Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Какъв вид е най голямата риба която сте хващали
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
Какъв вид е най голямата риба която сте хващали
Мойта е каракуда.
Последно промяна от onzinasi на Вто Юли 10, 2007 10:29 am, променено общо 2 пъти.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Човека има предвид какъв ВИД е най-голямата риба който си хванал и ти е изброил някви риби в Анкетата !
На мене лично ми е Таранка !
Трябва да има и Сом в Анкетата задължително !
Иначе най голямата риба за която съм чувал РЕЧНА е МОРУНА и е 2600КГ и нещо ама не помня точно колко ! Уловена на мрежи на река ВОЛГА на една местност която и забравих името но е известна с голямата (сравнително) популация на моруни ! Любопитно е че на много големите моруни хайвера става ЗЛАТЕН не ЧЕРЕН !
Иначе най голямата риба за която съм чувал РЕЧНА е МОРУНА и е 2600КГ и нещо ама не помня точно колко ! Уловена на мрежи на река ВОЛГА на една местност която и забравих името но е известна с голямата (сравнително) популация на моруни ! Любопитно е че на много големите моруни хайвера става ЗЛАТЕН не ЧЕРЕН !
За бракониерите само слънчаци
!

- петър власев
- разбира нещата
Re: Какъв вид
липсва думичката която във въпросаsaksi написа:Въпроса е неправилно поставен.Нещо не го разбирам.
толостолоб иначе от изброените шаран
от всичките изброени по-горе шарана достига най-голям размер така че мисля че и това ще е най-често давания отговор
я чувствась себя очен хорошо
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- man1966
- ще става разбирач
\Еиии много кила бре Калканчо-тва цел кит беее....kalkan4o написа:Човека има предвид какъв ВИД е най-голямата риба който си хванал и ти е изброил някви риби в Анкетата !

Я елате рибенца при батко...
- Диканаров
- кандидат преподавател
най-голямата риба
До колкото знам най-голямата риба е Арапайма и се въди в Амазонка.
Моята най-голяма риба уловена на въдице е сом - 7кг. и шаран 6кг.
най-голямата риба която съм отстрелял с харпун е мраморен скат в Средиземно море над 55кг.
най-голямата риба която съм отстрелял с харпун е мраморен скат в Средиземно море над 55кг.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: най-голямата риба
Вярно е за Арапаймата че е голяма риба но е силно застрашена и дори сома този които си го имаме в българия е по голям обаче и двете риби стават над 300 до 500 кила !Диканаров написа:До колкото знам най-голямата риба е Арапайма и се въди в Амазонка.
Има само едно място където и е развъдник и то е на самата амазонка и струва около 2000$ за да хванеш една такава обаче те снимат дават ти пръчки такъми сичко и после връщаш рибата и наистина ще хванеш!

Моруната е по голяма !
За бракониерите само слънчаци
!

Re: Какъв вид е най голямата риба която сте хващали
ШАРАН е наи голямата ми уловена риба.
- Диканаров
- кандидат преподавател
най-голямата риба, която сме хванали.
Колеги, разбирам, че се говори за сладководни риби. Моруната е морска риба, която навлиза в реките за да мръсти. Изобщо в днешни дни най-голяма е китоакулата. Дължината и говорят, че стига до 22м. За 500кг. сом през последните 100-150г. незнам да има регистриран случай в Европа. У нас националният рекорд е под 100кг. Имаше спорове хванат ли е такъв сом в яз. Ивайловград, но няма доказателство, а само рибарски приказки. Чувал съм за дунавски сомове по 100кг., които като ги натоварвали на магарешката каруца, опашките им се влачели по земята. Дори и да е така, при дължина 2.5 3м. на рибата трудно ще се измерят 100кг. Виждал съм сом 1.80м. 33кг. Беше си впечатляваща риба.