Удължаване на директен телескоп
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Удължаване на директен телескоп
Въпроса ми е следния може ли да се удължи 6м.телескоп като примерно се вземе по къс 3,4 или 5м. и да се напаснат някой от колената.
Като не кълве аз ще клъвна.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Re: удалжаване на директен телескоп
Не колега.Всяка дължина на колената е оразмерена по диаметър и строй за всеки отделен телескоп в зависимост от неговата дължина. Е на теория предполагам че може и да стане некъв невероятен сбичщайн който при второто замятане ще се нацъфка като майска роза 

- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Може
Но трябва малко ровене из рибарските магазини за такова коляно...След като вземеш коляното телескопа почти сигурно ще провисне.Ще нарушиш строя му а той е изчислен все пак за тази дължина.....
Според мен си вземи по дълъг
за едно коляно може да дадеш половината пари за НОВ 

Но трябва малко ровене из рибарските магазини за такова коляно...След като вземеш коляното телескопа почти сигурно ще провисне.Ще нарушиш строя му а той е изчислен все пак за тази дължина.....
Според мен си вземи по дълъг

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
- sladkishka1
- научил се да хвърля
НЕ откривай топлата вода!Това си е мое мнение.НО,ако някой има идея ...
Не трябва да очакваш повече от това което даваш!
-
- новобранец
Най- лесен вариант е така наречената "сиромашка щека". Купувате си една осмица за около 20 лв. и една двойка, тройка, четворка в зависимост от дълбочината на водоема. Ако използвате четворката, изваждате първо, второ и трето коляно на осмицата и вкарвате четвъртото коляно, което в случая ще се падне първо, в задния край на четворката. Така ще получите най-елементарен вариант на щека 8м. (даже 8,5 м.) с топ сет около 4 м. Тъй като снадката става малко дълга, ако ви е неудобна за работа (бърз риболов), може да намалите 4-ката с около 30- 40 см. от задния й край.
Колега, принципно би могло да стане, ако се напаснат колената от няколко въдици, които са различни диаметри. Но чисто практическата стойност на подобен "мелез" ще е нищожна - помисли си, че всяко коляно е изработено от различен материал и дължина, с различна дебелина на стената(не диаметър на секцията) - в крайна сметка ще се получи нещо с неопределен строй и без баланс.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;