САВЕТ ЗА СТАР ДВИГАТЕЛ

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

САВЕТ ЗА СТАР ДВИГАТЕЛ

Мнение от didooo »

Колеги вапроса ми е следния. Сега нямам пари за нов хубав двигател и искам за парво време да си купя някой евтин за това лято имам предвид (трябва ми за тролинг). Гледах в мобилето има разни джонсани ,ямахи,маринери и тнт. , 4е вапроса ми е кам коя марка да се насоча да не вдига много врява и да е с вазможно най-малак разход и да е издражлив де .Трябва ми 3- 4 коня а те там са от 300 до 500 лева. А на есен живот и здраве чисто нов :D
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: САВЕТ ЗА СТАР ДВИГАТЕЛ

Мнение от didooo »

Просто няма смисал да дам 1000 лева за двигател втора рака а после да копувам нов.Сега повече от 300-400 недавам
HAZART
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от HAZART »

Единствения съвет който мога да ти дам е:когато го купуваш,иди с човек,който има понятие от мотори,защото има няколко основни неща,които трябва да се прегледат.Ето ценна информация от krokibg(Любо) http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 11&start=0
Последно промяна от HAZART на Пет Мар 12, 2010 6:52 pm, променено общо 1 път.
ТОВА,ЧЕ БРАКОНИЕРИТЕ СА НА СВОБОДА,НЕ Е ТЯХНА ЗАСЛУГА А Е НАША ГРЕШКА.

Изображение
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Пише се сЪвет! Както и кУпувам ,а не кОпувам.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

За 400 лв -ще си купиш НОВ електрически Мinn Kota Endura30 и ще си тролиш без да вдигаш много лакърдия! :D
toyo1

Мнение от toyo1 »

Колега ако купуваш евтиния (само Ямаха) но не те съветвам да си даваш парите НА ВЯТЪРА (рискуваш да си купиш нещо за скраб) .Търси нещо на лизинг ЛЕСНО ЩЕ ТИ ДАДЪТ .Успех
beljata
новобранец
новобранец

Мнение от beljata »

toyo1 написа:Колега ако купуваш евтиния (само Ямаха) но не те съветвам да си даваш парите НА ВЯТЪРА (рискуваш да си купиш нещо за скраб) .Търси нещо на лизинг ЛЕСНО ЩЕ ТИ ДАДЪТ .Успех
Колега а за 50кс дали ще е лесен лизингът? :D :D
Че да се пробвам и аз!
toyo1

Мнение от toyo1 »

beljata написа:
toyo1 написа:Колега ако купуваш евтиния (само Ямаха) но не те съветвам да си даваш парите НА ВЯТЪРА (рискуваш да си купиш нещо за скраб) .Търси нещо на лизинг ЛЕСНО ЩЕ ТИ ДАДЪТ .Успех
Колега а за 50кс дали ще е лесен лизингът? :D :D
Че да се пробвам и аз!
За 10 или 12000 НЯМА КОИ ДА ТИ ДАДЕ (и аз щях да ВЗЕМА) :wink: (но такива къси до 2000) няма да има проблеми
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

тоя двигател твоя ямахата 2 коня как се справяше,шумен ли беше, колко харчеше , и какви проблеми саздаваше
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

тя моята лодка варви много леко и 2 коня ще и стигнат , аз за това търся до 4 коня. А на есен нова лодка с нов мотор ама до тогава ми трябва нещо да я бута , само данее електри4ески , че имах и неми харесва
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Колега, пратил съм ти лично.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Marco Polo написа: този на носа ако ми говори нормално нещо, но с гръб към мен - не мога да го чуя.
И четиритактов да е, пак не се чува. Сузуки 2.5 беше мотора и само при idle скорост чувах какво ми говорят. Леко да дам газ и вече не се чува. 3 метра лодка беше.
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
toyo1

Мнение от toyo1 »

Шморхи написа:
Marco Polo написа: този на носа ако ми говори нормално нещо, но с гръб към мен - не мога да го чуя.
И четиритактов да е, пак не се чува. Сузуки 2.5 беше мотора и само при idle скорост чувах какво ми говорят. Леко да дам газ и вече не се чува. 3 метра лодка беше.
Колега ЕДНОЦИЛИНДРОВИТЕ (четритектови) ТРАКАТ СЪЩО МНОГО(аз имах на предишната 50кс 4такта ПЪЛНА ИНЖЕКЦИЯ и не се чуваше как работи)купих и втори РЕЗЕРВЕН и УШКИМ за ВЛАЧЕНЕ 4кс 4такта ОБАЧЕ като свикнах с ТИХАТА 50тица ЧЕТВОРКАТА МИ БЪРКАШЕ В ЗДРАВЕТО НАПРАВО и го оставих за РЕЗЕРВЕН (доколкото знам ДВУЦИЛИНДРОВИТЕ ЧЕТРИТАКТОВИ са тихи но мисля че са от 6коня на горе)
toyo1

Мнение от toyo1 »

Marco Polo написа:Тойо, все пак погледни началото на темата ;)
didooo написа:... от 300 до 500 лева.
Колега следя темата от началото до края (и понеже за в бъдеще мисли да взима четритактов мисля че нее лошо да знае БРЪМЧИ ЛИ и от калка коня на горе е тих) Успех на всички. За 500 лв ще си купи ЗАНАЯТ като започне да го СПРЕТВА ще му излезне почти колкото нов. И аз да СПЕСТА 500лв на 15кс 4 тактова си купих втора употреба и се оказа че АВТОМАТИЧНИЯ СМУКАЧ е заминал и се бръкнах 630лв и ми се върза ПО-СКЪП от в МАГАЗИНА.
toyo1

Мнение от toyo1 »

Marco Polo написа:
toyo1 написа:...и понеже за в бъдеще мисли да взима четритактов мисля че нее лошо да знае БРЪМЧИ ЛИ и от калка коня на горе е тих
Чисто теоритично вторият цилиндър вече го прави доста по-тих. Мисля че над 6 кс вече са с по два цилиндъра, но може и да е от по-горна граница - около десетте... :roll:
С един цилиндър ли е - не го чакай да мърка тихо...
Имам в момента 6кс 4 тактв но не съм го палил още НО 9.9кс е от ТИХИТЕ със сигурност :wink: А за двигател до 500лв (не бих рискувал)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”