на подводен риболов около кара дере

Модератор: nkolev66

life_is_ a_dive
научил се да хвърля
научил се да хвърля

на подводен риболов около кара дере

Мнение от life_is_ a_dive »

колеги някой може ли да помогне с малко инфо за тази част от черноморието около кара дере варненско
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: на подводен риболов около кара дере

Мнение от Булти »

тъй ....пътят е черен , по скоро бял от една бяла глина , която ако завали става като лепило и излизане от там няма ...най близка дестинация за подводен риболов там е Черни нос - оглеждай се за лавраци , между скалните блокове е фул с попчета , в процепите се навъртат скални платерини ...след буря често се намират антики по дъното ...там е старо корабно гробище - оттам идва и името му ...морето много често е лошо поради открития характер на мястото ...имаше някаква приказка за брата на Станишев , дето щял да строи там и разни братушки :wink: ...та дали в момента не е застроено , не знам :? ...пиши как е след като се върнеш , че друг път пак да ти даваме инфо :wink:
:drinkers:
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

Аз бих ти препоръчал "Бели нос",който е малко по на юг.Доста по разнообразно и рибно място.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
life_is_ a_dive
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от life_is_ a_dive »

миналата година случайно попаднах там мой братовчед беше там на палатка а ние се бяхме запътили на север към шабла и дуранколак и ми се обади каза че е на кара дере. в такова приключение се вкарах че, няма да го забравя. споменаха,че можело и през Бяла да се стигне и през съседното село Горица. след 3 часа лутане из полята успях все пак да стигна до плажната ивица. на следваща сутрин щото по-тъмно стигнах там видях, че имаше много хора и харпунджии също видях направихме по един плаж и отпрашихме на север. но мисля това лято пак да отида до там и да се пробвам с харпуна. не беше застроено но от хората на плажа дочух, че щели да строят нещо си там но ги спряли. най-искрено се надявам да не стройнат некъв мегакомплекс, че с това мисля ще ни прогонят като цяло от черноморието. аз съм фен на дивия къмпинг и по нашето черноморие почти не останаха места за такъв тип къмпингари, палатка, каравана и т.н.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Това Чени нос,Кара борун ли е ве Булти......разделящия нос Шкорпиловци от Кара дере :?:
За да поискаш, трябва да дадеш
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

ми не знам ве , Тоше :?: , туй е у вашта околия :D ...кейптъна Кириакис дали няма да знае :?:...той требе да е , мъ не съм многу сигурен :oops:
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

to6eto69 написа:Това Чени нос,Кара борун ли е ве Булти......разделящия нос Шкорпиловци от Кара дере :?:
Tочно така.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Няколко думи география на мястото - популярно е като Кара дере, но всъщност деретата са 2 - Кара дере и Беяз дере (Кара=черно, Беяз= бяло, дере = ручей, канавка, овраг). Черното дере се намира в северната част на залива, който всъщност е много силно казано "залив", а Бялото - в южния, към гр. Бяла. Почвата е глинеста и при дъжд става капан за всички летуващи. Дори и с подготвен джип може да е проблем да се излезе. Почвата около Черното дере е тъмна, а около Бялото - бяла, откъдето идват и имената. Излазът на плажа е само откъм Черното дере. Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере. Този подход е много по-лесен, отколкото откъм пътя Горица - Бяла. По пътя през Горица не съм минавал, но приятели от Варна минават предимно от там, от което съдя, че също е лесен. На Черния нос съм виждал змии (в морето) и чудесни екземпляри платерина.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

udoudo написа: Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере
...ако под Бялото дере се разбира устието на рекичката Бяла вода , то там има излаз на плажа :?:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Булти написа:ми не знам ве , Тоше :?: , туй е у вашта околия :D ...кейптъна Кириакис дали няма да знае :?:...той требе да е , мъ не съм многу сигурен :oops:
Знам че е тъй,ама никога не съм ходил там
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Булти написа:
udoudo написа: Подходът откъм гр. Бяла минава през Бялото дере, но няма излаз на плажа - пак се минава през Черното дере
...ако под Бялото дере се разбира устието на рекичката Бяла вода , то там има излаз на плажа :?:
И за кола ли?
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...то цял паркинг ставаше преди 3 г. лятото :D
Аватар
udoudo
новобранец
новобранец

Мнение от udoudo »

Булти написа:...то цял паркинг ставаше преди 3 г. лятото :D
Може би говорим за различен тип достъп. Както и да е - все е достъп. Натрупването и богатство на информация е най-важно. Благодаря за важното допълнение! Не съм пробвал всички пътища там. Но държа да акцентирам, че излазът от Кара дере (като местност) е невъзможен дори и след краткотраен дъждец (15-20 мин.). Вярната прогноза за времето там е най-ценната информация.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”