Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Първи опити 2010+продължение
Модератор: emo vasilev
- pi4a94
- ще става разбирач
Първи опити 2010+продължение
Здравейте,
първите опити започнаха в далечното лято на 2009 година.

Тогава неправилно разцепихме на две части воблера,но се получи ето това.

Имаше много елементарни грешки.
и втори опит

тест във вода

През тази година ме обзе някакво воблеростроително чувство.Започнах полека лека.

Сложих поксипол и като престоя един ден и изсъхна хубаво лепилото установих че съм забравил лопатката...Последва работа с ножовка и скалпел и я сложих някакси.Последва оцветяването.

Използвах малко лак за нокти (за корема отдолу) и темперни бои.
Следва лакиране и водна проба.

Модела е копиран от стар модел на Профи 3см 3,5гр цвят американка.
По надолу ще го видите.
Втория опит се обърка.Трябваше да копирам Хорнет,но се получи попер...

Вече боядисан и лакиран.

Трети опит

Трябваше да прилича на друго,но това се получи.Някаква смесица между гасеница и скакалец...

Използвах маркери за цвета.
Малко общи снимки.

толкова тежи копието на Профито.

Това са всички налични самоделки.

Най-отдясно розовия на точки е големичък,но има игра.
Гъсеницата и копието на Профито имат учудващо добра игра
Поперчето пляска с големи пръски.Този жълтия играе,но бие на една стана.Миноула му е крива лопатката и седи на една страна(както се вижда на снимката горе)
Имам въпрос:След като се лакират воблерите 2ри път и изсъхнат има неприятна миризма на лак,кога се маха или как да се махне по бързо?
Ако имам още творения ще ги слагам тук и задавам въпроси си.
Сега предстои да започна с материала фибран.

Трябва само време да имаш за да дялкаш.Искам да кажа,че воблерите са правени само на ръка.Искам да Благодаря на Марко Поло за предоставените материали!Приемам всякакви съвети,критики и имена на воблерите!
Дано ви е харесало
ПОЗДРАВИ
първите опити започнаха в далечното лято на 2009 година.

Тогава неправилно разцепихме на две части воблера,но се получи ето това.

Имаше много елементарни грешки.
и втори опит

тест във вода

През тази година ме обзе някакво воблеростроително чувство.Започнах полека лека.

Сложих поксипол и като престоя един ден и изсъхна хубаво лепилото установих че съм забравил лопатката...Последва работа с ножовка и скалпел и я сложих някакси.Последва оцветяването.

Използвах малко лак за нокти (за корема отдолу) и темперни бои.
Следва лакиране и водна проба.

Модела е копиран от стар модел на Профи 3см 3,5гр цвят американка.
По надолу ще го видите.
Втория опит се обърка.Трябваше да копирам Хорнет,но се получи попер...

Вече боядисан и лакиран.

Трети опит

Трябваше да прилича на друго,но това се получи.Някаква смесица между гасеница и скакалец...

Използвах маркери за цвета.
Малко общи снимки.

толкова тежи копието на Профито.

Това са всички налични самоделки.

Най-отдясно розовия на точки е големичък,но има игра.
Гъсеницата и копието на Профито имат учудващо добра игра

Поперчето пляска с големи пръски.Този жълтия играе,но бие на една стана.Миноула му е крива лопатката и седи на една страна(както се вижда на снимката горе)
Имам въпрос:След като се лакират воблерите 2ри път и изсъхнат има неприятна миризма на лак,кога се маха или как да се махне по бързо?
Ако имам още творения ще ги слагам тук и задавам въпроси си.
Сега предстои да започна с материала фибран.

Трябва само време да имаш за да дялкаш.Искам да кажа,че воблерите са правени само на ръка.Искам да Благодаря на Марко Поло за предоставените материали!Приемам всякакви съвети,критики и имена на воблерите!
Дано ви е харесало

ПОЗДРАВИ

-
- ще става разбирач
Re: Първи опити 2010+продължение
Това е голема краста.Аз като се зарибих за 2/3 месеца направих конвеир в къщи.
Ималко съвет от мен - прави прореза за арматурата по тесен,не използвай медна тел и се старай да го позагладиш малко.Не че така нема да ловят по нещо ам за окото е по така.
Те това е направено за нема 3 месеца

Ако имаш въпроси питай смело,тука има бая делкачи на дръвца и винаги ще ти помогнат.
Дерзай
Ималко съвет от мен - прави прореза за арматурата по тесен,не използвай медна тел и се старай да го позагладиш малко.Не че така нема да ловят по нещо ам за окото е по така.
Те това е направено за нема 3 месеца

Ако имаш въпроси питай смело,тука има бая делкачи на дръвца и винаги ще ти помогнат.
Дерзай

Колекционирам лампови радиоприемници
-
- кандидат преподавател
Първо към пича94.
Значи аз ги правя от така наречения Дураформ но начина е същия.Първо колегата Натали ти е споменал за по тесния отвор за телта и за самата тел.Като ми свърши кантала си взех обикновенна нераждавейка - тел.Дори е по лесна за гънене - само не е като никелирана а матова.Относно воблерчето дето стои на една страна - според мен е неправилно отежнен .И аз имамх подобен проблем с едно от мойте исчадия.Внимателно утежнявай , прави водни проби и тогава запълвай исцяло канала с телта.Винаги правя водни проби преди да боядисам воблера.Ако се наложи ремонтирам и най - накрая боядисвам.
Имам уловена риба и при проби на реката на небоядисан
Това от мен .Нека и майсторите си кажат думата.
Колега Натали ти ме разби бе.Аз два месеца се влача с едни 6-7 воблера ти си направил по 1 на има няма два дни
Само браво и похвали.
Е все пак трябва да се ходи наработа
Значи аз ги правя от така наречения Дураформ но начина е същия.Първо колегата Натали ти е споменал за по тесния отвор за телта и за самата тел.Като ми свърши кантала си взех обикновенна нераждавейка - тел.Дори е по лесна за гънене - само не е като никелирана а матова.Относно воблерчето дето стои на една страна - според мен е неправилно отежнен .И аз имамх подобен проблем с едно от мойте исчадия.Внимателно утежнявай , прави водни проби и тогава запълвай исцяло канала с телта.Винаги правя водни проби преди да боядисам воблера.Ако се наложи ремонтирам и най - накрая боядисвам.
Имам уловена риба и при проби на реката на небоядисан

Това от мен .Нека и майсторите си кажат думата.
Колега Натали ти ме разби бе.Аз два месеца се влача с едни 6-7 воблера ти си направил по 1 на има няма два дни

Е все пак трябва да се ходи наработа
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
То направо поточна линия станало ..., аз сам още с 3 за новата година има да наваксвам. Но имам и два въпроса към вас. Единия е за тънката нераждавейка от каде си я взе колега, аз обиколих половината железарски магазини във Варна и по-тънко от 2мм няма. А другия е за едно от воблерчетата в- в петата колона от ляво на дясно, четвъртото от доло на горе, със йълтия гръб- как постигна металиковото покритие, аз се мъча със станиол, бронз и металикови маркери и хич не се търпят с лака... 

кьоркефали
Браво за майсторлъка! Наслука! 

- pachosz
- сериозен играч
пича94, имаш желание, ще се научиш
И мен ме бяха налегнали в един момент такива мераци, само чакам да ми дойде музвата и да опитам какво мога да сътворя и аз
Натали, ти направо си фабрика наистина
Много са хубави всичките. А риби с тях вади ли, сподели
Най си харесвам от колекцията ти тия кефалските, за спининг, от брега като меткаш. Аз на твое място бих заложил на всеки риболов на тях
ей тия:

И мен ме бяха налегнали в един момент такива мераци, само чакам да ми дойде музвата и да опитам какво мога да сътворя и аз

Натали, ти направо си фабрика наистина

Най си харесвам от колекцията ти тия кефалските, за спининг, от брега като меткаш. Аз на твое място бих заложил на всеки риболов на тях

ей тия:

аз долу горе ги дялкам добре ама проблема ми е че немога да ги балансиран ...Много често воблера ми е наведен на едната страна

-
- разбира нещата
Стават добре , браво ! Само един акъл ... когато минаваш последно шлайфане го прави с шкурка минумум 400 , за да може да са идеално гладки , а оловото може да го слагаш на тънки лентички по каналчето за арматурата . Успех и за напред и ти пожелавам да хващаш големи риби с тях . 

-
- ще става разбирач
Те тия са първата вълна след тях минах само на кленски воблерчета,по ме кефи да дялкам мъници.pachosz написа:пича94, имаш желание, ще се научиш![]()
И мен ме бяха налегнали в един момент такива мераци, само чакам да ми дойде музвата и да опитам какво мога да сътворя и аз![]()
Натали, ти направо си фабрика наистинаМного са хубави всичките. А риби с тях вади ли, сподели
![]()
Най си харесвам от колекцията ти тия кефалските, за спининг, от брега като меткаш. Аз на твое място бих заложил на всеки риболов на тях![]()
ей тия:
Повечето имат уловена по някоя риба най вече клен и костур а червения със синьото гръбче хвана бяла мряна на река Искър след Роман
Колекционирам лампови радиоприемници
- pachosz
- сериозен играч
Аз не че имам кой знае каква колекция от воблери, но имам доста и различни форми, и ми е правило впечатление, че точно тези, които оградих от колекцията ти, с тая форма са били винаги най-успешни от брега. Не знам колко много щуки съм хващал точно с тая форма, даже веднъж уж бялата риба предпочита по-издължени форми, но на мен ми се случи така, че хванах 3 мерни бели риби точно с такава форма за по-малко от час!!!
Извинявам се на колегата, че пишем в темата му, но то не е много извън темата това
Извинявам се на колегата, че пишем в темата му, но то не е много извън темата това

- kodek
- ще става разбирач
И аз се "зарибих" и поиздялках няколко воблерчета и некоя сбирулина