Съвет за надуваема лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Съвет за надуваема лодка

Мнение от MARLIN »

Въпроса ми е за един приятел. Харесал си е надуваема лодка Ямаха и двигател. Ето моделите http://www.yamahapoint.com/53/YAM.275.Sti/ http://www.yamahapoint.com/12/YAMAHA.F.6.CMHS/ Ще ги ползва за морето с не повече от двама души Варна -Галата или пък най много да я замъкне с колата до Калиакра . Някой има ли впечетленя от посоченитше модели... Държи да са нови не употребявани :)
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за надуваема лодка

Мнение от гуслар »

Хубави са лодката и двигателя ,но съм убеден че са малки за морето,а да не говорим за двама човека .По удачно ще е да си вземе лодка от 3,60 на горе,и двигател поне 10 коня.
И падащата звезда е била изгряваща .
asen4o88
новобранец
новобранец

Мнение от asen4o88 »

Лодката е супер за някои язовир но не и за морето мисля и аз
Все на риба, и пак на риба!!!
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Не иска да е много голяма макс. 3.00 м да му е по лесно :D Растояниата са къси където мисли да ходи но все пак е МОРЕ така е. мерси за бързите отговори :)
niki71
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от niki71 »

С този размер ще има проблеми за морето. Много добър вариант като марка и качество, но му трябва твърдо дъно и над 3 метра .
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Никак не е зле лодката и цената ще му кажа все пак искаше да е от магазин, но той си решава.. Тук по морето ги гледам влизат и с по 2,10 м те пък как ли се справят незнам :? Нека пишат и др. че и на мен ми е чудно...
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Нека е от магазин, но нека е над или 3.30 метра. На дължина 2.75 не само, че ще е много трудно за двама души да ловят риба, но и лодката според мен не би вървяла добре с какъвто и да е двигател в морето. Разпределение на тегло, дължина на кила(а това е важно за мореходните качества) и прочие. Категорично съм за по-голяма лодка. 3.30 метра е между 55 и 60 килограма, което е поносимо за мъкнене от сам човек. Аз мъкна 75-80 кила, а съм сух като вейка.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
ULDO1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ULDO1 »

=============
Последно промяна от ULDO1 на Вто Ное 09, 2010 9:00 pm, променено общо 1 път.
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Ако мога и аз да се включа - с този размер Варна-Галата лодката става за носене по суша, а за Калиакра си е лудост. С този размер /за море/ се ползват като дингита по яхтите, колкото някоя руска туристка на борда да си намокри задника. Иначе комбинацията е прилична за малките сладки водоеми. Това си е само мое мнение, но виждам, че се покрива с хора, които са влизали в море.
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Надявам се да се вслуша в съветите :) Той е около 85 кг + 90 кг колегата му но не винаги ще я ползват заедно затова искаше нещо по малко, но има още време да помисли. А с тези килограми максимум 180 кг за двамата един RIB 3.00 м. пак ли ще им дойде тесничко. Това го съветвам аз, но е по неудобен за транспорт и това го спира донякъде...
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Ами да я носят на покрива на колата, а ако се сглобява на място килограмите стават още по-малък фактор. И аз се мъча с 3.60 докато я замъкна до брега, но като вляза в морето се радвам, че не съм с по-малка. :)
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Знам аз.. първо ще си купи по- малка и като си понамокрят задниците ще търсят по-голяма. Така правят почти всички :D Този RIB 3м. примерно с двигател 8 к.с Ямаха или Тохацу куцо магаре ли ще бъде за двамата ? За по големите ще им трябва и по–голям мотор пък там и цената ряско скача. Гледам и финансово до колкото може да съобразим..
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

OK разбрах ви :) аз също бих предпочел по голяма понеже често съм влизал в морето и знам как е, но исках и те да се уверят и да им спестя доста неща като и страховете наи - вече ..В морето не е като да ловиш от буната... Единствено мислех, че RIB моделите (не съм се качвал все още) са доста по стабилни и с 3.00 -3.30 м. могат да се задоволят до някъде , но явно пак е риск :!: мерси за отговорите :drinkers:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

РИБ лодката е по-добра от надуваемата със сглобяемо дъно. Позволява по-голям двигател и има по-добри мореходни качества. 3.3 риб е добър вариант, а може и 3.5-3.6. Има рибчета с подобни размери на цената на тази джапанка, която твоят приятел е харесал. Извинявам се определението, но нещо не съм фен на надуваемото дъно....Ако ги подреждам ще са в следния ред - РИБ, сглобяемо дъно от дърво или алумин и накрая надуваемо. Уж на един бар, уж няма разлика от лодките с твърдо дъно...дрън-дрън е за мен. Има предимство единствено в теглото, но ако решата двамата да се изправят в нея, няма да се учудя ако се поогъне дъното. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”