Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Катастрофа между Голф-2 и моето Волво 850 комби
Модератор: dantho.mihov
Катастрофа между Голф-2 и моето Волво 850 комби

Здравейте колеги,бих искал да споделя с Вас какво ми се случи на 25.02.2010г.
Бях спрял на червен светофар на Околовръстен път,Т-образното кръстовище(преди Бояна) и в този момент се чу адски шум и колата ми беше отместена на около 1,5 метър!Голф-2 се беше спрял в мен почти без спирачен път,колегата се загледал нанякъде...Както се вижда от снимките Голфа е за Надин,а на Волвото е огъната 5 врата,и е изкривен ауспухът(силно деформиран и е за смяна).
Уникално здрава кола,всички са изумени от щетите по Голфа и почти липсата на такива по Волвото!
Последно промяна от Pavkata 1977 на Пон Мар 01, 2010 3:08 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Re: Катастрофа между Голф-2 и моето Волво 850 комби
Няма място за сравнение все пак Волво държеше класациите за един от най-здравите автомобили особенно старите модели 

-
- ще става разбирач
Значи след 24 дни не излизай с волвото да не му смачкаш колата на човека 

- enterprise
- вече хвърля и на тежко
няма място за сравнение,но много коли биха се деформирали като голфа-целта е предмоторния и моторния отсек да поемат удара...иначе шофьора ще се наниже на волана и ще излети през джама ,разполовен от колана..представете си сблъсък на два танка и какво ще стане вътре с хората..лошото за водача отпред_(предния автомобил) е евентуален камшичен удар по врата и счупване...но иначе баси здравото волво -почти не му личи ,че е претърпял инцидент... 

-
- сериозен играч
Нормално е колега.Все пак предниците се правят енергоабсорбиращи а това става за сметка на много деформации .А и все пак волвото си е волво.Аз имах нещаститето да попадна в подобен инцидент само че бях от другата страна
.
Подробностите са излишни.Интересното в случея бе , че аз съм с поло-комби а предния с корса .Картинката бешедоста неприятна за мен и леко забележима за корсата...

Подробностите са излишни.Интересното в случея бе , че аз съм с поло-комби а предния с корса .Картинката бешедоста неприятна за мен и леко забележима за корсата...
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
задния винаги се преебва жестоко-не знам на какво се дьлжи.аз сьщо имам едно волво и искам да ви кажа,че доста от нещата за сигурността и пр са силно преувеличени
или поне не на всичките модели.бе да не дава Господ е най важното..колкото пьти сьм удрял някой отзад-предницата ми(на каквито и да било коли-марки няма да изброявам)е била на тотална щета,докато задницата на ударения-почти нищо..и обратното-колкото пьти са ме удряли отзад-аналогично сьс случая на павката...донякьде е вярно,че волвата са малко по сигурни-баща ми напр,преди 3 г се изкьрти с 120 с вьпросното волво и минахме с една боя и малко тенекиджийство.до кьсмет си е-не разчитайте на реклами 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Скоро даваха краш тест на Top Gear,Рено Клио 2008г. срещу същото Волво,блъснаха ги челно.Волвото беше неузнаваемо смачкано,докато на малкото Рено вратите му се отваряха без проблем.Според мен също Волвото бива надценявано...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
-
- сериозен играч
Хубаво,че всички сте жили и здрави!А колите се оправят,ако ли пък не се оправят се сменят!
- Бисо
- сериозен играч
Така е както казваш,НО....bantumi написа:Скоро даваха краш тест на Top Gear,Рено Клио 2008г. срещу същото Волво,блъснаха ги челно.Волвото беше неузнаваемо смачкано,докато на малкото Рено вратите му се отваряха без проблем.Според мен също Волвото бива надценявано...
Реното беше 2007г.,а Волвото 89г.Целта на теста бе да покаже значението на "Пасивната защита"при новите коли.Имено,деформирането на коша,и запазване целоста на пътническият отсек..
Последно промяна от Бисо на Пон Мар 01, 2010 12:49 pm, променено общо 1 път.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- ще става разбирач
Нека го повторят теста с 244glbantumi написа:Скоро даваха краш тест на Top Gear,Рено Клио 2008г. срещу същото Волво,блъснаха ги челно.Волвото беше неузнаваемо смачкано,докато на малкото Рено вратите му се отваряха без проблем.Според мен също Волвото бива надценявано...

-
- сериозен играч
Преди години и аз имах нещастието да ме блъсне Волво 850 отзад.Голф2-та ми беше смачкана и ме изхвърли от пътя в едни лозя м/у Нова и Стара Загора,а на гада му беше счупен десния фар и леко огънат капака .Идиота карал с 160-170км и се загледал
,спирачния му път беше над 100м,настигна ме на "спирачка" и ме помля,гумите му бяха изтрити и подскачаше след удара.ИДИОТ.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
разликата е, че частите за волвото, които трабва да смениш струват повече от гоУфо
Задният (почти) винаги пострадва повече, понеже муцуната слиза надолу от спирането и решетката му се удря в бронята на предния...
Брат ми с Пунто го беше ударила корола... На Пунтото нищо - само 2-3 драскотини по боята от стъкла, а королата - решетка, радиатор и фарове ЛЕШ!
Но има и изключения -жена ми със Санта Фето беше блъснала един човечец с Г-1... На него броня, стоп и т.н. строшени и пръснати по земята, на Хюндая ъгълчето на бронята ожулено...
Важното е да няма пострадали! Ламарините се правят или сменят, здравето не се купува...

Задният (почти) винаги пострадва повече, понеже муцуната слиза надолу от спирането и решетката му се удря в бронята на предния...
Брат ми с Пунто го беше ударила корола... На Пунтото нищо - само 2-3 драскотини по боята от стъкла, а королата - решетка, радиатор и фарове ЛЕШ!
Но има и изключения -жена ми със Санта Фето беше блъснала един човечец с Г-1... На него броня, стоп и т.н. строшени и пръснати по земята, на Хюндая ъгълчето на бронята ожулено...
Важното е да няма пострадали! Ламарините се правят или сменят, здравето не се купува...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
И аз съм от изключенията на Тедо, един Пасат 2 така ми го наби, че неискаше да излиза от багажника ми
, а като го измъкнахме само носа му беше обелен 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
И мене преди няколко години на идване от Свети влас към Сл бряг един с Мицубиши ме изреза аз карах Ауди А4 турбо и бях с S пакет и от удара CD изхвракна и падна на задната седалка ???( не ми се слизаше направо но после се оказа че само задния панел леко беше хлатнал ) а на Колта направо се беше разглобил .Винаги колите са меки от пред КАТО ИЗКЛЮЧИМЕ Gкласата
Последно промяна от toyo1 на Пон Мар 01, 2010 3:05 pm, променено общо 1 път.
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,бих искал да споделя с Вас какво ми се случи на 25.03.2010г.
All we are is dust in the wind...