Два прекрасни излета на Жеков Вир

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Два прекрасни излета на Жеков Вир

Мнение от borislav58 »

Колеги отдавна имах желание да посетя Жеков вир, та сега ми се сбъдна желанието нали той е от свободните водоеми.
Нямах кой знае какви ангажименти , и затова тръгнахме още в петък с моята съпруга .Лошото беше, че язовира го нямаше и на картата все пак имах малко информация от форумите, и затова питах тук там по селата, и се оправиме до язовира.
Пътят до язовира бе асфалтиран, е меко казано :wink:с доста дупки като по всички пътища само, че там се кара по бавно. .Значи на язовира трябва да се ходи само в сухо време, защото като свърши асфалта трябва да се спуснеш към язовира по мек път, но има голям наклон, и ако недай си боже завали :cry: :smt017 трябва да имате сериозни трима бутачи . :lol: :lol: Иначе като цяло природа, гори ,красиви гледки е немога да ви го опиша язовира ни представи своите красоти.
Доста се отплеснах и забравих за къкво бях тръгнал .Още с пристигането ни се започна подготовка за нощуването.
Изображение
Изображение
Направих оборка на терена нали имаме нужда от дърва то за моя радост язовира ми помогна и в това отношение
Не може вечер да си на язовир, и да не си запалиш огън поне аз така знам
Опънахме палатката горе долу ,и жената се зае с нейните задължения, а те са салатката :drinkers: и мезето
Изображение
Докато ударихме по една рекия :smt030 и ноща дойде, но некой продължаваха да си изпълняват задълженията
Изображение
Няма да описвам как протече вечерното шоу, но сутринта главата доста ме стягаше :smt078
Изображение
Сутринта пролазих на 4 крака ,и се изнизах от палатката, но апарата остана вътре, и неможах да се върна, че ще събудя жената всичко бе покрито от изпарението на язовира, и бе красиво, птичките радосно чуроликаха, и възвестяваха новия ден.Веднага стъкмих едно боло, и един теле мач на перо с кука 14 водач о10 и пера по 1 гр.Захранка използвах на Фил Стар уклей и шаран .Нямаше и 20 минути след захранката една каракуда ми захапа червечетата използвах бял един червен и два бели.
Изображение

Ето я и ней като се прибрах я премерих кантара заспа на килограм .След нейя пак улових още една и към 10 рибата замря само слънчаци и костурчета .Поразкарах се от единия край да видя колегите дали ловят но нищо .Казах си е ще ида от другата стърна там имаше четерима колеги но и там нищо казаха ми, че съм късметлия за уловените каракуди.
Изображение
Ето и колегите те бяха от близките градове и знаеха много за язовира и рибите .Показаха ми как се препича каракудата
на слънцето и не бара на нищо.Нищо ли :?: това ме ядоса, и взех всичките миризми с които разполагах .Започнах първо о скопекс топна червечетата нищо, банан нищо ,ванилия нищо, една ръчна изработка с люто нищо Шоколад само с хвърлянето немина и минута и една убавица ми сви пръта пробвах пак мислех ,че не е верно ,но за моя зла шега уплете се в клечки и ми скъса .Колегата до мен видя ,че топя в нещо червейте, и той идва с една малка кутия бял и ми каза колега я капни една капка вътре в тях .Капнах му не само една но се преместих, че я изплашихме и минах от другата страна на заливчето .
Изображение
Още една снимка от язовира .По едно време се разнесоха мамкати да е...а там ли намери да идеш да ми скъсаш. :lol:
Колегата където му капнах аромат на шоколад в кутията с бял рибата му взела всичката корда на макарата и скъсала :l :lol: Повече не се видяхме аз отидох да обядвам, че времето прехвърляше вече обяда
Изображение
Тъкмо навреме майстор готвача бе почти готов с яденето и бе сипала аператива
Изображение
Не си мислете, че зад жена ми това не е сняг, сняг и то доста от Стара Планина
Следобедният ден риболова започна с костур и то най вече от страна на жена ми улови цели 15 костура
Каракудата така и не се опита да клъвне вече на нищо предполагам още и е рано щом се препича на слънцето.
Мислех си е всяко начало е трудно другия път като дойда ще барате повече и по иедри .
Вечерта мина без :drinkers: е само на Бира че :oops: електромера още ме стягаше сигурно ще е от чистия въздух :lol:
Сутринта всичко се повтори изпарението птичките Ох радост мен главата не ме болеше :lol:. Веднага се заех с това за което бях дошъл .Изсипах всичката захранка и я хвърлих в язовира .Започнах риболова с слънчаци еееее то небяха малко за да ги изловя и да свършат .Казах си днес няма каракуди, но се сетих за шоколада и топнах пак червейте .
За моя радост пак улових два караконджула с помоща на шоколада .Лошото е ,че трябваше да сгъваме багажа пък и ме потърсиха за работа .Така или иначе риболова на Жеков бе доста приятен и добър е поне за мен .
На връщане направих още некоя снимка
Изображение
Това е водопадчето след село Антон
Изображение
Тези турци които разговарят по телефона ги снимах в гр.Копривщица
Изображение
Днес в Копривщица бе празник и имаше въстановка на Априлското въстание
Колеги това бе от мен и моят риболовен излет на Жеков Вир
Ако е хубаво времето другата седмица мисля пак да отида там
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Два прекрасни излета на Жеков Вир

Мнение от MANYAKA »

Страхотен репортаж колега.Браво. :smt041 :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Супер репортаж,Благодаря че ни направи съпричастни с положителни емоции!
Поздрави!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Адмирации за истинския излет :D и за рибите и за :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
golfa314
новобранец
новобранец

Мнение от golfa314 »

Браво колега прекрасно преживяване си изкарал
.......
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Днес бях на яз. Копринка на разходка ........ на брега бумти чалга във водата фучат джетове и лодки ......., а никаде по брега не видях риба да си хвърля хайвера. В едно ресторантче ми направи впечетление, че в менюто се предлага "Бяла риба (сулка)", а от каде идва тази сулка се сетете сами.

Иначе браво на колегата за излета !!! :D :D
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Прекрасен излет :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Добре си поминал Борка :D Поздрави :smt039 :smt039 :smt039
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
lyubo.h
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lyubo.h »

Хубав репортаж! Приятно си изкарал и риба хванал! :D :smt023
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Браво бе Борка да дойдеш по нашия край и да не се обадиш. Другия път драсни едно лично преди да тръгнеш насам да направим един съвместен риболов вместо да питаш по селата за пътя. А за риболова браво.
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Прекрасно...евала...! :smt023
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
evgeniboy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от evgeniboy »

Страхотен излет сте си спретнали....а и отдавна не бях виждал такава хубава каракуда :prayer:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Много готин репортаж Борееее !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

dako71 написа:Браво бе Борка да дойдеш по нашия край и да не се обадиш. Другия път драсни едно лично преди да тръгнеш насам да направим един съвместен риболов вместо да питаш по селата за пътя. А за риболова браво.

Значи много ни хареса язовира било то като природа спокоиствие и риболов .Естествено няма да е последния риболов там
Другия път ще се уговорим и няма да има никъкви проблеми относно съвместен. :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”