яз. "Студен кладенец"

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

яз. "Студен кладенец"

Мнение от Кърцата »

по празниците реших да повторя добрия риболов от миналия месец, но... за три дни хванахме само един шаран 14,500. в други случаи това би ме зарадвало, но в състоянието в което заварих язовира.... мрежи, мрежи, мрежи...целия бряг е опасан. видях над 20!!! групи мрежари които спокоино разпъват посред бял ден, без никакъв страх!!! че и се карат че им пречиш с въдиците. около десет пъти звънях на ИАРА , никой не вдига. после ме светнаха че един там който си е опънал палатка от 20 дни и е заградил целия полуостров с мрежи на 10м. от брега е братовчед на някой си от ИАРА-та и... та този имал ресторант "Рибарска среща" и си го зарежда... всеки следобед идваше пикапче с надпис на ресторанта да вземе рибата. Нямам думи. отделно всеки е хванал по някоя мрежа и пускат, пускат... а от 50 човека които видях с въдици , 40 бяха парашутисти. никакъв контрол, а ако им направиш забележка скачат всичките че се познават и се пазят един друг. един от разположените в близост мрежари ми се оплака че било много слабо защото от две години не били зарибявали и скоро щяла да свърши рибата... наглост!!! а какво става нощем... и всички са в играта... друг се оплака че го спрели полицаите с мрежите и му взели 10 шарана за да го пуснат!!! отщя ми се и риболов и всичко. тоя шаран дето го хванах ,горкия сигурно беше скъсал някоя мрежа за да се доближи до брега. местните рибари са отчаяни, аз им викам че ще пиша на Занков , те само клатят глави и ми казват че на оня с ресторанта мрежите му ги давали от ИАРА и дори да има сигнал ще ги предупредят.

приемам всякакви съвети как да помогнем поне малко. някой няма ли някой познат нагоре, да се уреди една изненадваща проверка ама без да знаят тези в Кърджали. помагаите положението е страшно, вадят се тонове риба
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Carcharodon carcharias
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Carcharodon carcharias »

к'во няма да ти се отще, за това в Германия и Франция в затвор вкарват, но тук ги стимулират. Да живее малкия и среден бизнес...
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Да Кърца , за жалост е така ... баща ми беше предната седмица на Студен Кладенец същото положение... мрежи мрежи и пак мрежи и затова си тръгнали и се радвали на уклея на яз Кърджали.

Ще написа поредния си е-майл до ИАРА , но (ах това голямо НО).
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

това погоре съм го пуснал и в саита на ИАРА, и на мейла на Занков, но няма реакция...

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Карбид и пак карбид навсякаде около мрежите влизаш с лодката уж да ловиш риба и го пускаш, поне за седмица няма да се вясне риба там, разходите по пускане на толкова мрежи за бензин са доста така че би трябвало да се откажат поне малко, рибата няма да кълве известно време но поне ще е в язовира.

Иначе друг начин не се сещам. Това с вдигане на олелия пред директорски врати няма да стане, никой не си рита хляба.
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

не става, мрежите са много и се вижда отвсякъде. ако тръгнеш да обикаляш по мрежите наляво- надясно , ще помислят че им крадеш рибата и ...

djssss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от djssss »

сложи му бомба пред палатката!
kiko_d
новобранец
новобранец

Ужас!!!

Мнение от kiko_d »

Брат ми, ми кво ша правим тая година със Студен кладенец? Има ли смисъл да ходим изобщо? Ако е такова положението и на никой не му дреме....ужас!!!
А иначе тая седмица можем да се поразкършим някъде..., ама аре в четвъртък на ИС ша са разберем!!! Звънни и кажи какво ще е положението! :lol:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Колеги , дайте да въведем такса "БРАКОНИРСТВО" за да подпомогнем това блатородно начинание със съдействието на държавата !!!
илия
новобранец
новобранец

Мнение от илия »

колега аз живея много близо до яз.ст.кладенец ходя много често там и вече сам се отчаял.пьлна не заинтересованост от страна на всички институции. ИАРА-та обикаля и проверяват билетите на рибарите които вече само мокрят такьмите(отчитат дейност).мрежарите не могат да се спрат трябва да се спре продажбата им.това е . до тогава НАСЛУКА
Аватар
biserpp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от biserpp »

колеги не сте прави не е вярно че нищо неправят от иара
седят си по цял ден а когато доиде време да се вземат пяри те се бият кои да е първи това нищо ли е
аз предлагам тази година да не си заверяваме билетите
когато видят че няма да им доидат пари еи така отгоре без да са правили нищи ще се вземат в ръце и ще започнат да правят това за което им се плаща :evil: :twisted:

НЕ СИ ЗАВЕРЯВАИТЕ БИЛЕТИТЕ НЕПЪЛНЕТЕ ГУШИТЕ НА ТИЯ В ИАРА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”