Приятна изненада

Модератори: bobopeli, sapuna

angelarii
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Приятна изненада

Мнение от angelarii »

Днес се писах звероукротител или с други думи детегледач, уж.
Да, ама детето заспа рано-рано и започнах пак да се притеснявам за една моя въдица.
Точно преди да се вдигнат и замътят реките, точно два дни преди това, закупих една тика технуим, шест метра. Така и не успях да я пусна на вода за нещо свястно, освен уклеи и баби. Не че не опитах, но Искъра беше безкрайно кофти. Та седя си и си мисля, че въдицата ми е къръшка. После си мисля, че за Искъра нищо не се чува. Какво става с тази река?Отече ли се водата, избистри ли се? Все въпроси с неизвестен отговор. И така, както се ядосвах и навивах взех решение да отида и да го видя. Колко му е....!?
Пристигнах благополучно в 14:00 часа. Уж само щях да гледам, но все пак взех десетина кила захранга и 200 гр. бял и пинки, че и торен. Болото и фидера си седят в багажника по подразбиране.
Като пристигнах на Искъро, при с. Ореховица разочарованието беше пълно. Искъра голям, та голям. От високото и мътен изглеждаше. :?
Викам си е товае. Болото ще ми носи кърък и това е.
Отидох до прословутата лащава, с големите скобари и мурунажи и какво да видя!!! 'Искъра е чакърлия, както му викат по нашият край, когато водата не е бистра, но е идеален за риболов. Нивото обаче прекалено високо, направо като тръба. Имаше няколко местни ентусиасти на Брегарският бряг, които мятаха на влашка плувка. За нормален риболов и дума не можеше да става.
Реших да сляза и разгледам надолу по течението. Не познавам добре района там и реших да попълня джи пи еса в главата ми. надолу срещнах група местни, които се мъчеха на влашка, но бяха пълно капо. Поразпитах и какво научих. Рибата била тръгнала доволно, но днес не ще.
Много ясно, нали си нося новата тика....
Все пак преди да отпраша към устието реших да се пробвам. Намерих едно прекрасно място. Тишина окол 50 на 30 метра. Странното беше, че никой не беше риболовствал там. Почти моментално заковах на фидера един морунаж, а след малко още един. Поех дълбоко въздух, подхраних, стрелнах и бял и извадих от калъфа болото. И като се почна едно мятане, мятане, мятане и хванах един уклей. Вече почнах силно да се изнервям и да кълна всички тики по света и....
Ей я красавицата, която ми върна надеждата.
Изображение

Още два морунажа, към 250-300 гр. на фидера и алармата на телефона звънна. Минали са двата часа сън на детето. Събирам багажа и с мръсна гас отивам да освободя гледачката. Морънажите няколко гулиша и уклея в реката. Кленчето в тигана.
Жалко че не стигнах до Гигенският мост да видя какво е положението, но и утре е ден...

Ами това е.
Рибата по Искъра е тръгнала. Нивото е високо, течението силно, трябва да се търсят закътани места. Водата е екстра.
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Приятна изненада

Мнение от ignatov78 »

Екстра си е! :smt023
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

:D :D :D Интересен излет,па и риба си хванал.
Бързай бавно.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

:smt023 :smt038
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Хубав кефал :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Хубаво сефте на Тиката !
Върл Shimano фен!
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

Това реклама на "Тика" ли е? :D .Искаро добър,ама снимчици да имаше.
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
angelarii
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angelarii »

На мен ми прилича повече на реклама на Искъра. :D
За да е реклама на Тика трябваше да напиша малко и за поведението на пръчката, но от една риба изводите едва ли ще са коректни. По важното е, че може да е кадемлийка. При мен такова е положението. Имам въдици с който ловя добре и други, които все нещо им куца.
Кленчето е 1,650 кг. Нарокох я красавица, защото след като я порнах установих, че е пълна с хайвер. Вече е късно да съжалявам. Ако бях по-съобразителен можеше скоро да плуват много повече новоизлюпени кленчета, ама това е положението. Обикновено не взимам женски риби, но....

Следващата реклама:
Хайвера беше узрял, което значи че ще почва мръстене. Малко ми е странно, толкова скоро след това кофти време и при това сравнително едра риба да е с узрял хайвер, но неведоми са пътищата на природата :D
И още:
В корема имаше рак. По-точно останали черупки от него. По парчетата съдя, че ракът е бил към 7-8 см. което ми се вижда голямо нещо за тази риба. Как ли е глътнала рака!?
Снимки по принцип не правя. Нямам нито един документиран риболов, освен разни откривания по Дунав и то основно на софри и бутилки :drinkers: . Клена го снимах, защото ми е най-големият от този вид, въпреки, че не съм го търсил и така да се каже ми е бонус риба. Не съм кленджия. Избягвам го дори когато кълве масово на плувка. Преди години го търсех, но изстинах към този вид риболов преди да се запаля :D

Напоследък поизоставих другото си хоби http://i81.photobucket.com/albums/j226/ ... ure058.jpg и се рова в риболовните форуми. Гледам че липсва информация къде, какво дава. Няма информация какво е състоянието на водоемите. За нашият край говоря.
Реших за себе си където ходя да пиша два реда, но папарак не мисля да ставам :rolleyes:
kvkz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kvkz »

Браво за излета колега.
От риба се връщам на риба ми се ходи.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател