Транспортиране на двигател

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
Аватар
stzanev
новобранец
новобранец

Транспортиране на двигател

Мнение от stzanev »

Здравейте колеги,
Имам един важен въпрос към колегите с опит. Прсдстои ми да оборудвам надуваема лодка 3.20м с двигател и колесар. Въпросът ми е дали може да се транспортира двигателя на транеца или трябва да се сваля, за сведение съм се ориентирал към чететитактов 10 к.с. Ако се налага демонтиране и транспортиране отделно ще трябва да намаля к.с. заради килограмите. Имам опасения, че двигателят ще подскача заради балоните. Благодаря на отзовалите се и успешен риболов на всички през почивните дни.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Транспортиране на двигател

Мнение от pachosz »

Най-добре си е на транеца разбира се да се превозва, стига да го позволява колесара. Т.е. да е достатъчно висок, за да може да се кара без да е вдигнат двигателя, а да си стои спуснат както е при движение във водата. А балоните ако са надути достатъчно и лодката стегната с колани, няма опасност да подскача.
Аватар
чпс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от чпс »

Няма никакъв проблем ако транспортираш по мозайка, бетон или достатъчно гладък асфалт със скорост около 0,1 м/с, - например преместване на колесара в гараж.
При движение с нормална скорост (например 50-60 км/h) по български пътища започват неочаквано да възникват някои проблеми, които са пропорционални на скоростта на движение и дълбочината на дупките по пътя.
Добре е, ако си избрал асфалтиран път, който - с повече или с по-малко дупки - минава непосредствено (на 1-2 м) от реката, езерото или язовира, в който ще спускаш лодката.
На практика обаче до водата се достига по неасфалтирани и непавирани отклонения от българските пътища, където може да възникнат и други проблеми, особено ако завали дъжд.
фишфрена
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от фишфрена »

Колега, от доста години си транспортирам лодката със сто километра в час и нямам проблеми. Двигателя се вдига до
горна М.Т. и се законтря с едно приспособление, което мога да снимам и покажа при желание.
Ако се вози отвесно стават бели с ботуша.
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

А аз си го возяя вдигнат без каквито и да било приспособления, изминал съм над 10000 км и не съм имал никакви проблеми.
Двигателя ми обаче е хванат с болтове през транеца. Чувал съм за паднали двигатели в движение, които са били стегнати само на врътките.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
stzanev
новобранец
новобранец

Мнение от stzanev »

Благодаря на всички!
Venkicha
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Venkicha »

И аз да се намеся в темата с въпрос . Има ли някаква опасност да счупя транеца или да се отлепи от балоните? Става въпрос за надуваема лодка Промарин 3,30 с твърдо дъно и двигател 4-тактов 8 конски сили и тегло 37 кг. Транспортирам ги върху колесар.
Най-посещаваният риболовен форум : въй въй въй.nariba.com
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

Venkicha написа:И аз да се намеся в темата с въпрос . Има ли някаква опасност да счупя транеца или да се отлепи от балоните? Става въпрос за надуваема лодка Промарин 3,30 с твърдо дъно и двигател 4-тактов 8 конски сили и тегло 37 кг. Транспортирам ги върху колесар.

ако е добре напомпана лодката няма опасност само като излезнеш от асфалтирания път повдигни двигателя с една степен да незакача пропелера или ботуша по каманите

до 130 км скорост при влачена по магистралата на ремаркето с лодката несъм имал проблеми а само миналия несец имам около 1400 км.
Изображение
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

stzanev написа:Здравейте колеги,
Имам един важен въпрос към колегите с опит. Прсдстои ми да оборудвам надуваема лодка 3.20м с двигател и колесар. Въпросът ми е дали може да се транспортира двигателя на транеца или трябва да се сваля, за сведение съм се ориентирал към чететитактов 10 к.с. Ако се налага демонтиране и транспортиране отделно ще трябва да намаля к.с. заради килограмите. Имам опасения, че двигателят ще подскача заради балоните. Благодаря на отзовалите се и успешен риболов на всички през почивните дни.
Здрасти колега, при комбинация като твоята, на колесара се прави специална подпора за транеца на лодката(раздвижна) ,и така тежеста на мотора пада директно на колесара :!: :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”