За Ивайловград

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

За Ивайловград

Мнение от dedeff »

Колеги някой от вас да има някаква информация за този водоем тези дни , че не ми се тръгва на сляпо.
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Колега, чесно казано, е твърде рано за Ивайловград, водата е боза, студена е, нивото се променя буквално с часове!
Изображение
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Много си мени нивото и зема слабо-костурчета и червеноперки... :?
Май е по добре да не одиш чак до там.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Кажи тенкю....колеги... :lol:
boci
новобранец
новобранец

Мнение от boci »

излазат и големи 6арани там и цом4ета има :D
qko mllqko za piene i za peene
boci
новобранец
новобранец

Мнение от boci »

за сомовете и 6араните знам жижял сам 9 години там
qko mllqko za piene i za peene
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Надявам се да не хапвате често риба от този язовир. До сега са взвмани значителен брой проби от вода и риба от там (по приказки на стари рибари и местно население). И от край време се знае, че и в двата язовира: Студен Кладенец и яз. Ивайловград имат значително завишени стойности на ТЕЖКИ МЕТАЛИ, което е лошо. Но разбира се е страшно за нас хората това, че има и недопустимо количество Кадмий, за който знаят също всички, но малко знаят как взаимодейства той. Аз лично съм чул, че измества Калция от костите и води до сериозни последствия.
Ако има някой по различна информация Моля да сподели.
Все пак ако сте спортисти а не Бракониери мже да си напражите кефа и на двата язовира, но се пазете от Бракониери, много са , не са страхливи и често са опасни. Няма смисъл и да ги издавате те и без това си поркат с горските.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

VGS написа:Надявам се да не хапвате често риба от този язовир. До сега са взвмани значителен брой проби от вода и риба от там (по приказки на стари рибари и местно население). И от край време се знае, че и в двата язовира: Студен Кладенец и яз. Ивайловград имат значително завишени стойности на ТЕЖКИ МЕТАЛИ, което е лошо. Но разбира се е страшно за нас хората това, че има и недопустимо количество Кадмий, за който знаят също всички, но малко знаят как взаимодейства той. Аз лично съм чул, че измества Калция от костите и води до сериозни последствия.
Ако има някой по различна информация Моля да сподели.
Все пак ако сте спортисти а не Бракониери мже да си напражите кефа и на двата язовира, но се пазете от Бракониери, много са , не са страхливи и често са опасни. Няма смисъл и да ги издавате те и без това си поркат с горските.

:shock: :shock: :shock: Тоа пост малко ми прилича на Рибарски разкази с неочакван край. :roll: КОлега това официална статистика ли е или рибарски лакардии :?:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ами как да ти кажа, сигурно знаеш каде се намира Оловно цинковия комбинат , а също така и че хората от гр. Ивайловград вода от чешмата не пият. Направи си сам извода. Хубави снимки от яз. Ивайловгарад междодругото. Бравос!!!
Последно промяна от VGS на Вто Юни 13, 2006 11:35 am, променено общо 1 път.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Абе колега...ти химик ли го даваш?....кой ти каза тая глупост че хората не пият вода в Ивайловград? ти ли? .....И тоя оловноцинков завод знаеш ли от кога не работи а? Те и за златната мина на Маджарово говореха че изпуска Арсен във водата, ма аз ще ти кажа че и тя не работи от дълги години !

Чудех се що и се топят костите на рибата и що е така блага, а то от кадмия требе да е :lol:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Малииии дет злато и олово съм погълнал... пъ се чудя що съм 90 кила па ни ми личи много.... :lol: :lol:
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Към Попа :
няма да споря с теб, просто споделям. Израснал съм в района и в Ивайловград и в Крумовград та и в кърджали съм учил 5 години та после и в София ХИМИЯ да споделя.
Това за водата в Ивайловград го знам от лични наблюдения(не че е отровна но не е полезна и води до нарушения в организма). А за оловно цинковия комбинат зам от първа ръка , какво пуска а и по радиото там често съобщават за аварии и замърсеност на въздуха и водата. Просто се поинтересувай.
А можеш спокойно като хванеш риба от там заедно с пробка от водата да я занесеш в БАН и за известна сума пари ще ти направят анализи.(ще ми е интересен резултата и на мен) Може да поделиш после с всички, даже и предаване може да направиш.
Ано не знаят кжо да търсят в бан кажи им за тежки метали като олово примерно, както за Цинк, а най лошото е Кадмий.
Аз лично съм хапвал риба от там цял живот а и от водата съм пийвал, даже директно от язовира :), та може да ти влезна в партия с парите за анализ(предполагам че няма да е повече от 200лв)

та това от мен и Слука на Всички
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Химия викаш....ма не е природна колега...Кърджалийския се явява утайник...после чистене по реката до Студен Кладенец...там второ утаяване....и наново по реката та в Иваиловград...а там сом...и благ тая пущина...а есенната каракуда няма с какво да ти я сравня ?

пиша ти това не за да споря...а за да ти кажа една стара приказка: водата като мине през 5 кила пясък и 100 камъчета и сама се чистела...а колко е верно : ба ли го ? :roll:

а вода ще нося и без това заради друго в БАН...така че ще знам!

заради химията на басеина... :lol: :lol: :lol: нали пущината го компютаризирах химичния му процес та....иска проби и анализи :idea:
Господ може всичко чада мой !
Аватар
toshe68
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от toshe68 »

Бре колеги, бре хора!
Хубаво е да пуснем един топик кое е първичното-яйцето или кокошката... В случая няма място за спор-всеки да си направи изводите сам за себеси и който иска да похапва рибка не само от иваиловградския язовир, а и от топлия канал на АЕЦ-а... Аз си хапвам, но само от няколко гьола, между които Искър, Доспат и Батак....а другата спортменски я връщам обратно във водата. Всички знаем, че има много замърсени водоеми, но лошото е, че държавата си мълчи за това вместо публично да се обяви къде и колко е натровена водата. Така хем ще се знае от людете, хем и споровете ще секнат....НАСЛУКА на всички на ОТКРИВАНЕТО !!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

за природна химия май не съм чувал, но както и да е,
а оловно цинковия комбинат е на нулата на студен кладенец т.е. в началото на язовира, знам, че ти знаеш че е така споделям го само и другите да знаят

и успех с басейня
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”