Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Празнични шарани
-
- вече хвърля и на тежко
Празнични шарани
Здравейте,
По великден бяхме на гости в гр. Раковски, при на жената родата
. Естествено, въдиците винаги са с мен, когато сме там. И така ставам тази сутрин, натоварих набързо сергията и газ към един от близките язовири. Пристигнах към 08:00ч. на водоема, но нещо не можа да ми хване окото
. Имаше няколко колеги, дошли преди мен, но освен дребни каракуди, друго не ловяха. Тъкмо се чудех дали да остана или да ходя на друго място и наблизо спря син опел. Колегата, който слезе от него също започна да оглежда брега, но явно и той не остана очарован от видяното. Малко след това се заговорихме и се оказа, че сме съфорумци. Колегата беше steven1969_bg от Пловдив. Разпознахме се и се запознахме
. Кратко съвещание и решихме да направим един съвместен риболов, само че на друг водоем. Около 20 минути по-късно вече разпъвахме въдиците. Намерихме си удобно място срещу един шавар по средата на язовира, захранихме и хвърлихме в близост до него

steven започна с мач а аз със болото, но след малко реших да пробвам директната осмица оборудвана с ластик на по- къса дистанция. Бях си сварил кус кус, хвърлих и почти веднага плувката изчезна. Засякох и първият хубавец даде зор на ластика - шаранче около кило и половина

Колегата набързо размисли и опъна 8-метровия уип, а резултата не закъсня и при него

След което ги заредува, на мача и на уипа.

Аз наблягах предимно на директния, защото удоволствието да се ловят с него риби от 1,5 до 3 кг. беше голямо
. До десет часа кълвеше само шаран, но започнаха да се ловят и дребни каракуди на кус куса, което ме на накара да сменя стръвта с царевица, както ги ловеше steven. Така се отсяха каракудите и излизаха само шарани.
Рибите си кълвяха доволно и така в ловене и раздумки не усетихме как бързо мина деня. Времето беше хубаво, но към 16:00ч.от изток се зададоха облаци и задуха неприятен вятър, който ни накара да се ориентираме към приключване на риболова.
Ето и крайния резултат за мен:

Това е само моя улов -около 20кг шаран общо. Steven1969_bg също хвана толкова, но той реши директно да си ги пуска след улавянето и затова неговите не са снимани.
На моите също последва релийз

За мен излета беше супер още повече, че бях в приятната компания на колега от форума
.
Относно водоема искам да уточня,че е платен ( такса 5лв, шарана 4,50лв. кг., каракудата не се плаща ), добре поддържан и зарибен. Умишлено не искам да го споменавам, защото накрая собственика се "из...а на метеното", като без видима причина, се държа леко неадекватно с едни по-млади колеги, ловящи в съседство
. "Камъните се хвърляха и в нашата градина", но явно не посмя да дойде и при нас.
Все пак ако някой желае, ще му обясня на ЛС къде се намира въпросния язовир.
По великден бяхме на гости в гр. Раковски, при на жената родата

steven започна с мач а аз със болото, но след малко реших да пробвам директната осмица оборудвана с ластик на по- къса дистанция. Бях си сварил кус кус, хвърлих и почти веднага плувката изчезна. Засякох и първият хубавец даде зор на ластика - шаранче около кило и половина

Колегата набързо размисли и опъна 8-метровия уип, а резултата не закъсня и при него

След което ги заредува, на мача и на уипа.

Аз наблягах предимно на директния, защото удоволствието да се ловят с него риби от 1,5 до 3 кг. беше голямо

Рибите си кълвяха доволно и така в ловене и раздумки не усетихме как бързо мина деня. Времето беше хубаво, но към 16:00ч.от изток се зададоха облаци и задуха неприятен вятър, който ни накара да се ориентираме към приключване на риболова.
Ето и крайния резултат за мен:

Това е само моя улов -около 20кг шаран общо. Steven1969_bg също хвана толкова, но той реши директно да си ги пуска след улавянето и затова неговите не са снимани.
На моите също последва релийз

За мен излета беше супер още повече, че бях в приятната компания на колега от форума

Относно водоема искам да уточня,че е платен ( такса 5лв, шарана 4,50лв. кг., каракудата не се плаща ), добре поддържан и зарибен. Умишлено не искам да го споменавам, защото накрая собственика се "из...а на метеното", като без видима причина, се държа леко неадекватно с едни по-млади колеги, ловящи в съседство

Все пак ако някой желае, ще му обясня на ЛС къде се намира въпросния язовир.
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
-
- кандидат преподавател
Re: Празнични шарани
Еееех , Жока , смлял си ги баче ! Една такава благородна завист ме обзема ........!

Върл Shimano фен!
-
- разбира нещата
Супер сте ги надърпали
Мен ма хвана ужасна буря там,добре че едни добри хора-самаряни ме приютиха в оная къща отзад
Че собствениците са точни хора бе!Да не е бил някой,от пазачите?

-
- и господ не е толокова добър
Направили сте си кефа 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Жоре яко си ги надърпал 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- научил се да хвърля
Браво Жорка,
Страхотно излетче. Аз също ти завиждам благородно, защото при ходенето ни преди две седмици в този район нямахме същата слука.
Страхотно излетче. Аз също ти завиждам благородно, защото при ходенето ни преди две седмици в този район нямахме същата слука.
Готини шаранчета !!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- borislav58
- сериозен играч
Жорка жорка женати те е завела на гости ти сърце не трае пренебрегнал си агнешко с риболова.Същия бях и аз като млад зет.
Направо си ги изтрепал шарковците
Ходил съм и аз по тия места за риба имам много спомени с много шарковци.Още веднъж бравос

Риболова е бил приятен,още повече си бил с приятна компания.