имаше как да я опазим щеше да е супер.
Мисля, че по-финния такъм е печеливш.
Абе к'во да ви кажа много красота по тая България.
И да имаше как да я опазим щеше да е супер.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Супер сте си изкарали ! Сред природата,хванали сте Сиг.. по-хубаво от това здраве му кажи !!!

Последно промяна от Ribko на Нед Фев 28, 2010 10:10 pm, променено общо 1 път.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- сериозен играч
Невероятна красота!Не бих заменил България за никоя друга страна! 

-
- сериозен играч
-
- научил се да хвърля
Браво на вас изпълнили сте основната задача. Тоя месец Сони ще се ходи на Кричим докато и аз не хвана сиг или пъстърва
.

От риба се връщам на риба ми се ходи.
-
- вече хвърля и на тежко
Супер сте момци
. Отишли сте за пелед и сте го хванали. На "таласъмския" язовир и една риба си е слука
.

Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
- Don4o_62
- учете се от него
На тоя и особено на горния язовир риболова е много труден.Няма ли местен да те отвори ,риба нняма да хванеш
.А на горния задължително трябва да се връзва човек с въже
.Без майтап,и на мен не ми се вярваше,но един път кат са сурнах надолу, едно дърво ме спря накрая.Та който ходи на горния,задължително освен такъми,лопата за окопаване и въже да се върже.Знам че колегите от Кричим ще се съгласят с мен 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти