За Платика.... а се хфаща червено-перка

Модератор: sapuna

Аватар
spears
новобранец
новобранец

За Платика.... а се хфаща червено-перка

Мнение от spears »

добър ден колеги, нов съм и не искам да се смеете!!! днес реших да отида на яз.цонево (варненско) пробвах на дъно с пружина и на куките до нея на червеи но уви през 10 минути ми удрят червено-перки по 100-150гр някакъф савет? :evil: :twisted:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Re: За Платика.... а се хфаща червено-перка

Мнение от naskobo »

Абе радвай се колега,-нали се хваща нещо :D
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Няма да се смееме.
Всеки може да поиска съвет.
Или не е дошло времето на платиката или захранката на пружината не е била за платика.
Има и много други фактори да не дойде платиката.
Фин такъм на първо място.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

naskobo написа:Абе радвай се колега,-нали се хваща нещо :D
Колегата е интусиаст и иска п-големи риби явно,но вероятно скоро време интусиазма му ще се срина като разбере къква е трагедията по българските водоеми :D
Изображение
Без риболов няма любов !
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Колега пробвай с фидер и подходяща захранка :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

В захранката сложи натрошени вафли "Фокус" .Почети малко из форума за лова на платика и ще ти се изяснят доста неща!Успех в излетите!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Според мен за Цонево е рано за платиките-според моите скромни наблюдения тръгват след забраната.Сега ако се хване някоя е късмет,така че се радвай и на перките
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Представи си колега , че когато аз за пръв път си направих дънна въдица изобщо нищо не се хвана. А покрай мен ловаха на поразия едри каракуди. Наложи се още доста пъти да преправям линията докато стане както трябва.
etiketa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от etiketa »

Важното е да знаеш за какво си тръгнал,а не какво си хванал :D .
Много пъти ходим за едно а то какво се получава :D
Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За Цонево не е рано, проста рибата драстично нАмаля от скапаните мрежари.Там за Велик ден вадих по-2кг.платики.Монтажа си е на леко със захранване жито изсушено в ароматна суха захранка. :wink:
Аватар
spears
новобранец
новобранец

Мнение от spears »

Днес пробвах пак ама уви тоя пат даже въобще не одари нищо.... но тея мрежари са много спокоини все едно хфърлят мрежи в тяхния язовир :twisted: :twisted: :axe:
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Прав е Илийката - не е рано за платиката просто вече я няма, защото мрежарите и таковаха мамата. Миналата година не хванахме нито една, а съм израстнал на този язовир и до преди две години се ловяха рекордни количества, но сега ядец.
А за наглостта на бракониерите на Цонево тя е пословична , бях пуснал преди време тема със снимки на такива мрежари - аз ги снимам а те без грам принтеснение си позират на камерата. Та как няма да са нагли като имат протекция от някое корумпе в ИАРА и никой не ги закача само показни акции правят/ като тая с юнаците от Гоу Фиш - резултат иззета мрежа 50 метра други нямало/Как тъй питам аз една мрежа само - ми много ясно като са били предупредени са си ги извадили гадовете, щото кажете кои ден и отиваме да ви покажа километри мрежи само в района на Дебелец.
Сори за спама ама направо откачам като стане въпрос за наглостта на бракониерите на Цонево и безхаберието на ИАРА спрямо този прекрасен язовир.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

По мои наблюдения платиката в Цонево намаля драстично като популация. Бракониерите имат вина голяма естествено, но не е само това. До голяма степен си е естествен процес. Спомням си времена преди 10-15 години в язовира червеноперка (по-скоро бабушка) почти нямаше. Ловеше се само платика и то гол след гол. Като завъртиш пасажа правиш по 100+ риби. Постепенно обаче бабушката се завърна и сега е 90% от улова ни. Платиката респективно намаля много. Толкова много, че аз през последните 3 години не съм успял да завъртя пасаж. Тук-таме някоя единична бройка.
Преди 20+ години таранката е била в изобилие. Преди 10 години таранка в язовира нямаше или почти нямаше. Сега започна да се завръща. За ден се хващат поне 3-4 хубави 500 грамови дебели, вкусни таранки.
Преди 12-13 години на рачило за 3-4 часа се правеше голяма кофа пълна до горе с дребни костурчета. Като дойде пасажа да обикаля брега, се ниже с часове. Не съм никак горд с този бракониерски спомен, но деца бяхме, какво да се прави. Сега такъв феномен няма и костура също намаля драстично.
Основната причина за тези промени за мен е промяната в екосистемата в язовира. На първо място растенията, които взе повече завземат водоема и които бяха непознати там преди 10 години и на второ място развъждането на слънчевката, която за мен е най-големия бракониер и унищожител на хайвер.
Тъй че вече нищо не ме изненадва на Цонево. Промени ще има, просто трябва да се нагаждаме към тях.
Само един феномен не мога да си обясня на този язовир. Защо аджеба няма кефал там, след като в Луда Камчия, от която се пълни си има кефал. :roll: :shock:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

еййй... тия коментари за Цонево ми пукнаха главата... ние ще откриваме там сезона и се готвим да "убием" платиката, ама като чета, май ще се хванем за палците :( дано поне някоя от споменатите каракуди да излъжем :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
spears
новобранец
новобранец

Мнение от spears »

Колеги не бях писал отдавна в темата ето и какво се случва в последните седмици ... хваща се повече таранка на прожина отколкото платика :D И малко общи снимки с преспиване :finga:
Тoварим багажа за ценево :axe:
Изображение
Изображение
Вече сме там и се ядосваме че не удря на дъните :evil: :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последната снимка на таранките е от днес :(
Е останах доволен излезяха таранки но само 1 платика :drinkers: :?
Отново за риба само че на дебелец... уж за сулка пък излизат костенурки на дребните рибки а ние се чудим кои ги яде :finga: :mrgreen:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
За сега е това от мене след 10 август пак ще се ходи на цонево даи боже платика :lol: :x
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”