Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

ДА подкрепим!!
Модератор: bobopeli
ДА подкрепим!!
Наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години да бъде заложено в Наказателния кодекс за бракониерство във водоемите, предлага директорът на Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев.
Според него бракониерите са изключително нагли престъпници, за които трябва да има затвор. Според настоящото законодателство, в момента бракониерството не е инкриминирано деяние, предаде "Фокус".
„Бракониерът абсолютно е един най-обикновен крадец, който по нищо не се различава от другите, които обират – да речем трезори на банки или каквото и да е друго. Той е крадец. Кражбата се установява по същия начин, по който се установява всяка друга. Според мен бракониерството трябва драстично да се инкриминира в НК, както е например в средиземноморските държави", каза Недев.
Той уточни, че се подготвя промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, която ще стане факт в края на годината.
"Поправката в НК обаче е крайно наложителна, защото тези хора, освен че са крадци, вредят на популацията и на размножаването, а в края на краищата изпълнителната агенция от името на държавата зарибява всяка година за 400 – 800 хил. лв. Получава се така, че всеки един бракониер краде от държавата и вреди на популацията на видовете”, обясни още Недев.
Той разказа, че преди няколко седмици при проверка на язовир Ивайловград, един от малкото останал с риба в България, земеделският министър Мирослав Найденов е обявил намерение пред медии и депутати от управляващото мнозинство за промяна в закона. Хасковският депутат от ГЕРБ Иван Петров поел ангажимент за вкарването на текст, който да инкриминира бракониерството
Според него бракониерите са изключително нагли престъпници, за които трябва да има затвор. Според настоящото законодателство, в момента бракониерството не е инкриминирано деяние, предаде "Фокус".
„Бракониерът абсолютно е един най-обикновен крадец, който по нищо не се различава от другите, които обират – да речем трезори на банки или каквото и да е друго. Той е крадец. Кражбата се установява по същия начин, по който се установява всяка друга. Според мен бракониерството трябва драстично да се инкриминира в НК, както е например в средиземноморските държави", каза Недев.
Той уточни, че се подготвя промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, която ще стане факт в края на годината.
"Поправката в НК обаче е крайно наложителна, защото тези хора, освен че са крадци, вредят на популацията и на размножаването, а в края на краищата изпълнителната агенция от името на държавата зарибява всяка година за 400 – 800 хил. лв. Получава се така, че всеки един бракониер краде от държавата и вреди на популацията на видовете”, обясни още Недев.
Той разказа, че преди няколко седмици при проверка на язовир Ивайловград, един от малкото останал с риба в България, земеделският министър Мирослав Найденов е обявил намерение пред медии и депутати от управляващото мнозинство за промяна в закона. Хасковският депутат от ГЕРБ Иван Петров поел ангажимент за вкарването на текст, който да инкриминира бракониерството
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: ДА подкрепим!!

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Верно бе, "добро утро съм"- но е много гот за да е истина! Я си представи- отиваш където и да е, няма бракониери, наскубваш десетина кила, заделяш си някоя рибка за биричка , а останалите- релийз; всички са съзнателни, почистват си мястото след риболов: наоколо красота;гърците идват за риба чак до Перник!!glarusa написа:Ей...огледайте се малко...

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- glarusa
- кандидат преподавател
Наско,това ще стане в една далечна България! Само се надявам аз да я доживея!Но аз исках само да кажа,че вече има поне три пуснати теми на тази новина!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
-
- новобранец
Напълно подкрепям предложението, даже мога да бъда и още по-краен - да им се отнема и имуществото. Похвално е, че има желание от ИАРА да се справят с бракониерите.

Без битка няма победа!
- borislav58
- сериозен играч
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- jorro11
- ще става разбирач
И аз подкрепям инициативата!А вече дали на практика е осъществима в бг не знам.
П.П. Мисля че всички подобни теми трябваше да бъдат обединени в една щото видях поне 3 подобни!
П.П. Мисля че всички подобни теми трябваше да бъдат обединени в една щото видях поне 3 подобни!
-
- сериозен играч
С двете ръце подкрепям 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- Поморийския
- ще става разбирач
Е сас какво зарибяват и каде ОТЧЕТ даите да видим не на тевтерите ви и това няма нищо общто с предвидения процент от рибарските билети крадци на книги всичко е 6 навсякъде ври от риба
Е сас какво зарибяват и каде ОТЧЕТ даите да видим не на тевтерите ви и това няма нищо общто с предвидения процент от рибарските билети крадци на книги всичко е 6 навсякъде ври от риба