Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

"Паркиране" на лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
"Паркиране" на лодка
Искам да попитам някой има ли идея как се акостира по този начин:

Това е от Неа Перамос в Гърция. Всичките им лодки са на стотина метра във водата и не мога да измисля как ги застопоряват по този начин. Признавам, не съм голям техничар, но подозирам, че има някава система с макара, която се отвежда с въженце до плажа. От там собственикът си придърпва лодката до сушата, а на излизане по обратния начин си я връща на място, където е далеч от разхождащите се по брега. Ще съм благодарен, ако някой покаже схема. Сигурен съм, че при нас е неприложимо, защото не мога да се сетя за подобни заливи, които целогодишно да са защитени.

Това е от Неа Перамос в Гърция. Всичките им лодки са на стотина метра във водата и не мога да измисля как ги застопоряват по този начин. Признавам, не съм голям техничар, но подозирам, че има някава система с макара, която се отвежда с въженце до плажа. От там собственикът си придърпва лодката до сушата, а на излизане по обратния начин си я връща на място, където е далеч от разхождащите се по брега. Ще съм благодарен, ако някой покаже схема. Сигурен съм, че при нас е неприложимо, защото не мога да се сетя за подобни заливи, които целогодишно да са защитени.
-
- ще става разбирач
Re: "Паркиране" на лодка
http://okafish.ru/300/17_54_1.htm
Това което показваш ,предполагам,е швартовка с две мъртви котви и буй,до лодката собственика отива с малка лодка ,мисля,че се нарича "бинди" или нещо такова,това което ти предлагам по горе,що годе става за у нас,пък и не е сложно
,ползвам буи с мъртва котва и блок
Поздрави!
Това което показваш ,предполагам,е швартовка с две мъртви котви и буй,до лодката собственика отива с малка лодка ,мисля,че се нарича "бинди" или нещо такова,това което ти предлагам по горе,що годе става за у нас,пък и не е сложно

Колега голямо браво за този сайт.Невероятен е.Просто незнам как не съм попаднал на него досега!

Благодаря за сайта! Въпросът е, че собствениците не отиват с динги до вързаната навътре лодка, а си я дърпат с въже.outsider 59 написа:Това което показваш ,предполагам,е швартовка с две мъртви котви и буй,до лодката собственика отива с малка лодка
-
- ще става разбирач
Както писах по горе ползвам буй с блок(макара),има го в линка,фиг.12,"буек с блоком",без лявостоящото кърмово въже,просто е
Поздрави!