рецепта за бабушки

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
jultopepi
фен клуб-скобар
Мнения: 1312
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
Местоположение: Червен бряг

рецепта за бабушки

Мнение от jultopepi »

Здравейте колеги Кулинари
дайте рецепта за приготвяне на бабушки
Благадаря
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2830
Регистриран на: Съб Мар 24, 2007 10:37 pm
Местоположение: София

Re: рецепта за бабушки

Мнение от MITKO70 »

Зависи колко са голями,по-малките препържени за мезе ,ако са по-едри може и на кайма за кюфтета с необходимите добавки. :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
slavi_8899
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 209
Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 9:22 pm
Местоположение: софия

Re: рецепта за бабушки

Мнение от slavi_8899 »

Абе след изтощителен излет хубаво изчистени, хубаво изпържени и хубаво сервирани със студена биричка са мед!!! (друга рецепта няма) :drinkers:
ribaro
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 253
Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: рецепта за бабушки

Мнение от ribaro »

Привет колега.Ако не си ги изпапал вече ето ти вариант:

Почистваш добре и посоляваш.Оставяш ги около 30 мин да се стегнат.Овалваш в царевично брашно смесено със сол,но преди да ги сложиш да се ържат, изчакай няколко минути рибките да си дръпнат брашанце и преди слагане в тигана потупваш да падне излишното. При сервирането можеш да полееш със счукан чесън с оцет и магданоз или обилно с лимон.Препоръчвам да ги изпържиш хубаво, като чипс, отвори си биричка, събери приятелите и гледай какъв мохабет прави...
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Vankata
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2156
Регистриран на: Нед Дек 03, 2006 6:41 pm
Местоположение: Бургас

Re: рецепта за бабушки

Мнение от Vankata »

ribaro написа:Привет колега.Ако не си ги изпапал вече ето ти вариант:

Почистваш добре и посоляваш.Оставяш ги около 30 мин да се стегнат.Овалваш в царевично брашно смесено със сол,но преди да ги сложиш да се ържат, изчакай няколко минути рибките да си дръпнат брашанце и преди слагане в тигана потупваш да падне излишното. При сервирането можеш да полееш със счукан чесън с оцет и магданоз или обилно с лимон.Препоръчвам да ги изпържиш хубаво, като чипс, отвори си биричка, събери приятелите и гледай какъв мохабет прави...
:smt023 :smt023 :smt023
Само не забравяй - рибата да е топла,бирата умряла от студ и приятелите са задължително условие :D Ха наздраве :drinkers:

Може да опиташ и следното:
Счукваш предварително чесън с оцет(примерно една главичка чесън с една кафяна чашка оцет).След като извадиш рибата от последното тиганче, изсипваш чесъна с оцета в още врялото олио и веднага заливаш изпържената риба (може предварително да я накъсаш и изчистиш средната кост),след като я залееш захлупваш с някакъв капак или просто една чиния отгоре и я оставяш да се задуши поне час,а може и повече.По желание ръсиш с магданоз и можеш да пробваш и с ракийка.Но отново студена и с приятели !
jultopepi
фен клуб-скобар
Мнения: 1312
Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
Местоположение: Червен бряг

Re: рецепта за бабушки

Мнение от jultopepi »

Благодаря Ви колеги за рецептите ще се възползвам от тях
Рибата съм я почистил добре но като я чистих имаше нещо като мас ама такова твъдо незнам какво е ама както и да е ще я изпържа повече чул съм че на дъбника бабите били много вкусни
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”