Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Team ZANDER за зандери на Сопот :)
-
- ще става разбирач
Team ZANDER за зандери на Сопот :)
Привет на всички!
Като разбрахме, че се очертават поредица от почти летни дни решихме да спретнем един „Пикник с елементи на риболов” или един „Риболов с елементи на пикни”, каквото дойде... И така Team ZANDER подготвен и за двете в пълния си екип, Тедо, Веско, Криси и моя милост тръгнахме в 6.15ч от София и с малко помотване по бензиностанциите към 8.30ч бяхме на стената на яз. Сопот, както се знае разрешен за риболов с изключение на зоните за естествено размножаване на рибите...
Изчакахме едни колеги преди нас да си пуснат лодката и след кратка подготовка и ние спуснахме на вода. Този път въоражени с алуминиев Зандер и 15ка Парсън...

Вече сме на вода, кеф!!!... а зад нас може да видите спускалото (това за който не е ходил)

Поглед назад към стената покрай, която доколкото знам е забранено да се лови...

Поглед в ляво...красота и идилия...

На ръчката Тедо до него Веско с погледи устремени

Малко да се полюбуваме на красотите ...да помълчим

Криска ...

Поглед назад...

Заливче...

..и около него

Въртим, а сонара не отчита ни една риба

Продължаваме напред и не след дълго при мен удари...първа рибка – бяла и мъничка

Кратка фотосесия ...

...и беж обратно в дълбините да растеш и дано никога бракониер те не хване

Тедо и Веско..удари ли не удари ли

А около нас колеги всякакви с най различни плавателни средства...Повечето ловяха стационарно на джиг...

Не след дълго слуката споходи и Веско...

И тази бяла е „прокурорска” и бива внимателно откачена и пусната да се развива

Решихме да поспрем на място водени от сонара и да помятаме от ръка. Аз и Веско заложихме на силиконче, Тедо на една плувка с кубинка и една въдица със силикон, Криска ловеше на кубинка с припомпване на нещо средно между куршумче и драшкович... И не след дълго бодна един дебел кустур, който за жалост не успях да снимам как извади, защото при мен удари на силикона ето тази ...

Една подводна снимчица...

Тедо също забоде един дебеличик костур...него все пак успях да го снимам

Помятахме още известно време, но без резултат

Стоил с наследника си, който от малък бива приучван на високопрофесионална риболовна култура

Вече поогладнели и осъществили част от плана – риболов, решихме да пристъпим към другата част – пикник. Избрахме си едно тихо и спокойно място на брега, където акостирахме и с Криска набързо спретнахме един огън. Тя беше приготвила, едни вкусни пикантни мариновани ребърца и кълцана наденичка гарнирани със БГ салатка и това трябваше да бъде полято със студена бира
Технологията

...и моя милост, които обикновено седи зад кадър...

Мноооого вкусно беше
...поизлежвахме се малко балжено, обменихме няколко приказки с един местен човек, които ни разказа за последните акции на ИАРА на язовира (което е похвално), направихме старателна оборка на наши и чужди боклуци, казахме си чао с човека и пак на „кораба”...
Не много дълго след като тръгнахме и на Веско му „сгъна”...ей тази беличка:

Внимаааателно откачане ...

..и беж да плуваш...

Продължихме и след 4-5 минутки и при мен удари...този път малко по тежко от обикновеното. Ето я и нея...

За протокола тази вече не е „прокурорска”

Разбира се внимателно откачване...

Повъртяхме още известно време, но повече нищо не обади...Около нас колегите продължаваха да облавят..

Тедо,... почива си вече

Решихме да си взимаме довиждане с язовира и да поемаме към стената...

Героите са „уморени”

Една снимка лво на борд ...за финал...

В общи линии така протече риболова. За статистиката 5 бр. бели и 2 костура. Лично аз и толкова не очаквах, като знаех за кой тормозен дълги години наред язовир става въпрос.
Примамките не съм ги коментирал, за разлика от колеги дет все се крият аз се постарах така да снимам, че който го интересува да види за какво иде реч.
За финал на вас оставям да прецените „Риболов с елементи на пикник” ли беше или обратното
За нас Team ZANDER си беше още един много приятен излет с приятели сред природата...
Поздрави и наслука на всички!
Като разбрахме, че се очертават поредица от почти летни дни решихме да спретнем един „Пикник с елементи на риболов” или един „Риболов с елементи на пикни”, каквото дойде... И така Team ZANDER подготвен и за двете в пълния си екип, Тедо, Веско, Криси и моя милост тръгнахме в 6.15ч от София и с малко помотване по бензиностанциите към 8.30ч бяхме на стената на яз. Сопот, както се знае разрешен за риболов с изключение на зоните за естествено размножаване на рибите...
Изчакахме едни колеги преди нас да си пуснат лодката и след кратка подготовка и ние спуснахме на вода. Този път въоражени с алуминиев Зандер и 15ка Парсън...

Вече сме на вода, кеф!!!... а зад нас може да видите спускалото (това за който не е ходил)

Поглед назад към стената покрай, която доколкото знам е забранено да се лови...

Поглед в ляво...красота и идилия...

На ръчката Тедо до него Веско с погледи устремени

Малко да се полюбуваме на красотите ...да помълчим

Криска ...

Поглед назад...

Заливче...

..и около него

Въртим, а сонара не отчита ни една риба

Продължаваме напред и не след дълго при мен удари...първа рибка – бяла и мъничка

Кратка фотосесия ...

...и беж обратно в дълбините да растеш и дано никога бракониер те не хване

Тедо и Веско..удари ли не удари ли

А около нас колеги всякакви с най различни плавателни средства...Повечето ловяха стационарно на джиг...

Не след дълго слуката споходи и Веско...

И тази бяла е „прокурорска” и бива внимателно откачена и пусната да се развива

Решихме да поспрем на място водени от сонара и да помятаме от ръка. Аз и Веско заложихме на силиконче, Тедо на една плувка с кубинка и една въдица със силикон, Криска ловеше на кубинка с припомпване на нещо средно между куршумче и драшкович... И не след дълго бодна един дебел кустур, който за жалост не успях да снимам как извади, защото при мен удари на силикона ето тази ...

Една подводна снимчица...

Тедо също забоде един дебеличик костур...него все пак успях да го снимам

Помятахме още известно време, но без резултат

Стоил с наследника си, който от малък бива приучван на високопрофесионална риболовна култура

Вече поогладнели и осъществили част от плана – риболов, решихме да пристъпим към другата част – пикник. Избрахме си едно тихо и спокойно място на брега, където акостирахме и с Криска набързо спретнахме един огън. Тя беше приготвила, едни вкусни пикантни мариновани ребърца и кълцана наденичка гарнирани със БГ салатка и това трябваше да бъде полято със студена бира

Технологията

...и моя милост, които обикновено седи зад кадър...

Мноооого вкусно беше

Не много дълго след като тръгнахме и на Веско му „сгъна”...ей тази беличка:

Внимаааателно откачане ...

..и беж да плуваш...

Продължихме и след 4-5 минутки и при мен удари...този път малко по тежко от обикновеното. Ето я и нея...

За протокола тази вече не е „прокурорска”

Разбира се внимателно откачване...

Повъртяхме още известно време, но повече нищо не обади...Около нас колегите продължаваха да облавят..

Тедо,... почива си вече

Решихме да си взимаме довиждане с язовира и да поемаме към стената...

Героите са „уморени”

Една снимка лво на борд ...за финал...

В общи линии така протече риболова. За статистиката 5 бр. бели и 2 костура. Лично аз и толкова не очаквах, като знаех за кой тормозен дълги години наред язовир става въпрос.
Примамките не съм ги коментирал, за разлика от колеги дет все се крият аз се постарах така да снимам, че който го интересува да види за какво иде реч.
За финал на вас оставям да прецените „Риболов с елементи на пикник” ли беше или обратното

За нас Team ZANDER си беше още един много приятен излет с приятели сред природата...

Поздрави и наслука на всички!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Re: Team ZANDER за зандери на Сопот :)
Браво за излета колеги,това е един прекрасен язовир и трябва да бъдат взети мерки за съхранението му! 

Най-голямата риба е изпуснатата

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Прекрасно прекарване на един чуден пролетен ден, красота!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
бравоооооооооооо , странотен излет
Страхотно сте си изкарали компанията !!assv написа:Браво за излета колеги,това е един прекрасен язовир и трябва да бъдат взети мерки за съхранението му!

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Don4o_62
- учете се от него
На това му викам риболов.Особено,като има почивка и лека закусчица,тип пикник 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Страхотен репортаж...и истински добър риболов.Перфектно отвсякъде! 

-
- ще става разбирач
Репортажа наистина е впечатляващ ,даже бих казал професионален
, хубаво време ,пърхащи лодки, абе направо супер
(вече завиждам). Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието
, а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера
. Във забранителната заповед пише яз. Сопот разрешен ,със изключение на зоната за естествено размножаване
Изводи оставам сами да си направите.
Иначе Тедо алуминиевата лодка е супер, успех със продажбата 

-
- ще става разбирач
Kолега, да така пише в заповедта и аз дори съм го написал в началото на репортажа. Ние изрично гледахме да не навлизаме към устието, забелязах че и останалите колеги с лодките също се съобразяват. Никъде не пише и не е обозначено къде точно е границата разрешено-забраненоveso1968 написа:...Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието, а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера
. Във забранителната заповед пише яз. Сопот разрешен ,със изключение на зоната за естествено размножаване
![]()

Добре би било от ИАРА да вземат да сложат 10-на шамандури къде е границата и на бреговете от двете страни по една табела с указания също

Точно това си коментирахме и с местния човек понеже той познавал лично единия от проверяващите му казах да му предаде думите ми за шамандурите и табелите. Иначе няма как да се знае къде е границата камо ли къде рибата е решила да си хвърля хайвера

А финално, ще добавя че ние така или иначе си амнистираме рибите, което е видно от снимките

"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
-
- сериозен играч
Супер кеф

Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
-
- ще става разбирач
Носа на Голяма Железна е границата ,поне така ми казаха ИАРА-джийте. Страхотен пример давате, няма що. Пък гледам колегите се кефя,т ма то както са казали хората "крадеца вика, дръжте крадеца"esox_hunter написа:Kолега, да така пише в заповедта и аз дори съм го написал в началото на репортажа. Ние изрично гледахме да не навлизаме към устието, забелязах че и останалите колеги с лодките също се съобразяват. Никъде не пише и не е обозначено къде точно е границата разрешено-забраненоveso1968 написа:...Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието, а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера
![]()
![]()
Добре би било от ИАРА да вземат да сложат 10-на шамандури къде е границата и на бреговете от двете страни по една табела с указания също![]()
Точно това си коментирахме и с местния човек понеже той познавал лично единия от проверяващите му казах да му предаде думите ми за шамандурите и табелите. Иначе няма как да се знае къде е границата камо ли къде рибата е решила да си хвърля хайвера![]()
А финално, ще добавя че ние така или иначе си амнистираме рибите, което е видно от снимките

-
- ще става разбирач
Аз финално бих добавил ,че вадите риби във ЗАБРАНЕНА зона ,което автоматично ви прави БРАКОНИЕРИ 

Много хубав репортаж