Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP
Здравейте на всички. Сигурно много се е изписало потемата, но искам да запитам относно въпросната въдица - къкъв е оптималният вариант на тежеста, която може да се заметне, дисканци на замятане и до колко голяма риба може да издържи самата пръчка.
Пръчка от три части за роболов на тежко. Изработена от 24 Т карбон, водачи SIC, хиперлонова дръжка.
дължина: 3.90 м.
блой секции : 3
Акция: 3 lb
въдицтя маже да видите на следният интернет адрес
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6898
Благодаря предварително и наслука на всички през 2010 година.
Пръчка от три части за роболов на тежко. Изработена от 24 Т карбон, водачи SIC, хиперлонова дръжка.
дължина: 3.90 м.
блой секции : 3
Акция: 3 lb
въдицтя маже да видите на следният интернет адрес

Благодаря предварително и наслука на всички през 2010 година.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Помощ относно въдица FOCUS BLUE CARP
Местя във въдица и макАра и поправих линка! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега за 60 лв не можеш да очакваш чудеса от една шаранска пръчка.Но за парите си въдицата не е лоша
-
- разбира нещата
три либри = 84гр оптимална тежест
2.25lb------------------------------------------------------------------3oz (84g)
2.75lb----------------------------------------------------------------- 3.5oz - 4oz (98g - 112g)
3.00lb----------------------------------------------------------------- 4oz - 4.5oz (112g - 126g)
3.25lb----------------------------------------------------------------- 4.5oz - 5oz (126g -140g)
3.5lb и повече---------------------------------------------------------5oz (140g) и повече
2.75lb----------------------------------------------------------------- 3.5oz - 4oz (98g - 112g)
3.00lb----------------------------------------------------------------- 4oz - 4.5oz (112g - 126g)
3.25lb----------------------------------------------------------------- 4.5oz - 5oz (126g -140g)
3.5lb и повече---------------------------------------------------------5oz (140g) и повече

- pachosz
- сериозен играч
Тая марка Фокус много я уважавам аз, ама специално на тая пръчка нещо не ми допадат тия снадки
Може и да греша за снадките, но за 60 лв. бих предпочел на Видракс тая пръчка: http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2119
А колко голяма риба може да извадиш, ми колкото се закачи
Там работата е до риболовеца повече, щото и най-скъпата пръчка може да се счупи при неправилно боравене.

А колко голяма риба може да извадиш, ми колкото се закачи

-
- разбира нещата
Колега несъм толкова съгласен с теб . Това , че пръчката струва 60 лв. не означава , че ще се скърши на първата риба . Мога да кажа , че до голяма степен зависи поведението на рибата и на рибаря . Ако знаеш как да подходиш във всеки момент и кога да пуснеш повече аванс , кога по - малко и така да контрулираш рибата и да я измориш няма да имаш проблем дори с по - евтина въдица . Има колега от форума който лови с шаранджийски пръчки от 30 лв. и извади шаран 16 кг. Важното за една пръчка е да може да издържа на напъна на рибата и не мисля , че за 60 лв. въдиците не струват . Давам още един глас за Видракс-а .DrAkoN написа: Колега за 60 лв не можеш да очакваш чудеса от една пръчка
П.С. Междо другото и аз мисля да си вземам такива сопи от Видракс

- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега за да говориш така явно никога не си виждъл през живота си наистина добра карп пръчка. Която притежава абсолютно всички качества относно материал,правилно разположение на водачеите,качествени водачи, големи 50 мм първи водач,пъргавина и здравина .А не някаква боза от композитни материали за 60 лв. Ако се замислиш малко ще ти стане ясно колко е производствената цена на тая пръчка и аккви материали има в нея за да дойде но наща мила родина и д асе продава на дребнова цена от 60 лв.А истинските пръчки стуват около 500-800 лв за брой !!Говоря за Сенчъри ,Дайва,Чъб ,Спортекс а не Фокус от 60 лв
- pachosz
- сериозен играч
Тъй, тъй
Пък и шараните като видят такива скъпи пръчки, задължително отиват да търсят другия край на линията
Ше ме извиниш, DrAkoN, ама това твоето май се получава от много четене по форумите и малко ходене на риба
Лично аз веднъж през живота си само за един риболов съм пипал шарански пръчки от 950 лв.(не мои), уж щях да вадя шаран с едната, ама за нещастие се откачи
Та разликата при ваденето от тия пръчки от 60 лв. не е 15 пъти в повече удоволствие, повярвай ми! Виж за кастинга е друго. Но пак не се компенсира разликата в цената! Майсторите сигурно друго мислят, но при мен специално разликата е има-няма 10-15 метра
Така че не го убеждавай толкова човека, че аджеба пръчка от 60 лв. е само за хора, които за сефте хващат въдица!

Ше ме извиниш, DrAkoN, ама това твоето май се получава от много четене по форумите и малко ходене на риба

Лично аз веднъж през живота си само за един риболов съм пипал шарански пръчки от 950 лв.(не мои), уж щях да вадя шаран с едната, ама за нещастие се откачи

Та разликата при ваденето от тия пръчки от 60 лв. не е 15 пъти в повече удоволствие, повярвай ми! Виж за кастинга е друго. Но пак не се компенсира разликата в цената! Майсторите сигурно друго мислят, но при мен специално разликата е има-няма 10-15 метра

Така че не го убеждавай толкова човека, че аджеба пръчка от 60 лв. е само за хора, които за сефте хващат въдица!
- orion30
- разбира нещата
Аз досега шарани съм хващал с не-шарански пръчки. Сега ще си взема две КАРПОВИ че да усетя "разликата".
Дали е 60. или 600лв. шарана вижда само една или няколко царевични зърна пред себе си, а какво има на другия край на линията/може да е и бозяно шише/.

Дали е 60. или 600лв. шарана вижда само една или няколко царевични зърна пред себе си, а какво има на другия край на линията/може да е и бозяно шише/.

-
- разбира нещата
Виж колега DrAkoN мисля , че скъпите пръчки от порядъка на 500 - 800 лв. са за удобство и максимална практичност за използване не , че немогат да ловят или , че ще се счупят или нещо подобно . Искам да ти кажа , е пръчка за 60 лв. е произведена от най - евтините материали , но това не я прави неустойчива . Пръчката е направена по здрава , защото е предназначена за шаран . Това , че струва 60 лв. не мисля , че няма да издържи на голям напън . Сега мога да пиша на колегата който е от форума и да ти даде снимки и видео клипове как вади 16 килограмов шаран с въдица от 30 лв. и не му прави никъкви проблеми . Извади си го момчето както пише по - книгите и изобщо не се паниьосва , че въдицата му не е за 500 лв. и , че ще се скърши . Незнам какво целиш , но ни най - малко не се мъчи да разубеждаваш колегата от неговия избор , а гледай как може да му помогнеш в избора с пръчка каквато той иска и за каквито пари е приготвил .
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Градски много си дълече от истинатаpachosz написа:Тъй, тъйПък и шараните като видят такива скъпи пръчки, задължително отиват да търсят другия край на линията
![]()
Ше ме извиниш, DrAkoN, ама това твоето май се получава от много четене по форумите и малко ходене на риба![]()

A за колегата MonsTer_EnerGy искам да ти кажа едно. Всеки има прво на менение моето е такова и го казах на човека. Тези пръчки рано или късно ще ги смени .Какти казва един колега- Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена!
-
- разбира нещата

Тази пръчка е на SPRO и струва 42 лв. във Фишинг Маниата
един колега от моя блок има 3 такива и лови с тях . Всеки път като ходи на излет , той ходи за по 3-4-5 дена и всеки път се връща с порядъка от 3-6 шарана или толстолоба или амура все по 8 до 12 , 13 кила извадени точно с тази пръчка . Караш ме утре да отида до утях и да му искам снимки какви риби е хващал с тях . Аз спирам да пиша до тук , защото само правим спам на човека в темата , ако ще казваш нещо конкретно за пръчката или да предложиш друг по - добър вариант до 60 лв. давай , ако не недей само да спамиш .
П.С. Нямам нищо против теп , просто вече всеки по - богат се прави на гъзар с хубавите си въдици . Мисля , че не отиваме на водоема да се хвалим кой с каква пръчка е и за колко по 100 лв. е дал , а да хванем риба .