Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли закон за достъп до водоеми
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Има ли закон за достъп до водоеми
Колеги някой да знае за закон за достъп до обществени водоеми или някакво друго правило определящо начина по който да се ограничава достъпа на риболовци до водоем за риболов.Нямам в предвид случаите в които водоема е под аренда или има вододайна или секретна зона около него.Става въпрос за свободен водоем,къде мога да прочета кой и какви права има да ми ограничава достъпа? И изобщо някой има ли право да ми забрани да упражнявам спортен риболов законно на обект публична държавна собственост неарендован за стопански риболов?
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Има ли закон за достъп до водоеми
Аз също се интересувам.Ще следя с интерес темата и ако някой постне и някаква извадка от закон ще е още по-добре.

-
- ще става разбирач
Има един така наречен " Закон за водите ", който се опитвах да прочета и да разбера до какво растояние от водоемите имаш право на частна собственост, но нещо не успях да вникна в мисълта на "законодателя" и се отказах.
Преди години имахме проблем ( заградени участъци от реката ), но не успяхме да се преборим със самоуправството и шуробаджанащината и се отказахме след като гърмяха по нас .
Преди години имахме проблем ( заградени участъци от реката ), но не успяхме да се преборим със самоуправството и шуробаджанащината и се отказахме след като гърмяха по нас .
Селянията не е белег за произход - тя е състояние на духа !
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Така е и на р.Ерма след ждрелото, правят вец и е заградено с мрежа,
а даваше добри пъстърви там.

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
Здравеите на всички , колега не лоша тема и ще я следя с интерес та би било хубаво да знаем докъде можем и до къде неможем : Пример пътя гр Ихтиман - Гр Самоков покрай Яз Изкър много огради ламарини камери и прочие. Ако има запознати да драснат два реда .
- krokibg
- учете се от него
За какво ви е закон,нещата са прости
Тази земя,която е държавна,никои няма право да Ви спира.Това което обаче е частно,никои не Ви дава право да преминавате,освен собственника.Какво има за умуване.Ако някои се е самонастанил,намирате документи в общината,правите снимки и го давате където трябва но с доказателства,за да няма после да плащате обезщетения за набедяване.Имаше на времето един идиот,които беше исчакал хората да заминат на почивка,отива,избива вратата,зазидвая,измазва и боядисва стената.Връща се в неговия апартамент,избива една дупка и си прави врата към апартамента на хората,направо така,както е с всичската им покъщнина,документи и всичмко.Прибират се хората,гледат,на етажа нямат врата
Първо помислили че са збъркали входа и етажа,да -ама не
Викат полиция,избиват дупка и какво да видят,въпросния елемент се испънал в техния хол и си гледа телевизия като че ли си е в тях.Естественно,човека го вкараха в затвора,на хората им върнаха апартамента.И с горното искам да кажа,че никои неможе да има претенции към чуждата собственност,апартамент,кола,пари,вили и имоти.Никои не може да ми минава през земята,ако ще не рибар да е ами и свети Петър.
С две думи,има отстояние /сервитут/ които никои няма право да огражда.Има обаче един проблем,когато са връщани бащините имоти на хората,навремето са ги нзимали насила и когато са правени язовирите,никои не си е направил труд да го направи законно.Мислеха си че вечно ще господстват но - ярак,вече не зависи от тях - Комунистите - нищо.Върнаха на хората земите и държавата сега ако трябва да отчуждава,ще има да плаща зверски суми за да предобие имотите.Умря тая да се взима всичко насила и без пари,има съд и закони.Лошото е,че върнаха земите в реални граници и на хората земите граничат с водата и никакъв сервитут или закон неможе да оправи работите,освен ако не се наплатят на хората на такава цена,на която хората биха продали.Пазарен механизъм и частна - непрекосновенна собственност
Претенциите Ви,да минавате от там,където не е частно,са напълно основателни,но това да имате претенции да ми минавате през двора и земята без да съм Ви поканил,просто са смешни,на никои не му дреме на оная работа че Вие сте искали да отивате за риба и то точно - примерно в моя двор.Щом е часно ще го заграждам,ще копая ровове,ями,кенефи,и каквото си искам.Земите покраи Искара са искупени преди много време,тези които са бил държавни,за гтях говоря.Там може да има безобразия,самонастаняване и открадната земя.Всички други имоти са частни и са както казах собственност на хората от векове.Заменки,купени за дребни стотинки земи,придобити такива през комунизма на приятелски начела са за прокурор.Иначе,казано,насочете се към тези проблеми а не на хората с частните имоти прилежащи им по право и наследени по право от техните деди.Ако нещо не сте разбрали,попитаите,имам време да го напиша пак,макар достатъчно пъти да съм описвал тези неща.Успех в борбата с вятърните мелници.Как ще изгоните горското,ловните,базите на предприятията,ами те са стотици,да не кажа хиляди по водоемите.Ами вилите на затворите,на прокуратурата,на милицията,за тях ще имате ли претенции,че немога да се сетя а искате да минавате през на нормалните хора дворовете,нивите и градините...... А помислете и помнете че има закони и частници.ако можеше някои да ме застави да ми се расхожда всеки из имота,нямаше ли да го направи до сега и кои сме ние рибарите да имаме претенции.Смешно звучи някак си,искам да ловя тук,но тои не ме пуска да вляза в двора му.И аз искам да вляза на някои в къщата,но чукам и влизам само ако ме поканят.Надявам се че някои няма да испростее и да тръгне да ме убеждава че нямам права на моята собственност.Не че ги няма и такива прости хора,ама все пак да го кажа предварително и да няма после някои обиден.Истината е такава

С две думи,има отстояние /сервитут/ които никои няма право да огражда.Има обаче един проблем,когато са връщани бащините имоти на хората,навремето са ги нзимали насила и когато са правени язовирите,никои не си е направил труд да го направи законно.Мислеха си че вечно ще господстват но - ярак,вече не зависи от тях - Комунистите - нищо.Върнаха на хората земите и държавата сега ако трябва да отчуждава,ще има да плаща зверски суми за да предобие имотите.Умря тая да се взима всичко насила и без пари,има съд и закони.Лошото е,че върнаха земите в реални граници и на хората земите граничат с водата и никакъв сервитут или закон неможе да оправи работите,освен ако не се наплатят на хората на такава цена,на която хората биха продали.Пазарен механизъм и частна - непрекосновенна собственност
Претенциите Ви,да минавате от там,където не е частно,са напълно основателни,но това да имате претенции да ми минавате през двора и земята без да съм Ви поканил,просто са смешни,на никои не му дреме на оная работа че Вие сте искали да отивате за риба и то точно - примерно в моя двор.Щом е часно ще го заграждам,ще копая ровове,ями,кенефи,и каквото си искам.Земите покраи Искара са искупени преди много време,тези които са бил държавни,за гтях говоря.Там може да има безобразия,самонастаняване и открадната земя.Всички други имоти са частни и са както казах собственност на хората от векове.Заменки,купени за дребни стотинки земи,придобити такива през комунизма на приятелски начела са за прокурор.Иначе,казано,насочете се към тези проблеми а не на хората с частните имоти прилежащи им по право и наследени по право от техните деди.Ако нещо не сте разбрали,попитаите,имам време да го напиша пак,макар достатъчно пъти да съм описвал тези неща.Успех в борбата с вятърните мелници.Как ще изгоните горското,ловните,базите на предприятията,ами те са стотици,да не кажа хиляди по водоемите.Ами вилите на затворите,на прокуратурата,на милицията,за тях ще имате ли претенции,че немога да се сетя а искате да минавате през на нормалните хора дворовете,нивите и градините...... А помислете и помнете че има закони и частници.ако можеше някои да ме застави да ми се расхожда всеки из имота,нямаше ли да го направи до сега и кои сме ние рибарите да имаме претенции.Смешно звучи някак си,искам да ловя тук,но тои не ме пуска да вляза в двора му.И аз искам да вляза на някои в къщата,но чукам и влизам само ако ме поканят.Надявам се че някои няма да испростее и да тръгне да ме убеждава че нямам права на моята собственност.Не че ги няма и такива прости хора,ама все пак да го кажа предварително и да няма после някои обиден.Истината е такава

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Става въпрос за този обект,който е най-атрактивния за спортен риболов в близост до Ямбол http://www.nkr.government.bg/app?servic ... d&sp=S1284 на този документ който е актуален и в момента пише държавна собственост,а на практика е ето това-http://boki123.snimka.bg/daily/nn.465809.17642709.big (не знам защо не излиза линка към снимката,ако някой знае да помага)
Имах подобен проблем в началото докато правех вилата (идваха съседи от задните вили барабар с гостите им да си ЛОВКАЛИ от кея) веднъж два пъти и накрая ми писна и им обявих 15000евро и получават ключ от входната врата (дворната) да си ЛОВКАТ на ВОЛЯ
Не знам защо НО ОТ ТОГАВА НЕ СЪМ ГИ ВИЖДАЛ 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да де ама тука не става въпрос за частен имот.
Колега за да те спре някои ТРЯБВА ДА ИМА ОСНОВАНИЕ наи малко ДОГОВОР с дадената ОБЩИНА (нямат ли документи влизаи и си лови АКО ИМАШ СЪРЦЕ) Ако не ХобиТВ с Краси Върхараboki speca написа:Да де ама тука не става въпрос за частен имот.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Бат Любо го е обяснил много добре за сервитута.За съжаление е така ,по същия начин стана и на Лобош от към Радибош.Дори да има сервитут 3-5м.от водата /така и не се разбра/,пътя минава на 10-12м. от водата и е в негов имот.
Всичко може,но не всеки го можe.

- krokibg
- учете се от него
Момчета,язовира може да е на когото си ще,въпроса е дали има договор и ако го има,какви претенции може да имате
Разумни хора сте и знаете че каквито и да са законите са закони.Ако някои можете да го обвините в самоуправство,направете го,само да има за какво.Язовирите Боки,всички са държавни и само мног-много малък процент са напълно в частни имоти.Целта на моя пост е не да се карам с колеги,а да насоча разговора в правилна посока.Не ми се ще да говорим нереални неща,несериозно е да се оспорват договори,наемни отношения и частната собственност.Всичко друго е наказуемо от законите на страната - хубави или лоши,все пак ги имаме.

Въпроса ми,относно тази снимка е,ели тази табела поставена в имота на човека или просто така си е сложил табелката да стряска хората.Ако е наемател,или арендатор на земята,работата е същата,може да си насляга и джуджета ако иска около пътя и до всяко да сложи по едно челешово топче.Нека бъдем реалисти и да поспорим.Ели е в правото си собственника на даден обект,на оградата да сложи табела че се стреля на месо,мисля че е напълно в правото си да го направи и 90% от вас,сте си оградили дворчетата и никои няма да пуснете вътре - нали !!!Разберете го,ако вие имате имот на такова място,и доида аз и искам да минавам,през него,или да си спра колата и да направя смяна на маслото и да си оставя всичката простотия в двора ви,как Ви звучи това,имам ли право или не
Аз понеже съм собственник на такива земи,затова се дразня от несъстоятелните претенции на колеги,имащи претенции да си правят каквото си искат на моята поляна.Аз и само аз разрешавам да ми се сере на полянката и ако аз го разреша,после лайната оставени там или ще ги ям или ще трябва да ги почистя.Даваите,искараите аргументи в и ме убедете че имате право да минавате през частни имоти без разрешение на собственника.До сега,всеки вика и пищи,че тук заградили -там сложили ограда,ами вие нямате ли огради на имотите си,питам аз и отговор не искам.Без доказателства неможе да се нарочват хората че са загладили чуждо,искат се скици,снимки и доказателства за това че земята е дължавна а не частна.Малко са хората които биха си позволили лукса да заградят без да са го платили,без значение на кои.Неможе вашите земи да са ваши а на хората земите да искате да ги ползвате,дори и за едното преминаване

Въпроса ми,относно тази снимка е,ели тази табела поставена в имота на човека или просто така си е сложил табелката да стряска хората.Ако е наемател,или арендатор на земята,работата е същата,може да си насляга и джуджета ако иска около пътя и до всяко да сложи по едно челешово топче.Нека бъдем реалисти и да поспорим.Ели е в правото си собственника на даден обект,на оградата да сложи табела че се стреля на месо,мисля че е напълно в правото си да го направи и 90% от вас,сте си оградили дворчетата и никои няма да пуснете вътре - нали !!!Разберете го,ако вие имате имот на такова място,и доида аз и искам да минавам,през него,или да си спра колата и да направя смяна на маслото и да си оставя всичката простотия в двора ви,как Ви звучи това,имам ли право или не

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- вече хвърля и на тежко
То вие хубаво изпаднахте в размисли и страсти , а всъщност предвид ,че това е находище на инертни материали / видимо от акта за изключителна държавна собственост /, дали някой концесионер не го разработва , защото тогава нещата стават малко по - други , нали ?
Колега Кроки ЧАСТНАТА СОБСТВЕННОСТ НИКОИ НЕ Я ОСПОРВА а и не виждам как ще го направи (НИЕ трима комшии освен оградите и датчиците за движение И КАМЕРИТЕ СЛОЖИХМЕ И ЖИВА ОХРАНА) ВЕЧЕ Е ЧИСТО ОКОЛО НАС И СПОКОИНО А НА ОХРАНАТА ИМ Е ОСТАВЕН ТЕЛ НОМЕР НА ИАРА
И ЗА МРЕЖАРЕНЕ НЕ СТАВА