Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

пръчле за мултипликатор
Модератор: sapuna
пръчле за мултипликатор
Привет на всички във форома. Та питанката ми е; Каква пръчка за мулти /интересува ме акцията/ бихте ми препоръчали ? Какви примамки като грамаж? И какво влакно да използвам. Мултито ми е - Shakespeare odyssey / тегло-245gr./Смятам да мятам на Дунава. Имам спинингови пръчки пръчки с акция /20-50 ; 7-28 ; 4-16 gr./ та ако може, някаква по-различничка да е. Предварителни благодарности на всички.
-
- ще става разбирач
Re: пръчле за мултипликатор
Здравей колега !Хубаво е да уточниш за какъв риболов, и за каква риба искаш да го използваш.Ако го искаш да го ползваш от лодка,си заслужава,но и в тоя случай излизат доста въпросителни,просто уточни.
И падащата звезда е била изгряваща .
Ще търся предимно щука от брега.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Мисля че за мулти ще ти трябва подобно прътле.

Не съм убеден че е задължително де!

-
- разбира нещата
Що ти е за щука мултипликатор ,тя си се лови с нормална макара размер 5000-6000.Мулипликатор ти трябва за сом или за Мексиканския залив
.А пръта да е поне СЪРФ 150-250 акция и нагоре.

Ми щот имам мулти.А няма лошо да търся и сом,та някой ще каже ли каква акция е най подходяща.
-
- ще става разбирач
След като държиш на мултипликатора и не искаш да се разделяш с него,си купи прът като този на колегата Stich,и си хвърляй от брега .Ако искаш обаче ,влез в първия риболовен магазин и си купи прът 1,8 или 2,1 метра с акция 30-50 либри,корда 0 ,80 на Шимано,олово 200 грама,тройки 2/0 на Овнър бели,и единички на Филстар 4/0 .Вземи си кльонк,сдобий се с лодка,и влизай в Дунава.За стръв използвай жива рибка,попово прасе,далак,черен дроб ,врабче,торен червей,пиявици и т.н.Но ми се струва че на първо време ще ти е по лесно ,ако размениш мултипликаторът за традиционна макара,защото е по функционална,по лесна за работа.Успех !
-
- ще става разбирач
А след като смени мултито с нормална макара пак ли трябва да си купи кльонкове,лодка,мотор за нея,100 вида стръв и чак тогава да ходи за сомове.гуслар написа:След като държиш на мултипликатора и не искаш да се разделяш с него,си купи прът като този на колегата Stich,и си хвърляй от брега .Ако искаш обаче ,влез в първия риболовен магазин и си купи прът 1,8 или 2,1 метра с акция 30-50 либри,корда 0 ,80 на Шимано,олово 200 грама,тройки 2/0 на Овнър бели,и единички на Филстар 4/0 .Вземи си кльонк,сдобий се с лодка,и влизай в Дунава.За стръв използвай жива рибка,попово прасе,далак,черен дроб ,врабче,торен червей,пиявици и т.н.Но ми се струва че на първо време ще ти е по лесно ,ако размениш мултипликаторът за традиционна макара,защото е по функционална,по лесна за работа.Успех !

Вие чувате ли се какви ги приказвате,не прочетохте ли че въпросното мулти тежи 245гр. и най вероятно е нещо такова

И още нещо - това че на повечето от нас ни е по удобно да ловим с нормални макари не означава че те са по добри от мултитата.Това мулти има много повече мощ от съпоставима макара с този размер.
И според мен такава пръчка ще е най подходяща- мое мнениеstich написа:Мисля че за мулти ще ти трябва подобно прътле.
Колекционирам лампови радиоприемници
-
- ще става разбирач
Ха сега де, не с лошото колега .
Давам си мнението,и нечертавам пътя ,който трябва да извърви всеки сериозен сомаджия.Освен това му спестих джипа ,дето ще му трябва да си тегли лодката. 

На мен поне с мулти ми е много удобно да замятам, постигам доста добри дистанции и го няма постоянното отваряне на бигела, с мултито е доста по-бързо. НО се иска свикване и прецизна настройка на свободният ход. Аз го постигнах след десетки бради и 50-60 метра изхвърлено влакно, та съвета ми е да почнеш с по-евтино влаконо. И освен това акции до около 15-20 грама са немислими особено за начало. Почни с примамки около 30гр. поне и като им свикнеш може да намаляш. Дължина на пръта от порядъка на 2.1 до 2.7 мисля е оптимална.
Успех!
Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
-
- ще става разбирач
Еййй верно че забравих за джипагуслар написа:Ха сега де, не с лошото колега .Давам си мнението,и нечертавам пътя ,който трябва да извърви всеки сериозен сомаджия.Освен това му спестих джипа ,дето ще му трябва да си тегли лодката.

Нямам лоши чувства,просто така си говоря

Колекционирам лампови радиоприемници
-
- ще става разбирач
Вярно колега,щука ще лови.
Абе карай сега,да премине на следващото ниво.
НаЗДРАВЕ ! 

Благодаря на всички колеги.Мненията ви са ми повече от полезни,а мултито е точно като това на снимката.Поздрави-наздраве и от мен.