Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

на подводен риболов около кара дере
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
на подводен риболов около кара дере
колеги някой може ли да помогне с малко инфо за тази част от черноморието около кара дере варненско
Re: на подводен риболов около кара дере
тъй ....пътят е черен , по скоро бял от една бяла глина , която ако завали става като лепило и излизане от там няма ...най близка дестинация за подводен риболов там е Черни нос - оглеждай се за лавраци , между скалните блокове е фул с попчета , в процепите се навъртат скални платерини ...след буря често се намират антики по дъното ...там е старо корабно гробище - оттам идва и името му ...морето много често е лошо поради открития характер на мястото ...имаше някаква приказка за брата на Станишев , дето щял да строи там и разни братушки
...та дали в момента не е застроено , не знам
...пиши как е след като се върнеш , че друг път пак да ти даваме инфо

-
- научил се да хвърля
Аз бих ти препоръчал "Бели нос",който е малко по на юг.Доста по разнообразно и рибно място.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
-
- научил се да хвърля
миналата година случайно попаднах там мой братовчед беше там на палатка а ние се бяхме запътили на север към шабла и дуранколак и ми се обади каза че е на кара дере. в такова приключение се вкарах че, няма да го забравя. споменаха,че можело и през Бяла да се стигне и през съседното село Горица. след 3 часа лутане из полята успях все пак да стигна до плажната ивица. на следваща сутрин щото по-тъмно стигнах там видях, че имаше много хора и харпунджии също видях направихме по един плаж и отпрашихме на север. но мисля това лято пак да отида до там и да се пробвам с харпуна. не беше застроено но от хората на плажа дочух, че щели да строят нещо си там но ги спряли. най-искрено се надявам да не стройнат некъв мегакомплекс, че с това мисля ще ни прогонят като цяло от черноморието. аз съм фен на дивия къмпинг и по нашето черноморие почти не останаха места за такъв тип къмпингари, палатка, каравана и т.н.
Това Чени нос,Кара борун ли е ве Булти......разделящия нос Шкорпиловци от Кара дере 

За да поискаш, трябва да дадеш
ми не знам ве , Тоше
, туй е у вашта околия
...кейптъна Кириакис дали няма да знае
...той требе да е , мъ не съм многу сигурен 

-
- научил се да хвърля
Tочно така.to6eto69 написа:Това Чени нос,Кара борун ли е ве Булти......разделящия нос Шкорпиловци от Кара дере
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Няколко думи география на мястото - популярно е като Кара дере, но всъщност деретата са 2 - Кара дере и Беяз дере (Кара=черно, Беяз= бяло, дере = ручей, канавка, овраг). Черното дере се намира в северната част на залива, който всъщност е много силно казано "залив", а Бялото - в южния, към гр. Бяла. Почвата е глинеста и при дъжд става капан за всички летуващи. Дори и с подготвен джип може да е проблем да се излезе. Почвата около Черното дере е тъмна, а около Бялото - бяла, откъдето идват и имената. Излазът на плажа е само откъм Черното дере. Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере. Този подход е много по-лесен, отколкото откъм пътя Горица - Бяла. По пътя през Горица не съм минавал, но приятели от Варна минават предимно от там, от което съдя, че също е лесен. На Черния нос съм виждал змии (в морето) и чудесни екземпляри платерина.
...ако под Бялото дере се разбира устието на рекичката Бяла вода , то там има излаз на плажаudoudo написа: Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Знам че е тъй,ама никога не съм ходил тамБулти написа:ми не знам ве , Тоше, туй е у вашта околия
...кейптъна Кириакис дали няма да знае
...той требе да е , мъ не съм многу сигурен
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
И за кола ли?Булти написа:...ако под Бялото дере се разбира устието на рекичката Бяла вода , то там има излаз на плажаudoudo написа: Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере
...то цял паркинг ставаше преди 3 г. лятото 

Може би говорим за различен тип достъп. Както и да е - все е достъп. Натрупването и богатство на информация е най-важно. Благодаря за важното допълнение! Не съм пробвал всички пътища там. Но държа да акцентирам, че излазът от Кара дере (като местност) е невъзможен дори и след краткотраен дъждец (15-20 мин.). Вярната прогноза за времето там е най-ценната информация.Булти написа:...то цял паркинг ставаше преди 3 г. лятото