ДА подкрепим!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

ДА подкрепим!!

Мнение от naskobo »

Наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години да бъде заложено в Наказателния кодекс за бракониерство във водоемите, предлага директорът на Изпълнителната агенцията по рибарство и аквакултури Явор Недев.

Според него бракониерите са изключително нагли престъпници, за които трябва да има затвор. Според настоящото законодателство, в момента бракониерството не е инкриминирано деяние, предаде "Фокус".

„Бракониерът абсолютно е един най-обикновен крадец, който по нищо не се различава от другите, които обират – да речем трезори на банки или каквото и да е друго. Той е крадец. Кражбата се установява по същия начин, по който се установява всяка друга. Според мен бракониерството трябва драстично да се инкриминира в НК, както е например в средиземноморските държави", каза Недев.

Той уточни, че се подготвя промяна в Закона за рибарството и аквакултурите, която ще стане факт в края на годината.

"Поправката в НК обаче е крайно наложителна, защото тези хора, освен че са крадци, вредят на популацията и на размножаването, а в края на краищата изпълнителната агенция от името на държавата зарибява всяка година за 400 – 800 хил. лв. Получава се така, че всеки един бракониер краде от държавата и вреди на популацията на видовете”, обясни още Недев.

Той разказа, че преди няколко седмици при проверка на язовир Ивайловград, един от малкото останал с риба в България, земеделският министър Мирослав Найденов е обявил намерение пред медии и депутати от управляващото мнозинство за промяна в закона. Хасковският депутат от ГЕРБ Иван Петров поел ангажимент за вкарването на текст, който да инкриминира бракониерството
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: ДА подкрепим!!

Мнение от glarusa »

:lol: Ей...огледайте се малко... :lol:
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

glarusa написа::lol: Ей...огледайте се малко... :lol:
Верно бе, "добро утро съм"- но е много гот за да е истина! Я си представи- отиваш където и да е, няма бракониери, наскубваш десетина кила, заделяш си някоя рибка за биричка , а останалите- релийз; всички са съзнателни, почистват си мястото след риболов: наоколо красота;гърците идват за риба чак до Перник!! :rolleyes:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
glarusa
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от glarusa »

Наско,това ще стане в една далечна България! Само се надявам аз да я доживея!Но аз исках само да кажа,че вече има поне три пуснати теми на тази новина!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!

Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
abramovich
новобранец
новобранец

Мнение от abramovich »

Напълно подкрепям предложението, даже мога да бъда и още по-краен - да им се отнема и имуществото. Похвално е, че има желание от ИАРА да се справят с бракониерите.
Изображение
Без битка няма победа!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:smt023 :supz: :smt026
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
ivanta4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivanta4ev »

аз съм ЗА!!!! :smt026 :smt041 :smt038
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

И аз подкрепям инициативата!А вече дали на практика е осъществима в бг не знам.
П.П. Мисля че всички подобни теми трябваше да бъдат обединени в една щото видях поне 3 подобни!
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

С двете ръце подкрепям :supz:
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

"Поправката в НК обаче е крайно наложителна, защото тези хора, освен че са крадци, вредят на популацията и на размножаването, а в края на краищата изпълнителната агенция от името на държавата зарибява всяка година за 400 – 800 хил. лв. Получава се така, че всеки един бракониер краде от държавата и вреди на популацията на видовете”, обясни още Недев.

Е сас какво зарибяват и каде ОТЧЕТ даите да видим не на тевтерите ви и това няма нищо общто с предвидения процент от рибарските билети крадци на книги всичко е 6 навсякъде ври от риба
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”