Питане за двигател 15кс

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

toyo1

Питане за двигател 15кс

Мнение от toyo1 »

Колеги интересува ме двигател 15кс,4такта (които имам ) ще БУТА ЛИ лодка 4,80 дъл на 1,80 шир с V корито и 170кг теж. (има снимки в галерията на мотора и лодката ) или да се ориентирам на 30кс?
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Питане за двигател 15кс

Мнение от MITKO70 »

За тази лодка става въпрос
Изображение
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
toyo1

Мнение от toyo1 »

MITKO70 написа:За тази лодка става въпрос
Изображение
Мерси колега
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACHO »

Кво значи ще бутали,много образно казано да казвам че и 2 и 4 коня ще бутат мисля че няма смисьл.Та даси доидем на вьпроса,според мен с това корито и с 15 коня ще имаш голям поблем с глисажа моето е сьс сьштите размери така че се ориентирай кьм 30ката :drinkers:
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
toyo1

Мнение от toyo1 »

BACHO написа:Кво значи ще бутали,много образно казано да казвам че и 2 и 4 коня ще бутат мисля че няма смисьл.Та даси доидем на вьпроса,според мен с това корито и с 15 коня ще имаш голям поблем с глисажа моето е сьс сьштите размери така че се ориентирай кьм 30ката :drinkers:
Колега за мене БУТА е до 15км.ч не говориме за тролинг (бърза си имам но борда е висок и не става за кльонк а и проблема на голямата лодка е че не СТАВА да се пуска на всякъде :idea: ) ЗАТЪНЕ ЛИ КОЛЕСАРА С ЛОДКАТА ОДГОРЕ над ТОН И ПОЛОВИНА са..............(трактори ,проблеми и краи с риболова за деня)
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

toyo, на подобна на твоята лодка, даже по-тежка мисля че е, щото с каюта, колега движеше с 6 к.с. мотор, после аз го купих от него, а той си закачи един 15 к.с. на лодката. Кара го в морето само и ми беше пратил клипче как върви, не е за вярване, ама освен че го бута, не знам с каква скорост, ама направо си лети с него :D Не намерих къде е клипчето, ако искаш да го помоля да ми го прати пак и да го кача, ама ще върви съвсем доволно лодката ти с него де :smt023
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

toyo1 написа:Колеги интересува ме двигател 15кс,4такта (които имам ) ще БУТА ЛИ лодка 4,80 дъл на 1,80 шир с V корито и 170кг теж. (има снимки в галерията на мотора и лодката ) или да се ориентирам на 30кс?
Колега, колко е висок транеца на лодката. Струва ми се, че е за дълъг ботуш двигател. Ако мотора ти е с къс, изобщо няма да я мърда. Ако транеца е над 40 см, ти трябва двигател с дълъг ботуш.
Според мен една 25-ца с дистанционно би ти вършила работа :D
Последно промяна от promarine на Пон Мар 22, 2010 7:45 pm, променено общо 1 път.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ето как върви лодка със 6коня двигател,тежка е 170кг дълж.3.80 шир 1.40.
[youtube]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fBmFln8grm0&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fBmFln8grm0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Шморхи »

Само на мен ли ми се струва, че кадрите са забързани и трябва да разделим видяното на 2 или дори 3 за да се получи някаква представа за скорост?
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACHO »

Не и на мен колега
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

това забързване е заради голямото приближение...

По въпроса - как ще върви с 15кс зависи от това колко товар ще има в лодката - с 1-2 човека (ако не са по 120кг :) ), лодката ще може да глисира... Евентуално може да се наложи слагането на по-малък винт.
Естествено с 25-30кс ще върви повече, но тогава парите и теглото са съвсем други вече...
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Та за клипа сниман е с телефон от голямо разтояние затова така трепти,даже несъм дал пълна гас на мотора че бях със детето и ме беше страх на някой завой да не цопне във водата.
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

Нищо лично ,но човек ако така се изправи и си вдигне ръцети и обратно ги прибере за толкова
малко време дори и да е отдалече ,три дни ще е схванат плюс сецнат в кръта :D .
А каква е ползата от лъжа така и не разбрах :(
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

И аз да се изкажа :)
С 15 коня хонда със стандартен винт на лодка 4,20 около 170 кг с двана човека и багаж около 60кг глисирам без проблем.
Единственния проблем беше само,че лодката беше с транец за дълъг ботуш мотор, а моя беше с къс (бях го сожил само да видя как ще върви иначе я карах с 40 коня) , та като излизаше на глицаж и при доги и мали вълни винта излизаше на сухо :).
А и още една подробност, лодката беше трикилна подобна на Босаните.
Ако не мислиш да летиш и да ходиш много по моретата мисля, че ще ти е добре с 15-ка.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

toyo1 написа:.......ще БУТА ЛИ лодка 4,80 дъл на 1,80 шир с V корито и 170кг теж. ......
ще е бута и още как - за доста по голяма лодка и мнооого по тежка за бутане използвам 6кс - бута я из раиона на пристанища за маневри кадето и без това е лимит от 5км/ч
за мен идеалното решение за такава малка лодка е един до 30кс за предвижване и един 4кс за тролинг/при тролинг с 3-6 до 8км/ч/
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”