пръчле за мултипликатор

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
rybar4eto
новобранец
новобранец

пръчле за мултипликатор

Мнение от rybar4eto »

Привет на всички във форома. Та питанката ми е; Каква пръчка за мулти /интересува ме акцията/ бихте ми препоръчали ? Какви примамки като грамаж? И какво влакно да използвам. Мултито ми е - Shakespeare odyssey / тегло-245gr./Смятам да мятам на Дунава. Имам спинингови пръчки пръчки с акция /20-50 ; 7-28 ; 4-16 gr./ та ако може, някаква по-различничка да е. Предварителни благодарности на всички.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: пръчле за мултипликатор

Мнение от гуслар »

Здравей колега !Хубаво е да уточниш за какъв риболов, и за каква риба искаш да го използваш.Ако го искаш да го ползваш от лодка,си заслужава,но и в тоя случай излизат доста въпросителни,просто уточни.
И падащата звезда е била изгряваща .
rybar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от rybar4eto »

Ще търся предимно щука от брега.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Мисля че за мулти ще ти трябва подобно прътле.
Изображение
Не съм убеден че е задължително де!
Изображение
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Що ти е за щука мултипликатор ,тя си се лови с нормална макара размер 5000-6000.Мулипликатор ти трябва за сом или за Мексиканския залив :D .А пръта да е поне СЪРФ 150-250 акция и нагоре.
rybar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от rybar4eto »

Ми щот имам мулти.А няма лошо да търся и сом,та някой ще каже ли каква акция е най подходяща.
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

След като държиш на мултипликатора и не искаш да се разделяш с него,си купи прът като този на колегата Stich,и си хвърляй от брега .Ако искаш обаче ,влез в първия риболовен магазин и си купи прът 1,8 или 2,1 метра с акция 30-50 либри,корда 0 ,80 на Шимано,олово 200 грама,тройки 2/0 на Овнър бели,и единички на Филстар 4/0 .Вземи си кльонк,сдобий се с лодка,и влизай в Дунава.За стръв използвай жива рибка,попово прасе,далак,черен дроб ,врабче,торен червей,пиявици и т.н.Но ми се струва че на първо време ще ти е по лесно ,ако размениш мултипликаторът за традиционна макара,защото е по функционална,по лесна за работа.Успех !
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

гуслар написа:След като държиш на мултипликатора и не искаш да се разделяш с него,си купи прът като този на колегата Stich,и си хвърляй от брега .Ако искаш обаче ,влез в първия риболовен магазин и си купи прът 1,8 или 2,1 метра с акция 30-50 либри,корда 0 ,80 на Шимано,олово 200 грама,тройки 2/0 на Овнър бели,и единички на Филстар 4/0 .Вземи си кльонк,сдобий се с лодка,и влизай в Дунава.За стръв използвай жива рибка,попово прасе,далак,черен дроб ,врабче,торен червей,пиявици и т.н.Но ми се струва че на първо време ще ти е по лесно ,ако размениш мултипликаторът за традиционна макара,защото е по функционална,по лесна за работа.Успех !
А след като смени мултито с нормална макара пак ли трябва да си купи кльонкове,лодка,мотор за нея,100 вида стръв и чак тогава да ходи за сомове. :?: :?: :?:
Вие чувате ли се какви ги приказвате,не прочетохте ли че въпросното мулти тежи 245гр. и най вероятно е нещо такова
Изображение
И още нещо - това че на повечето от нас ни е по удобно да ловим с нормални макари не означава че те са по добри от мултитата.Това мулти има много повече мощ от съпоставима макара с този размер.
stich написа:Мисля че за мулти ще ти трябва подобно прътле.
Изображение
Не съм убеден че е задължително де!
И според мен такава пръчка ще е най подходяща- мое мнение
Колекционирам лампови радиоприемници
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Ха сега де, не с лошото колега .:wink: Давам си мнението,и нечертавам пътя ,който трябва да извърви всеки сериозен сомаджия.Освен това му спестих джипа ,дето ще му трябва да си тегли лодката. :D
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

На мен поне с мулти ми е много удобно да замятам, постигам доста добри дистанции и го няма постоянното отваряне на бигела, с мултито е доста по-бързо. НО се иска свикване и прецизна настройка на свободният ход. Аз го постигнах след десетки бради и 50-60 метра изхвърлено влакно, та съвета ми е да почнеш с по-евтино влаконо. И освен това акции до около 15-20 грама са немислими особено за начало. Почни с примамки около 30гр. поне и като им свикнеш може да намаляш. Дължина на пръта от порядъка на 2.1 до 2.7 мисля е оптимална.

Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

гуслар написа:Ха сега де, не с лошото колега .:wink: Давам си мнението,и нечертавам пътя ,който трябва да извърви всеки сериозен сомаджия.Освен това му спестих джипа ,дето ще му трябва да си тегли лодката. :D
Еййй верно че забравих за джипа :D ма той човека ясно беше казал че ще търси щука от брега а ти зорлем го направи сомаджия :lol:
Нямам лоши чувства,просто така си говоря :smt055
Колекционирам лампови радиоприемници
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Вярно колега,щука ще лови. :oops: Абе карай сега,да премине на следващото ниво. :D НаЗДРАВЕ ! :drinkers:
rybar4eto
новобранец
новобранец

Мнение от rybar4eto »

Благодаря на всички колеги.Мненията ви са ми повече от полезни,а мултито е точно като това на снимката.Поздрави-наздраве и от мен.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”