Отново моя късмет

Модератор: sapuna

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Отново моя късмет

Мнение от asini »

Днес сутринта отивам за риба, по точно на шаран.Вкарал съм с лодката 3 вадици и съм захранил.Две на на чепаре с царевица и една на капан с кюспе, горе.долу мина 1час час и нещо и клавна на данната с капана.Беше варзан със 6 куки между две плочки с палнеж качамак.След 10-15 минутна борба рибата ми се изплазна.Мисля че НЕ беше шаран (много се съпротивляваше май Амур), въобще не можах да го изкарам на плитко и да видя какво е.Но това няма значение, рибата избяга и след като извадих въдицата и тръгнах да я презареждам познайте какво-видях че 3 от куките ги нямяше.Капана беше варзан с капронов конец от железарията здравина 3 пъти по здрава от който и да е хипрон поне според мен.Как въобще се случи това.Възможно ли е да бил рекорден шаран/амур и касало ли ви е по толкова много куки на един път.БЛАГОДАРЯ!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Я вземи го хвърли тоя капрон или се научи да връзваш куки ,че на тия истории и Шехерезада ще завиди :lol: :lol: :lol: .И зарежи тия капани и чепарета щот не си на морето :smt018
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Тоя конец от железарията е зидарите да си следят дали им е прав зида :lol: Аз ловя с една кука и не ги изпускам :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Аз не говоря за обикновино изпускане а за откасване на 3 куки наведнъж, а как си връзвам такъмите си е моя раота.Този метод е измислен много отдавна и дава много по голем резултат отколкото некви си там топчета протеинови!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не използвай капрони и конци от железарията, размекавт се и се разнищат, ползвай кафяв хирургически конец или някое от плетените които се продават, аз ползвам размери до 0.20 и съм нямал късане (куките се връзват с клещи за по стегнати възли). Много важно е да е мек конеца. А за чепаретата, според мен няма смисъл една или две куки на косъм си е оптималния вариант, имал съм доста късания на засечени риби в закачки.
Това е лично мнение не задължавам никой с него.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

То и лъка е измеслен много отдавна. Виждам имаш добри резултати, а и ти харесва та може да си ловиш спокойно. Само погледни с колко куки е позволено да се лови, че малко са ти много. Ама пак не са достатъчни. Сложи следващия път 10-20. Може и да стане работата. :evil:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

това за стегането с клещи многа яно това не е влакно не може да стегне със зъби,капрона е по здрав от какъвто и да е меицински конец, а това с 10 или 20 куки много добре знаеш че не става и по принцип и вече баш сериозно бракониерство!Колеги тук е България а не Франция и РАЗВЪДНИК и протеинки, рибата е дива и си иска баш стръв а не някакви топчетана които уж бели хващани най-големите шарани в света.Върнете времето 10, 15 или 20 години когото имаше риба и закони,пак се ловеше на капяни и такива измишлиотини-важното е да ловиш с кеф и удоволсвие а другото е въпрос на вкус.
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Кви топчета, кви 5 лева. Нали за канап и капани говорим сега. Лови си с тях, а на мината има кой да вади шараните, споко :lol: На където си тръгнал, други от там се връщат :lol:

Щях да забравя...Защо имаш още две регистрации под други имена, пък даже и си поствал в същия форум, а и си пишеш в една и съща тема от две различни имена.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

нещо не мога да го схвана това-да имам две регистрации верно е ама едната я правих на племеника да му покажа хубавия сайт.А и има ли проблем с броя на регистрациите-аз даже на едната и забравих pssworda така че съм само с моята.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Мисля че го схванах, това беше отдавна и е дело на племеника,аз мисля че помолих модираторитеда го махнат но нямя значение вече бях забравил-ако ви пречи махайте темата нямям против даже незнам каде и пусната
Аватар
riboxva6tacha
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от riboxva6tacha »

tova tvoito s 6ste kuki e palno brakonierstvo.za brakonierite slan4aci
pavkata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Отново моя късмет

Мнение от pavkata »

asini написа:Вкарал съм с лодката 3 вадици и съм захранил.Две на на чепаре с царевица и една на капан с кюспе, горе.долу мина 1час час и нещо и клавна на данната с капана.Беше варзан със 6 куки между две плочки с палнеж качамак.След 10-15 минутна борба рибата ми се изплазна.Мисля ...
С мАка се вади зАб на мАж :)[/b]
te toliki kefale
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

asini приятелю,това късане на 3 куки на веднъж при правилно връзване и читав повод е ''Мисията невъзможна''Естествено при положение,че във въпросният водоем не живеят крокодили :goodman:
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

абе хора и аз незнам вече какво да мисля, казвам ви точно за случката,кво да направим станало вече-верно беше невъзмажно ама стана факт е!Айде наслука и успех на всички!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

:smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”