Има ли закон за достъп до водоеми

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Има ли закон за достъп до водоеми

Мнение от boki speca »

Колеги някой да знае за закон за достъп до обществени водоеми или някакво друго правило определящо начина по който да се ограничава достъпа на риболовци до водоем за риболов.Нямам в предвид случаите в които водоема е под аренда или има вододайна или секретна зона около него.Става въпрос за свободен водоем,къде мога да прочета кой и какви права има да ми ограничава достъпа? И изобщо някой има ли право да ми забрани да упражнявам спортен риболов законно на обект публична държавна собственост неарендован за стопански риболов?
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Има ли закон за достъп до водоеми

Мнение от stich »

Аз също се интересувам.Ще следя с интерес темата и ако някой постне и някаква извадка от закон ще е още по-добре.
Изображение
ivanov70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanov70 »

Има един така наречен " Закон за водите ", който се опитвах да прочета и да разбера до какво растояние от водоемите имаш право на частна собственост, но нещо не успях да вникна в мисълта на "законодателя" и се отказах.
Преди години имахме проблем ( заградени участъци от реката ), но не успяхме да се преборим със самоуправството и шуробаджанащината и се отказахме след като гърмяха по нас .
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
Аватар
stefanotis
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от stefanotis »

Така е и на р.Ерма след ждрелото, правят вец и е заградено с мрежа, :( :( :x а даваше добри пъстърви там.
Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Danchobor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Danchobor »

Здравеите на всички , колега не лоша тема и ще я следя с интерес та би било хубаво да знаем докъде можем и до къде неможем : Пример пътя гр Ихтиман - Гр Самоков покрай Яз Изкър много огради ламарини камери и прочие. Ако има запознати да драснат два реда .
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За какво ви е закон,нещата са прости :idea: :idea: :idea: Тази земя,която е държавна,никои няма право да Ви спира.Това което обаче е частно,никои не Ви дава право да преминавате,освен собственника.Какво има за умуване.Ако някои се е самонастанил,намирате документи в общината,правите снимки и го давате където трябва но с доказателства,за да няма после да плащате обезщетения за набедяване.Имаше на времето един идиот,които беше исчакал хората да заминат на почивка,отива,избива вратата,зазидвая,измазва и боядисва стената.Връща се в неговия апартамент,избива една дупка и си прави врата към апартамента на хората,направо така,както е с всичската им покъщнина,документи и всичмко.Прибират се хората,гледат,на етажа нямат врата :shock: :o :( Първо помислили че са збъркали входа и етажа,да -ама не :D Викат полиция,избиват дупка и какво да видят,въпросния елемент се испънал в техния хол и си гледа телевизия като че ли си е в тях.Естественно,човека го вкараха в затвора,на хората им върнаха апартамента.И с горното искам да кажа,че никои неможе да има претенции към чуждата собственност,апартамент,кола,пари,вили и имоти.Никои не може да ми минава през земята,ако ще не рибар да е ами и свети Петър.

С две думи,има отстояние /сервитут/ които никои няма право да огражда.Има обаче един проблем,когато са връщани бащините имоти на хората,навремето са ги нзимали насила и когато са правени язовирите,никои не си е направил труд да го направи законно.Мислеха си че вечно ще господстват но - ярак,вече не зависи от тях - Комунистите - нищо.Върнаха на хората земите и държавата сега ако трябва да отчуждава,ще има да плаща зверски суми за да предобие имотите.Умря тая да се взима всичко насила и без пари,има съд и закони.Лошото е,че върнаха земите в реални граници и на хората земите граничат с водата и никакъв сервитут или закон неможе да оправи работите,освен ако не се наплатят на хората на такава цена,на която хората биха продали.Пазарен механизъм и частна - непрекосновенна собственност

Претенциите Ви,да минавате от там,където не е частно,са напълно основателни,но това да имате претенции да ми минавате през двора и земята без да съм Ви поканил,просто са смешни,на никои не му дреме на оная работа че Вие сте искали да отивате за риба и то точно - примерно в моя двор.Щом е часно ще го заграждам,ще копая ровове,ями,кенефи,и каквото си искам.Земите покраи Искара са искупени преди много време,тези които са бил държавни,за гтях говоря.Там може да има безобразия,самонастаняване и открадната земя.Всички други имоти са частни и са както казах собственност на хората от векове.Заменки,купени за дребни стотинки земи,придобити такива през комунизма на приятелски начела са за прокурор.Иначе,казано,насочете се към тези проблеми а не на хората с частните имоти прилежащи им по право и наследени по право от техните деди.Ако нещо не сте разбрали,попитаите,имам време да го напиша пак,макар достатъчно пъти да съм описвал тези неща.Успех в борбата с вятърните мелници.Как ще изгоните горското,ловните,базите на предприятията,ами те са стотици,да не кажа хиляди по водоемите.Ами вилите на затворите,на прокуратурата,на милицията,за тях ще имате ли претенции,че немога да се сетя а искате да минавате през на нормалните хора дворовете,нивите и градините...... А помислете и помнете че има закони и частници.ако можеше някои да ме застави да ми се расхожда всеки из имота,нямаше ли да го направи до сега и кои сме ние рибарите да имаме претенции.Смешно звучи някак си,искам да ловя тук,но тои не ме пуска да вляза в двора му.И аз искам да вляза на някои в къщата,но чукам и влизам само ако ме поканят.Надявам се че някои няма да испростее и да тръгне да ме убеждава че нямам права на моята собственност.Не че ги няма и такива прости хора,ама все пак да го кажа предварително и да няма после някои обиден.Истината е такава :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Става въпрос за този обект,който е най-атрактивния за спортен риболов в близост до Ямбол http://www.nkr.government.bg/app?servic ... d&sp=S1284 на този документ който е актуален и в момента пише държавна собственост,а на практика е ето това-http://boki123.snimka.bg/daily/nn.465809.17642709.big (не знам защо не излиза линка към снимката,ако някой знае да помага)
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Изображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

Имах подобен проблем в началото докато правех вилата (идваха съседи от задните вили барабар с гостите им да си ЛОВКАЛИ от кея) веднъж два пъти и накрая ми писна и им обявих 15000евро и получават ключ от входната врата (дворната) да си ЛОВКАТ на ВОЛЯ :finga: Не знам защо НО ОТ ТОГАВА НЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛ :wink:
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Да де ама тука не става въпрос за частен имот.
toyo1

Мнение от toyo1 »

boki speca написа:Да де ама тука не става въпрос за частен имот.
Колега за да те спре някои ТРЯБВА ДА ИМА ОСНОВАНИЕ наи малко ДОГОВОР с дадената ОБЩИНА (нямат ли документи влизаи и си лови АКО ИМАШ СЪРЦЕ) Ако не ХобиТВ с Краси Върхара :wink:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Бат Любо го е обяснил много добре за сервитута.За съжаление е така ,по същия начин стана и на Лобош от към Радибош.Дори да има сервитут 3-5м.от водата /така и не се разбра/,пътя минава на 10-12м. от водата и е в негов имот.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,язовира може да е на когото си ще,въпроса е дали има договор и ако го има,какви претенции може да имате :?: :?: :?: Разумни хора сте и знаете че каквито и да са законите са закони.Ако някои можете да го обвините в самоуправство,направете го,само да има за какво.Язовирите Боки,всички са държавни и само мног-много малък процент са напълно в частни имоти.Целта на моя пост е не да се карам с колеги,а да насоча разговора в правилна посока.Не ми се ще да говорим нереални неща,несериозно е да се оспорват договори,наемни отношения и частната собственност.Всичко друго е наказуемо от законите на страната - хубави или лоши,все пак ги имаме.

Изображение

Въпроса ми,относно тази снимка е,ели тази табела поставена в имота на човека или просто така си е сложил табелката да стряска хората.Ако е наемател,или арендатор на земята,работата е същата,може да си насляга и джуджета ако иска около пътя и до всяко да сложи по едно челешово топче.Нека бъдем реалисти и да поспорим.Ели е в правото си собственника на даден обект,на оградата да сложи табела че се стреля на месо,мисля че е напълно в правото си да го направи и 90% от вас,сте си оградили дворчетата и никои няма да пуснете вътре - нали !!!Разберете го,ако вие имате имот на такова място,и доида аз и искам да минавам,през него,или да си спра колата и да направя смяна на маслото и да си оставя всичката простотия в двора ви,как Ви звучи това,имам ли право или не :?: :?: :?: Аз понеже съм собственник на такива земи,затова се дразня от несъстоятелните претенции на колеги,имащи претенции да си правят каквото си искат на моята поляна.Аз и само аз разрешавам да ми се сере на полянката и ако аз го разреша,после лайната оставени там или ще ги ям или ще трябва да ги почистя.Даваите,искараите аргументи в и ме убедете че имате право да минавате през частни имоти без разрешение на собственника.До сега,всеки вика и пищи,че тук заградили -там сложили ограда,ами вие нямате ли огради на имотите си,питам аз и отговор не искам.Без доказателства неможе да се нарочват хората че са загладили чуждо,искат се скици,снимки и доказателства за това че земята е дължавна а не частна.Малко са хората които биха си позволили лукса да заградят без да са го платили,без значение на кои.Неможе вашите земи да са ваши а на хората земите да искате да ги ползвате,дори и за едното преминаване :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

То вие хубаво изпаднахте в размисли и страсти , а всъщност предвид ,че това е находище на инертни материали / видимо от акта за изключителна държавна собственост /, дали някой концесионер не го разработва , защото тогава нещата стават малко по - други , нали ?
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега Кроки ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ НИКОИ НЕ Я ОСПОРВА а и не виждам как ще го направи (НИЕ трима комшии освен оградите и датчиците за движение И КАМЕРИТЕ СЛОЖИХМЕ И ЖИВА ОХРАНА) ВЕЧЕ Е ЧИСТО ОКОЛО НАС И СПОКОИНО А НА ОХРАНАТА ИМ Е ОСТАВЕН ТЕЛ НОМЕР НА ИАРА :wink: И ЗА МРЕЖАРЕНЕ НЕ СТАВА
Заключено

Обратно към “Разни”