Изненади всякакви :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Изненади всякакви :)

Мнение от Николай Неделков »

От няколко достоверни източника имах информация , че предните дни на "Понтоните" на яз.Лобош са се разигравали целодневно сцени от рубриката "Гол след гол". Решен да се измъкна малко от сивото ежедневие и да открадна малко свободно време между изпитите ,събрах багажа и газ към набелязаното място. Синоптиците предвиждаха лоши атмосферни условия. И естествено познаха. През този ден се смениха всички сезони. Валя ме дъжд , духа ме вятър , пече ме слънце и ме валя сняг. Изобщо деня беше уникално лош за риболов.
Сутрина водната повърхност беше гладка като огледало , но после заръмя и задуха силен вятър. Към обяд превалваше и сняг. А за всеобща изненада към 15:00 изгря едно такова ясно слънце , вълните изчезнаха , вятъра се утиши и стана перфектно за риболов на уклей.
Но пък уклея и той взе , че се подведе по времето. Ту се вадеше един след друг , тук спираше за паузи от по 10-15 минути. Налагаше се да сменям мястото на 3 пъти докато "намеря себе си" :mrgreen:
Все пак "Тhe master of Ukleys" не трябваше да се излага :lol:
В края на краищата нещата си дойдоха на мястото :wink:

Бях забравил да заредя батерийте на фотоапарата и се наложи да снимам с GSM-a , но се оказа , че 3.2 мегапикселовата камера с 16млн. цвята на NOKIA 6303 се справя дори по-добре от някои фотоапарати :mrgreen:
Излета започна с изгрева:

Изображение

След 2 местения , най-накрая открих себе си на 3-тото място , на което застанах.
А въпреки лошото време и това , че е делничен ден хора имаше и то доста , а и прилично си ловяха. Е не колкото мен , ама си ловяха :lol:

Изображение

Но моя коз май беше домашно приготвената захранка за уклей по рецепта на Алън Скотърн :wink:
И така цъкам си аз уклейките на тъкъмче 0.12 Lazer Pro , повод 0.10 пак Lazer Pro , кука Owner №16 с дълго рамо , плувка 1 грам и дълбочина около 3.50м и след засечката на поредното кълване се случи нещо озадъчаващо.
Не мога да отлепя "нещото" отсреща от дъното. Усещах , че е живо и мърда , а не закачка. Но неще да мръдне. Помислих , че е корморан и не исках да напъвам , за да не скъсам. Просто чаках да се издигне на горе. Но "нещото" продължаваше да дърпа. Потопи ми цялата линия във водата , дори върха на директния.
След 4-5 минутна борба успях да зърна ГРЪБНА ПЕРКА :shock:
Помислих си: или шаран , или голяма каракуда.
Попитах дали някой случайно носи кеп , ама кой ще носи след като всички са тръгнали за уклей. Тогава един човек се изтича до колата си и се притече на помощ с кеп в ръка. След още 1-2 минути борба красавицата влезе в кепа. Хубава каракуда , закачена за устата , но и се уплела във влакното с гръбната перка и за това се дърпаше толкова.

Изображение

Изображение

Хубаво започнах каракудите тази година , с 0.800кг :rolleyes:
Към 16:00 почнах да събирам багажа и да се оринтирам за прибиране към Перник.
Ето това ми е целия улов. Не съм ги броил , но на око около 200-250 бройки :mrgreen:

Изображение

Изображение

А ето това се случи с рибите:

Изображение

Много приятно се изненадах и от факта , че на хирономус излизат доста добри бабушки и то не чак толкова редки.
Един колега на 20-ти метра от мен хвана около 15-20. А това е доста добре при положение , че при масовото измиране на рибата в язовира преди година и половина , повече от 85 % от мъртвата риба беше бабушка.
А другото , което искам да споделя. От тази година на там съм решил в повечето си излети да практикувам метода "Хвани - пусни" , но не в тигана :wink: :lol:
До сега пусках маломерките и по някое и друго рибе. Но днес след като пуснах обратно на свобода толкова много риба се чувствам много добре и почвам да оценявам какви хубави рибни запаси имаме в България , но ако сами не се вразумим и не спрем да взимаме повече от позволените 3 килограма на ден , ще ловим май само по арендованите гьолчета.

Поздрави и На кука :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ribko
фен клуб-скобар

Re: Изненади всякакви :)

Мнение от Ribko »

Все пак "Тhe master of Ukleys" не трябваше да се излага - това е най-точното наименование за теб !!! Адмирации за постъпката с рибата !!!!!! :smt023 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

Супер :smt023 :smt023
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Еийй тази каракуда е като прасе сред пилци :D
Много динамичен риболов
Браво :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Стархотен улов.Много добър караконджул
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Браво момче,супер си ги наскубал! :drinkers:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
naskox7
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naskox7 »

Добър улов и най-вече добра каракуда :D :smt023
Изображение
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Евала Ники :smt023 ,някога ако може да ме открехнеш на "лобошките тайни" нема да е лошо че не съм много в час с тях :) улова ти направо супер още веднъж Евала за майсторлъка ,че "браво" се вика само на магаре :)
Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

браво :smt023
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Супер излет.И рибоци има. :smt023
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

nikejo написа:..........Но днес след като пуснах обратно на свобода толкова много риба се чувствам много добре и почвам да оценявам какви хубави рибни запаси имаме в България , но ако сами не се вразумим и не спрем да взимаме повече от позволените 3 килограма на ден , ще ловим май само по арендованите гьолчета........
Поздравления за прекрасния риболовен излет ! :smt023
Иконко
новобранец
новобранец

Мнение от Иконко »

Браво екстра риболов :D колега изпускат ли язовира, и какво е нивото на водата :?:
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Чудесен излет, евала. Като си помисля и колко са вкусни големите караконжали само и ми потичат лигите.... мамоуууу :wink:
Изображение
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Добре,адаш.Надърпал си ги. :wink:
TICA FAN
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Браво Ники, тая тупалка да е най-малката за сезона :smt023
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”