Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Шарани ... на спининг
Шарани ... на спининг
Днес случайно ми се отдаде възможност да проведа по - сериозен тест на едно приятно УЛ комплектче, състоящо се от Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16) и Shimano Rarenium 1000S.
Възползвах се от обедната почивка и се засилих към Панчарево с цел да си хвана (купя) 1-2 пъстървички за вечеря. Още на входа ме разочароваха, че почти не е останала и не кълве защото е топло....
Вече бях там, така че реших да си оползотворя времето като наблегна малко на тренировки за кастинг - поне повечето дървета - мои основни мишени по реките - се държаха на прилично разстояние
Този път наблегнах на клатушки - духаше доста и хвърлях срещу вятъра, но 1/6 оz Little Cleo с лекота достигаха сериозна дистанция. При това всеки път уцелвах водата. Задобрял съм
Въодушевен от резултата преминах на Mepps Syclops 1/8 оz ... и тренировката ми беше брутално прекъсната от ето този индивид, който беше кепчосан с помощта на колега мухар, за щастие намиращ се наблизо:

Акуратно захапал клатушката:

Колко тежи си нямам ни най-мака идея - не ги разбирам тези риби. Но ваденете му с УЛ такъм е страхотно удоволствие....
И пръчката, и макарата се справиха перфектно - перфектния аванс допринесе много за крайния резултат - все пак влакното беше плетено.След като му се накарах и го пратих да се срамува във водата, продължих с тренировките.
Съжалих, че не съм успял да снимам как се държи пръчката по време на работа ... но за съвсем кратко:

Още малко:

А това вече си е живо идевателстово ... срамувам се от себе си:

Останах с усещането, че има още доста ресурс в пръчката ... не смятам да проверявам дали съм прав
А ето го и виновника - той се бори към 15-на минути, имаше и тръскания и обиколки на водоема:

И почивката свърши
Оборудването:
Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16)
Shimano Rarenium 1000S
Sakura Dynacast 8lb
Определено УЛ-я спинингов риболов на шаран е приятно изживяване. Утре пак съм там
Възползвах се от обедната почивка и се засилих към Панчарево с цел да си хвана (купя) 1-2 пъстървички за вечеря. Още на входа ме разочароваха, че почти не е останала и не кълве защото е топло....
Вече бях там, така че реших да си оползотворя времето като наблегна малко на тренировки за кастинг - поне повечето дървета - мои основни мишени по реките - се държаха на прилично разстояние
Този път наблегнах на клатушки - духаше доста и хвърлях срещу вятъра, но 1/6 оz Little Cleo с лекота достигаха сериозна дистанция. При това всеки път уцелвах водата. Задобрял съм
Въодушевен от резултата преминах на Mepps Syclops 1/8 оz ... и тренировката ми беше брутално прекъсната от ето този индивид, който беше кепчосан с помощта на колега мухар, за щастие намиращ се наблизо:

Акуратно захапал клатушката:

Колко тежи си нямам ни най-мака идея - не ги разбирам тези риби. Но ваденете му с УЛ такъм е страхотно удоволствие....
И пръчката, и макарата се справиха перфектно - перфектния аванс допринесе много за крайния резултат - все пак влакното беше плетено.След като му се накарах и го пратих да се срамува във водата, продължих с тренировките.
Съжалих, че не съм успял да снимам как се държи пръчката по време на работа ... но за съвсем кратко:

Още малко:

А това вече си е живо идевателстово ... срамувам се от себе си:

Останах с усещането, че има още доста ресурс в пръчката ... не смятам да проверявам дали съм прав
А ето го и виновника - той се бори към 15-на минути, имаше и тръскания и обиколки на водоема:

И почивката свърши
Оборудването:
Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16)
Shimano Rarenium 1000S
Sakura Dynacast 8lb
Определено УЛ-я спинингов риболов на шаран е приятно изживяване. Утре пак съм там
Последно промяна от dary на Чет Апр 29, 2010 10:00 pm, променено общо 1 път.
-
ivanminkov1981
- научил се да хвърля

-
didopoli
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Re: Шарани ... на спининг
Супер е излета ти т.е. обедната ти почивка де и аз да имам такива почивки.....и утре някой 10+...Малееее

Където качеството е от значение!
- stefanotis
- разбира нещата

- Обратна връзка:
Браво, страхотен излет, а и хишник си хванал

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
Йордан Марков
- сериозен играч

Браво,било е супер преживяване 
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- hristotihov
- сериозен играч

- Обратна връзка:
- sapuna
- Модератор

- Обратна връзка:
Продавам си обурудването и минавам на УЛ! 
Мерси колеги 
Не ми се рискуваше без повод за щука- имах само дребни клатушки и воблерчета - затова и се въздържах - все пак бях отишъл за пъстърва.
Не ми се рискуваше без повод за щука- имах само дребни клатушки и воблерчета - затова и се въздържах - все пак бях отишъл за пъстърва.
- chirusa_bg
- учете се от него

- Обратна връзка:
Страхотна слука, ще и върви на тази тояга. 
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Е..ти , света се е обърнал с полюса надолу
А аз съм ръгнал да ловя уклей на бел червей

А аз съм ръгнал да ловя уклей на бел червей
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- pachosz
- сериозен играч

Ама, че времена идват
Навремето никой не беше хващал толстолоб на въдица, или почти никой. Сега обаче където го има, повече и от шараните се хваща.
Така, че ти откриваш нова ера в рибилова на шаран - на спининг

Навремето никой не беше хващал толстолоб на въдица, или почти никой. Сега обаче където го има, повече и от шараните се хваща.
Така, че ти откриваш нова ера в рибилова на шаран - на спининг
- andrean_dimitrov
- ще става разбирач

Пробвай утре пъстървата на царевичка 
Рибата не говори,защото энае всичко!!!