Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


рецепта за бабушки
Модератор: sapuna
- MITKO70
- кандидат преподавател
- Мнения: 2830
- Регистриран на: Съб Мар 24, 2007 10:37 pm
- Местоположение: София
Re: рецепта за бабушки
Зависи колко са голями,по-малките препържени за мезе ,ако са по-едри може и на кайма за кюфтета с необходимите добавки. 

Всичко може,но не всеки го можe.


- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 209
- Регистриран на: Сря Апр 16, 2008 9:22 pm
- Местоположение: софия
Re: рецепта за бабушки
Абе след изтощителен излет хубаво изчистени, хубаво изпържени и хубаво сервирани със студена биричка са мед!!! (друга рецепта няма) 

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 253
- Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 1:04 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: рецепта за бабушки
Привет колега.Ако не си ги изпапал вече ето ти вариант:
Почистваш добре и посоляваш.Оставяш ги около 30 мин да се стегнат.Овалваш в царевично брашно смесено със сол,но преди да ги сложиш да се ържат, изчакай няколко минути рибките да си дръпнат брашанце и преди слагане в тигана потупваш да падне излишното. При сервирането можеш да полееш със счукан чесън с оцет и магданоз или обилно с лимон.Препоръчвам да ги изпържиш хубаво, като чипс, отвори си биричка, събери приятелите и гледай какъв мохабет прави...
Почистваш добре и посоляваш.Оставяш ги около 30 мин да се стегнат.Овалваш в царевично брашно смесено със сол,но преди да ги сложиш да се ържат, изчакай няколко минути рибките да си дръпнат брашанце и преди слагане в тигана потупваш да падне излишното. При сервирането можеш да полееш със счукан чесън с оцет и магданоз или обилно с лимон.Препоръчвам да ги изпържиш хубаво, като чипс, отвори си биричка, събери приятелите и гледай какъв мохабет прави...
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
Re: рецепта за бабушки
ribaro написа:Привет колега.Ако не си ги изпапал вече ето ти вариант:
Почистваш добре и посоляваш.Оставяш ги около 30 мин да се стегнат.Овалваш в царевично брашно смесено със сол,но преди да ги сложиш да се ържат, изчакай няколко минути рибките да си дръпнат брашанце и преди слагане в тигана потупваш да падне излишното. При сервирането можеш да полееш със счукан чесън с оцет и магданоз или обилно с лимон.Препоръчвам да ги изпържиш хубаво, като чипс, отвори си биричка, събери приятелите и гледай какъв мохабет прави...



Само не забравяй - рибата да е топла,бирата умряла от студ и приятелите са задължително условие


Може да опиташ и следното:
Счукваш предварително чесън с оцет(примерно една главичка чесън с една кафяна чашка оцет).След като извадиш рибата от последното тиганче, изсипваш чесъна с оцета в още врялото олио и веднага заливаш изпържената риба (може предварително да я накъсаш и изчистиш средната кост),след като я залееш захлупваш с някакъв капак или просто една чиния отгоре и я оставяш да се задуши поне час,а може и повече.По желание ръсиш с магданоз и можеш да пробваш и с ракийка.Но отново студена и с приятели !
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 1312
- Регистриран на: Пон Сеп 14, 2009 8:16 pm
- Местоположение: Червен бряг
Re: рецепта за бабушки
Благодаря Ви колеги за рецептите ще се възползвам от тях
Рибата съм я почистил добре но като я чистих имаше нещо като мас ама такова твъдо незнам какво е ама както и да е ще я изпържа повече чул съм че на дъбника бабите били много вкусни
Рибата съм я почистил добре но като я чистих имаше нещо като мас ама такова твъдо незнам какво е ама както и да е ще я изпържа повече чул съм че на дъбника бабите били много вкусни