Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

проблем с колата
Модератор: dantho.mihov
-
- вече хвърля и на тежко
проблем с колата
колеги имам един много странен проблем с колата?Значи когато е студена работи на 3 целиндара след като мина около 20 км като загрее хубаво рендето и 4-ти заработва на какво се далжи това и как може да се оправи .Исключвам кабел или свещ
-
- сериозен играч
Re: проблем с колата
Според мен е проблем с гарнитурата на главата(вкарва течност в цилиндъра).
Прегледай кабелите към свещите. Аз имах подобен проблем (при ниски температури отказа да пали). Отидох на диагностика и се оказа, че кабелите са стари и не подават ток с постоянна сила към свещите. Смених ги и всичко се оправи. Можеш да провериш по свещта кой цилиндър ти прави номера и после ако е възможно смени кабела със съседната свещ. Ако проблемът ти се премести на съседния цилиндър, диагнозата е ясна.
Успех!
Успех!
Мери ли КОМПРЕСИЯТА?valat написа:колеги имам един много странен проблем с колата?Значи когато е студена работи на 3 целиндара след като мина около 20 км като загрее хубаво рендето и 4-ти заработва на какво се далжи това и как може да се оправи .Исключвам кабел или свещ
-
- вече хвърля и на тежко
не е кабел а компресията е пот всякакво критика 1ц-5.4 2и3ц-4.6. 4цпроблемният-3.5 а най интересното е че последният път като я карах извън градско вдигнах 120 и можеше още но ме достраша нали съм млад шофьор
Колега да не те плаша ама работата отива на РЕМОНТ (по добре не я чакаи ЩЕ МИНЕШ ПО- ТЪНКО) ЗАДЕРЕ ЛИ става кафти НЕ ЧЕ НЕ СЕ ПРАВИ.Каква е колата (и на какво я караш) гас;бензинvalat написа:не е кабел а компресията е пот всякакво критика 1ц-5.4 2и3ц-4.6. 4цпроблемният-3.5 а най интересното е че последният път като я карах извън градско вдигнах 120 и можеше още но ме достраша нали съм млад шофьор

Колега,сигурен ли си,че е толкова компресията и дали е правилно измерена?На мен ми е чудно как изобщо върви.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Туй е проблема ,но не е на 100% умряла компресията.Имахме случай с една Шкода на времето, на място работи ,а като речеш да тръгнеш и прекъсва ,гасне.Като я замерихме компресия почти няма ,а след отваряне се видя че и сегменти е потрошила.krasi557 написа:Колега,сигурен ли си,че е толкова компресията и дали е правилно измерена?На мен ми е чудно как изобщо върви.
Всичко може,но не всеки го можe.

имах същия проблем преди седмица получи се от намокряне на кабелите преди около месец смених кабели свещи капачка и палец и всичко се оправи
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
-
- вече хвърля и на тежко
колата е рено клио компресията е толкова карам я на гас и на бензинто ремонт че ще има то се знае но майстори исказаха всякакви мнения по въпроса единия даже се хвана заглавата като се качи да я кара и той каза че нетрябва давърви нокато се качи унемя 

Не ми се вярва чак толкова да е износена, по скоро причината може да е ремъка , прескача зъб и буталата леко да са "пипнали" 4 от клапаните, провери центровката по белезите, ще внесе яснота в тази посока.valat написа: компресията е пот всякакво критика 1ц-5.4 2и3ц-4.6. 4цпроблемният-3.5
На платено не одим !
между другото и аз сменях ролка и ремък ама не се замислих за тази възможностsampo написа:Не ми се вярва чак толкова да е износена, по скоро причината може да е ремъка , прескача зъб и буталата леко да са "пипнали" 4 от клапаните, провери центровката по белезите, ще внесе яснота в тази посока.valat написа: компресията е пот всякакво критика 1ц-5.4 2и3ц-4.6. 4цпроблемният-3.5
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
ПРОБЛЕМА МОЙЕ ДА Е В НЯКОИ ТЕМПЕРАТУРЕН ДАТЧИК
-
- ще става разбирач
HAZART написа:Според мен е проблем с гарнитурата на главата(вкарва течност в цилиндъра).

Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- ще става разбирач
Проблема с ниската компресия идва или от главата или от сегменти според мен,но ако е духнала главата не трябва ли да загрява или да смеси маслото и водата(при различните автомобили е различно)просто не е написано нищо за тези симптоми .Преди да започнеш ремонт някъде започни по метода на изключване едно по едно да ги отстраняваш щото който не е патил от майстори само той им вярва безрезервно.Не се сърди но и аз ще започна от други кабели (виж кой цилиндър не работи и пробвай с друг кабел),свещи (провери дали са работили познава се по цвета,дали са мокри също),да ти се провери и центровката ама аз мисля че ако е от нея колата ти би трябвало да даде безумен разход,отвори капачката на радиатора и ако се образуват мехурчета е гарнитурата,направи тези по-лесните неща сам за да не ти дрънкат майсторите глупости.Успех