Първи опити 2010+продължение

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Първи опити 2010+продължение

Мнение от pi4a94 »

Здравейте,
първите опити започнаха в далечното лято на 2009 година.
Изображение
Тогава неправилно разцепихме на две части воблера,но се получи ето това.
Изображение
Имаше много елементарни грешки.
и втори опит
Изображение
тест във вода
Изображение

През тази година ме обзе някакво воблеростроително чувство.Започнах полека лека.
Изображение
Изображение
Сложих поксипол и като престоя един ден и изсъхна хубаво лепилото установих че съм забравил лопатката...Последва работа с ножовка и скалпел и я сложих някакси.Последва оцветяването.
Изображение
Изображение
Използвах малко лак за нокти (за корема отдолу) и темперни бои.
Следва лакиране и водна проба.
Изображение
Модела е копиран от стар модел на Профи 3см 3,5гр цвят американка.
По надолу ще го видите.
Втория опит се обърка.Трябваше да копирам Хорнет,но се получи попер...
Изображение
Изображение
Изображение
Вече боядисан и лакиран.
Изображение
Изображение
Трети опит
Изображение
Изображение
Трябваше да прилича на друго,но това се получи.Някаква смесица между гасеница и скакалец...
Изображение
Използвах маркери за цвета.
Малко общи снимки.
Изображение
толкова тежи копието на Профито.
Изображение
Изображение
Това са всички налични самоделки.
Изображение
Най-отдясно розовия на точки е големичък,но има игра.
Гъсеницата и копието на Профито имат учудващо добра игра :shock:
Поперчето пляска с големи пръски.Този жълтия играе,но бие на една стана.Миноула му е крива лопатката и седи на една страна(както се вижда на снимката горе)
Имам въпрос:След като се лакират воблерите 2ри път и изсъхнат има неприятна миризма на лак,кога се маха или как да се махне по бързо?
Ако имам още творения ще ги слагам тук и задавам въпроси си.
Сега предстои да започна с материала фибран.
Изображение
Изображение
Изображение
Трябва само време да имаш за да дялкаш.Искам да кажа,че воблерите са правени само на ръка.Искам да Благодаря на Марко Поло за предоставените материали!Приемам всякакви съвети,критики и имена на воблерите!
Дано ви е харесало :!:
ПОЗДРАВИ :!:
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Първи опити 2010+продължение

Мнение от Младенов_78 »

Това е голема краста.Аз като се зарибих за 2/3 месеца направих конвеир в къщи.
Ималко съвет от мен - прави прореза за арматурата по тесен,не използвай медна тел и се старай да го позагладиш малко.Не че така нема да ловят по нещо ам за окото е по така.
Те това е направено за нема 3 месеца
Изображение
Ако имаш въпроси питай смело,тука има бая делкачи на дръвца и винаги ще ти помогнат.
Дерзай :D
Колекционирам лампови радиоприемници
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Първо към пича94.

Значи аз ги правя от така наречения Дураформ но начина е същия.Първо колегата Натали ти е споменал за по тесния отвор за телта и за самата тел.Като ми свърши кантала си взех обикновенна нераждавейка - тел.Дори е по лесна за гънене - само не е като никелирана а матова.Относно воблерчето дето стои на една страна - според мен е неправилно отежнен .И аз имамх подобен проблем с едно от мойте исчадия.Внимателно утежнявай , прави водни проби и тогава запълвай исцяло канала с телта.Винаги правя водни проби преди да боядисам воблера.Ако се наложи ремонтирам и най - накрая боядисвам.
Имам уловена риба и при проби на реката на небоядисан :P
Това от мен .Нека и майсторите си кажат думата.

Колега Натали ти ме разби бе.Аз два месеца се влача с едни 6-7 воблера ти си направил по 1 на има няма два дни :shock: Само браво и похвали.
Е все пак трябва да се ходи наработа
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

То направо поточна линия станало ..., аз сам още с 3 за новата година има да наваксвам. Но имам и два въпроса към вас. Единия е за тънката нераждавейка от каде си я взе колега, аз обиколих половината железарски магазини във Варна и по-тънко от 2мм няма. А другия е за едно от воблерчетата в- в петата колона от ляво на дясно, четвъртото от доло на горе, със йълтия гръб- как постигна металиковото покритие, аз се мъча със станиол, бронз и металикови маркери и хич не се търпят с лака... :?:
кьоркефали
Icko_
новобранец
новобранец

Мнение от Icko_ »

Браво за майсторлъка! Наслука! :)
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

пича94, имаш желание, ще се научиш :D
И мен ме бяха налегнали в един момент такива мераци, само чакам да ми дойде музвата и да опитам какво мога да сътворя и аз :lol:

Натали, ти направо си фабрика наистина :roll: Много са хубави всичките. А риби с тях вади ли, сподели :D
Най си харесвам от колекцията ти тия кефалските, за спининг, от брега като меткаш. Аз на твое място бих заложил на всеки риболов на тях :smt023
ей тия: Изображение
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

аз долу горе ги дялкам добре ама проблема ми е че немога да ги балансиран ...Много често воблера ми е наведен на едната страна
Изображение
MonsTer_EnerGy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MonsTer_EnerGy »

Стават добре , браво ! Само един акъл ... когато минаваш последно шлайфане го прави с шкурка минумум 400 , за да може да са идеално гладки , а оловото може да го слагаш на тънки лентички по каналчето за арматурата . Успех и за напред и ти пожелавам да хващаш големи риби с тях . ;)
Изображение
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

pachosz написа:пича94, имаш желание, ще се научиш :D
И мен ме бяха налегнали в един момент такива мераци, само чакам да ми дойде музвата и да опитам какво мога да сътворя и аз :lol:

Натали, ти направо си фабрика наистина :roll: Много са хубави всичките. А риби с тях вади ли, сподели :D
Най си харесвам от колекцията ти тия кефалските, за спининг, от брега като меткаш. Аз на твое място бих заложил на всеки риболов на тях :smt023
ей тия: Изображение
Те тия са първата вълна след тях минах само на кленски воблерчета,по ме кефи да дялкам мъници.
Повечето имат уловена по някоя риба най вече клен и костур а червения със синьото гръбче хвана бяла мряна на река Искър след Роман
Колекционирам лампови радиоприемници
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Аз не че имам кой знае каква колекция от воблери, но имам доста и различни форми, и ми е правило впечатление, че точно тези, които оградих от колекцията ти, с тая форма са били винаги най-успешни от брега. Не знам колко много щуки съм хващал точно с тая форма, даже веднъж уж бялата риба предпочита по-издължени форми, но на мен ми се случи така, че хванах 3 мерни бели риби точно с такава форма за по-малко от час!!!
Извинявам се на колегата, че пишем в темата му, но то не е много извън темата това :wink:
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

И аз се "зарибих" и поиздялках няколко воблерчета и некоя сбирулина
Изображение
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач