Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шарени риби на Слаковци !
Шарени риби на Слаковци !
Здравейте приятели.
Дойде време и аз да драсна няколко реда за излет
Пуста работа, па и семейсни отговорност не позволяват честотата на ходене за рибка да се задържи, както беше едно време.
Та да си дойдем на думата. Реших да пробвам пак Слаковци, след успешни два риболова на 03.03., както и по-миналата седмица. Запасих се с хубава храница, хубава стръв и право там онзи ден. Бях доста рано на гьола, когато студа си беше сериозен. Прогнозата за деня беше много хубаво, слънчево и топло време, но утринта беше ледена. Само 0,5 градуса. Студ майка ! Забърках храна, овлажних я на три пъти и заразпъвах такъмите. Мислех да ловя на щека целия ден, но ако задуха много да мина на фидер. Така и направих. Ловил през 90 % от времето на щека. На фидера хванах 5,6 риби и то само, за да пробвам как ще се държи рибата на дълбокото.
Като цяло труден, капризен, но резултатен риболов. Много финни линии, понякога смели взиманета, но в повечето случай леки натискания. Плувка 0,75 г. Дренан, кука 18 Дренан, основно 0,14 мм, повод 0,10 мм, дори и 0,08 мм по едно време. Стръв - шарен червей, както и пинки.
Резултата е доста риба, основно бабки, две пастърви, много уклей и две късанета. Едната бабка е направо личен рекорд.
Ето и малко снимки.
Мястото

Рибите

Бабка - мутант

Педята ми е 27 см почти

ОрУжието

Това е приятели ! Ако някой си мисли, че на Слаковци риба нЕма - то сериозно се лъже.
Поздрави и се надявам, че съм бил полезен и не ви е било скучно
Мариан
Дойде време и аз да драсна няколко реда за излет

Та да си дойдем на думата. Реших да пробвам пак Слаковци, след успешни два риболова на 03.03., както и по-миналата седмица. Запасих се с хубава храница, хубава стръв и право там онзи ден. Бях доста рано на гьола, когато студа си беше сериозен. Прогнозата за деня беше много хубаво, слънчево и топло време, но утринта беше ледена. Само 0,5 градуса. Студ майка ! Забърках храна, овлажних я на три пъти и заразпъвах такъмите. Мислех да ловя на щека целия ден, но ако задуха много да мина на фидер. Така и направих. Ловил през 90 % от времето на щека. На фидера хванах 5,6 риби и то само, за да пробвам как ще се държи рибата на дълбокото.
Като цяло труден, капризен, но резултатен риболов. Много финни линии, понякога смели взиманета, но в повечето случай леки натискания. Плувка 0,75 г. Дренан, кука 18 Дренан, основно 0,14 мм, повод 0,10 мм, дори и 0,08 мм по едно време. Стръв - шарен червей, както и пинки.
Резултата е доста риба, основно бабки, две пастърви, много уклей и две късанета. Едната бабка е направо личен рекорд.
Ето и малко снимки.
Мястото

Рибите

Бабка - мутант

Педята ми е 27 см почти

ОрУжието

Това е приятели ! Ако някой си мисли, че на Слаковци риба нЕма - то сериозно се лъже.
Поздрави и се надявам, че съм бил полезен и не ви е било скучно

Мариан
-
- фен клуб-скобар
Re: Шарени риби на Слаковци !
Браво Мариане.
Някой сом с обица ..нямаше ли
Някой сом с обица ..нямаше ли

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Добър риболов...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мариански,
много ти арно оружието
Ново ли е, нищо не казваш?
много ти арно оружието

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ново е батеchirusa_bg написа:Мариански,
много ти арно оружието![]()

-
- сериозен играч
-
- и господ не е толокова добър
Много добре 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Много яко си ги нашарил 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
браво,бравоTеди написа:Супер е МарянскиЕкстра шарения

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- новобранец
ммм бива бива все така да продалжаваш
dobrin_dinev написа:Шампион!Поздравления!!!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !