Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шарани ... на спининг
Шарани ... на спининг
Днес случайно ми се отдаде възможност да проведа по - сериозен тест на едно приятно УЛ комплектче, състоящо се от Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16) и Shimano Rarenium 1000S.
Възползвах се от обедната почивка и се засилих към Панчарево с цел да си хвана (купя) 1-2 пъстървички за вечеря. Още на входа ме разочароваха, че почти не е останала и не кълве защото е топло....
Вече бях там, така че реших да си оползотворя времето като наблегна малко на тренировки за кастинг - поне повечето дървета - мои основни мишени по реките - се държаха на прилично разстояние
Този път наблегнах на клатушки - духаше доста и хвърлях срещу вятъра, но 1/6 оz Little Cleo с лекота достигаха сериозна дистанция. При това всеки път уцелвах водата. Задобрял съм
Въодушевен от резултата преминах на Mepps Syclops 1/8 оz ... и тренировката ми беше брутално прекъсната от ето този индивид, който беше кепчосан с помощта на колега мухар, за щастие намиращ се наблизо:

Акуратно захапал клатушката:

Колко тежи си нямам ни най-мака идея - не ги разбирам тези риби. Но ваденете му с УЛ такъм е страхотно удоволствие....
И пръчката, и макарата се справиха перфектно - перфектния аванс допринесе много за крайния резултат - все пак влакното беше плетено.След като му се накарах и го пратих да се срамува във водата, продължих с тренировките.
Съжалих, че не съм успял да снимам как се държи пръчката по време на работа ... но за съвсем кратко:

Още малко:

А това вече си е живо идевателстово ... срамувам се от себе си:

Останах с усещането, че има още доста ресурс в пръчката ... не смятам да проверявам дали съм прав
А ето го и виновника - той се бори към 15-на минути, имаше и тръскания и обиколки на водоема:

И почивката свърши
Оборудването:
Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16)
Shimano Rarenium 1000S
Sakura Dynacast 8lb
Определено УЛ-я спинингов риболов на шаран е приятно изживяване. Утре пак съм там
Възползвах се от обедната почивка и се засилих към Панчарево с цел да си хвана (купя) 1-2 пъстървички за вечеря. Още на входа ме разочароваха, че почти не е останала и не кълве защото е топло....
Вече бях там, така че реших да си оползотворя времето като наблегна малко на тренировки за кастинг - поне повечето дървета - мои основни мишени по реките - се държаха на прилично разстояние

Този път наблегнах на клатушки - духаше доста и хвърлях срещу вятъра, но 1/6 оz Little Cleo с лекота достигаха сериозна дистанция. При това всеки път уцелвах водата. Задобрял съм

Въодушевен от резултата преминах на Mepps Syclops 1/8 оz ... и тренировката ми беше брутално прекъсната от ето този индивид, който беше кепчосан с помощта на колега мухар, за щастие намиращ се наблизо:

Акуратно захапал клатушката:

Колко тежи си нямам ни най-мака идея - не ги разбирам тези риби. Но ваденете му с УЛ такъм е страхотно удоволствие....
И пръчката, и макарата се справиха перфектно - перфектния аванс допринесе много за крайния резултат - все пак влакното беше плетено.След като му се накарах и го пратих да се срамува във водата, продължих с тренировките.
Съжалих, че не съм успял да снимам как се държи пръчката по време на работа ... но за съвсем кратко:

Още малко:

А това вече си е живо идевателстово ... срамувам се от себе си:

Останах с усещането, че има още доста ресурс в пръчката ... не смятам да проверявам дали съм прав

А ето го и виновника - той се бори към 15-на минути, имаше и тръскания и обиколки на водоема:

И почивката свърши

Оборудването:
Sakura Trinis 602UL (1/32-3/16)
Shimano Rarenium 1000S
Sakura Dynacast 8lb
Определено УЛ-я спинингов риболов на шаран е приятно изживяване. Утре пак съм там

Последно промяна от dary на Чет Апр 29, 2010 10:00 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Шарани ... на спининг
Супер е излета ти т.е. обедната ти почивка де и аз да имам такива почивки.....и утре някой 10+...Малееее

Където качеството е от значение!
- stefanotis
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Браво, страхотен излет, а и хишник си хванал

Големите Рибари сме известни с достойнството си, а достойнството изключва хвалбата.
-
- сериозен играч
Браво,било е супер преживяване 

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Продавам си обурудването и минавам на УЛ! 

Мерси колеги 
Не ми се рискуваше без повод за щука- имах само дребни клатушки и воблерчета - затова и се въздържах - все пак бях отишъл за пъстърва.

Не ми се рискуваше без повод за щука- имах само дребни клатушки и воблерчета - затова и се въздържах - все пак бях отишъл за пъстърва.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Страхотна слука, ще и върви на тази тояга. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Е..ти , света се е обърнал с полюса надолу
А аз съм ръгнал да ловя уклей на бел червей

А аз съм ръгнал да ловя уклей на бел червей

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- pachosz
- сериозен играч
Ама, че времена идват
Навремето никой не беше хващал толстолоб на въдица, или почти никой. Сега обаче където го има, повече и от шараните се хваща.
Така, че ти откриваш нова ера в рибилова на шаран - на спининг

Навремето никой не беше хващал толстолоб на въдица, или почти никой. Сега обаче където го има, повече и от шараните се хваща.
Така, че ти откриваш нова ера в рибилова на шаран - на спининг

- andrean_dimitrov
- ще става разбирач
Пробвай утре пъстървата на царевичка 

Рибата не говори,защото энае всичко!!!