Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Транспортиране на двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Транспортиране на двигател
Здравейте колеги,
Имам един важен въпрос към колегите с опит. Прсдстои ми да оборудвам надуваема лодка 3.20м с двигател и колесар. Въпросът ми е дали може да се транспортира двигателя на транеца или трябва да се сваля, за сведение съм се ориентирал към чететитактов 10 к.с. Ако се налага демонтиране и транспортиране отделно ще трябва да намаля к.с. заради килограмите. Имам опасения, че двигателят ще подскача заради балоните. Благодаря на отзовалите се и успешен риболов на всички през почивните дни.
Имам един важен въпрос към колегите с опит. Прсдстои ми да оборудвам надуваема лодка 3.20м с двигател и колесар. Въпросът ми е дали може да се транспортира двигателя на транеца или трябва да се сваля, за сведение съм се ориентирал към чететитактов 10 к.с. Ако се налага демонтиране и транспортиране отделно ще трябва да намаля к.с. заради килограмите. Имам опасения, че двигателят ще подскача заради балоните. Благодаря на отзовалите се и успешен риболов на всички през почивните дни.
- pachosz
- сериозен играч
Re: Транспортиране на двигател
Най-добре си е на транеца разбира се да се превозва, стига да го позволява колесара. Т.е. да е достатъчно висок, за да може да се кара без да е вдигнат двигателя, а да си стои спуснат както е при движение във водата. А балоните ако са надути достатъчно и лодката стегната с колани, няма опасност да подскача.
- чпс
- ще става разбирач
Няма никакъв проблем ако транспортираш по мозайка, бетон или достатъчно гладък асфалт със скорост около 0,1 м/с, - например преместване на колесара в гараж.
При движение с нормална скорост (например 50-60 км/h) по български пътища започват неочаквано да възникват някои проблеми, които са пропорционални на скоростта на движение и дълбочината на дупките по пътя.
Добре е, ако си избрал асфалтиран път, който - с повече или с по-малко дупки - минава непосредствено (на 1-2 м) от реката, езерото или язовира, в който ще спускаш лодката.
На практика обаче до водата се достига по неасфалтирани и непавирани отклонения от българските пътища, където може да възникнат и други проблеми, особено ако завали дъжд.
При движение с нормална скорост (например 50-60 км/h) по български пътища започват неочаквано да възникват някои проблеми, които са пропорционални на скоростта на движение и дълбочината на дупките по пътя.
Добре е, ако си избрал асфалтиран път, който - с повече или с по-малко дупки - минава непосредствено (на 1-2 м) от реката, езерото или язовира, в който ще спускаш лодката.
На практика обаче до водата се достига по неасфалтирани и непавирани отклонения от българските пътища, където може да възникнат и други проблеми, особено ако завали дъжд.
-
- научил се да хвърля
Колега, от доста години си транспортирам лодката със сто километра в час и нямам проблеми. Двигателя се вдига до
горна М.Т. и се законтря с едно приспособление, което мога да снимам и покажа при желание.
Ако се вози отвесно стават бели с ботуша.
горна М.Т. и се законтря с едно приспособление, което мога да снимам и покажа при желание.
Ако се вози отвесно стават бели с ботуша.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
А аз си го возяя вдигнат без каквито и да било приспособления, изминал съм над 10000 км и не съм имал никакви проблеми.
Двигателя ми обаче е хванат с болтове през транеца. Чувал съм за паднали двигатели в движение, които са били стегнати само на врътките.
Двигателя ми обаче е хванат с болтове през транеца. Чувал съм за паднали двигатели в движение, които са били стегнати само на врътките.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Благодаря на всички!
-
- вече хвърля и на тежко
И аз да се намеся в темата с въпрос . Има ли някаква опасност да счупя транеца или да се отлепи от балоните? Става въпрос за надуваема лодка Промарин 3,30 с твърдо дъно и двигател 4-тактов 8 конски сили и тегло 37 кг. Транспортирам ги върху колесар.
Venkicha написа:И аз да се намеся в темата с въпрос . Има ли някаква опасност да счупя транеца или да се отлепи от балоните? Става въпрос за надуваема лодка Промарин 3,30 с твърдо дъно и двигател 4-тактов 8 конски сили и тегло 37 кг. Транспортирам ги върху колесар.
ако е добре напомпана лодката няма опасност само като излезнеш от асфалтирания път повдигни двигателя с една степен да незакача пропелера или ботуша по каманите
до 130 км скорост при влачена по магистралата на ремаркето с лодката несъм имал проблеми а само миналия несец имам около 1400 км.

-
- ще става разбирач
Здрасти колега, при комбинация като твоята, на колесара се прави специална подпора за транеца на лодката(раздвижна) ,и така тежеста на мотора пада директно на колесараstzanev написа:Здравейте колеги,