Трябвали да има денонощтна охрана по водоемите?????

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
ivanta4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Трябвали да има денонощтна охрана по водоемите?????

Мнение от ivanta4ev »

Преди години имаше постоянна охрана на язовир Тича!!!но някои умници я махнаха!!!базата им беше на Ловец!!!а сега там са най много БРАКОНИЕРИ!!!!мисля че е време да се върне старата добра система и навсякъде на големите водоеми да има охрана денонощтно!!!!!!!!!!!1 :smt067 :smt068 :smt065 :smt071 :smt072 :smt117 на ИАРА така ще излезе по евтино отколкото да ходят по сигнали и да се оправдават че с докато отидят те взели че избягали и разходите им ще паднат!!!! :smt026 :smt038мисля че старите колеги си спомнят с умиление!!!!!!!!!!!!! :smt017 :smt017 хубавите мигове на този ВОДОЕМ!!!!!!!!!!!!!!!
Последно промяна от ivanta4ev на Сря Апр 07, 2010 12:54 pm, променено общо 1 път.
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
ivanta4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Трябвали да има денонощтна охрана по водоемите?????

Мнение от ivanta4ev »

на язовир Бели лом може също да има постоянна охрана като се изпозва изоставената база до стената!!!!!!!!! :finga: :smt038 :smt041 :smt059 :smt026 :smt067 :smt068
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Аз съм съгласен с вас, обаче за охрана трябват пари, осигуровки оръжие (не може да охраняваш язовир с газов пистолет).А за Тича не мога да не кажа,че е много вълнуващо за риболов място.
Аватар
ivanta4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivanta4ev »

парите ще дойдат от конфискувани мрежи от осъдени бракониери и икономия на гориво кото са постянно на язовира а не прихождат всеки ден!!!!!!!! :prayer: :partyman:а къде са парите от билетиет???????????
Последно промяна от ivanta4ev на Сря Апр 07, 2010 4:30 pm, променено общо 1 път.
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Колега къде живееш ти,май някъде в 80-те години на миналия век!Та то сега няма пари за качествена охрана камо ли за такава ,която е 24h. на водоемите,нали трябва да се иградят бази,хангари за лодки и др.То и сега си има такива ама те останаха на БЛРС,а ИАРА и въпросните са в доста отдавнашни спорове и май скоро няма да се разберат.А с по 2-3 човека на област май за сега тези планове остават само в сферата на мечтите.Идеята не е лоша,но мисля че на този етап е неосъществима за поддръжката на тези бази трябват страшно много пари,а да не говорим ако тепърва почнат да се изграждат.
tihoho
новобранец
новобранец

Мнение от tihoho »

И за добрите стари времена, както казва Бай Тошо - " Това дето аз съм го направил вие само не можете да го боядишете "
Аватар
ivanta4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivanta4ev »

колега кое е по добре това което действа или което не действа независимо от кой век???? :axe: всичко може стига да има желание само с акъл не става!!!!
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Естествено че това което действа.Ама с има няма 200 души за цялата страна май за сега това е само в сферата на добрите пожелания,а и липсват бази за това така че май само си чешем езиците
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Интересен въпрос , мисля си че не е трудно да се направи на големите държавни язовири . На всички големи язовири на стената задължително има охранители които я охраняват денонощно , те са от лицензирани охранителни фирми и не е проблем да бъдат въоръжени не само с газово , но и с бойно оръжие . Минимум те са 5 човека , не пречи да се назначат още толкова , при наличието на толкова безработни , и вечер да се обикаля по вода . Базите ги има , просто трябва да се въстановят , а ИАРА-та имат нужните катери и трябва да ги оставят на тяхно разположение . Специално на яз. "Бели лом" местната ловна дружинка си е обурудвала едно от бунгалата , но за съжеление го използват освен за запои и за бракониерстване , като повечето от охранителите от стената им съдействат . Много от колегите които си спущат лодките от там за тролинг , може би им е направило впечетление .
Нужно е само малко стиковане между държавните институции за да се постигне всичко това , но за жалост май това сега едва ли ще стане , виж ако Бойко Борисов беше риболовец , а не футболист ... , еееех тогава щеше раят да е язовир !!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Няма,няма възможност-даже и да беше риболовец,пак щеше да плещи,че няма пари,щото предишните са ги похарчили-това му е условен рефлекс.И въобще отговорът на въпроса е една фантастика - по същата логика трябва във всяка гора също да има денонощна охрана.При толкова охранители не криза,ами 16 такива чакайте.
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Май положението в горите е същото , като по водоемите , и там все по трудно ще се намира дивеч , дето се вика и за календар не могат да намерят читаво животно ... !
Дано по - бързо отминат тези години на съсипия !
Аватар
RUZBATA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от RUZBATA »

Ква охрана бе колега на толкова говеда и на армията ще и е трудно да се справи !!! И това са само за тия които им викаме бракониери ами тоя който се хвалеше с 13кг риба и доста колеги го хвалеха за добрият излет :shock: :shock: :shock: Няма светлина в тунела :cry: :cry: :cry:
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Целогодишна охрана едва ли ще може да се осигури. В тая криза ИАРА съвсем влезе в трета глуха и скоро пари няма да види.
НО...
Всеки язовир си има зона, обикновено устието на реката от която се пълни, където рибата на пролет се събира, за да хвърля хайвер. Това място, естествено е любимо и на бракониерите, които преграждат от бряг до бряг с мрежи. Виждал съм с очите си такъв случай на яз. Елешница. Десетки, да не кажа стотици хиляди шарани извади оня ми ти урод с мрежата. Сега в тоя язовир шаран почти няма.
Та.... достатъчно ще е да се осигури денонощна охрана само в тези зони, само през периода на забраната. Ще са нужни 20 човека за 2 месеца. Гарантирам ви, че ако това стане, след две години язовирите ни ще са пълни с риба.
Само дето не съм оптимист, че ще стане.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”