Team ZANDER за зандери на Сопот :)

Модератори: bobopeli, sapuna

esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Team ZANDER за зандери на Сопот :)

Мнение от esox_hunter »

Привет на всички!
Като разбрахме, че се очертават поредица от почти летни дни решихме да спретнем един „Пикник с елементи на риболов” или един „Риболов с елементи на пикни”, каквото дойде... И така Team ZANDER подготвен и за двете в пълния си екип, Тедо, Веско, Криси и моя милост тръгнахме в 6.15ч от София и с малко помотване по бензиностанциите към 8.30ч бяхме на стената на яз. Сопот, както се знае разрешен за риболов с изключение на зоните за естествено размножаване на рибите...
Изчакахме едни колеги преди нас да си пуснат лодката и след кратка подготовка и ние спуснахме на вода. Този път въоражени с алуминиев Зандер и 15ка Парсън...
Изображение

Вече сме на вода, кеф!!!... а зад нас може да видите спускалото (това за който не е ходил)
Изображение

Поглед назад към стената покрай, която доколкото знам е забранено да се лови...
Изображение

Поглед в ляво...красота и идилия...
Изображение

На ръчката Тедо до него Веско с погледи устремени :wink:
Изображение

Изображение

Малко да се полюбуваме на красотите ...да помълчим :)
Изображение

Изображение

Изображение

Криска ...
Изображение

Поглед назад...
Изображение

Заливче...
Изображение

..и около него
Изображение

Въртим, а сонара не отчита ни една риба :roll:
Изображение

Продължаваме напред и не след дълго при мен удари...първа рибка – бяла и мъничка :wink: :)
Изображение

Кратка фотосесия ...
Изображение

...и беж обратно в дълбините да растеш и дано никога бракониер те не хване :D
Изображение

Тедо и Веско..удари ли не удари ли :wink: :D
Изображение

А около нас колеги всякакви с най различни плавателни средства...Повечето ловяха стационарно на джиг...
Изображение

Изображение

Не след дълго слуката споходи и Веско...
Изображение

Изображение

И тази бяла е „прокурорска” и бива внимателно откачена и пусната да се развива :)
Изображение

Решихме да поспрем на място водени от сонара и да помятаме от ръка. Аз и Веско заложихме на силиконче, Тедо на една плувка с кубинка и една въдица със силикон, Криска ловеше на кубинка с припомпване на нещо средно между куршумче и драшкович... И не след дълго бодна един дебел кустур, който за жалост не успях да снимам как извади, защото при мен удари на силикона ето тази ...
Изображение

Изображение

Изображение

Една подводна снимчица... :wink:
Изображение

Тедо също забоде един дебеличик костур...него все пак успях да го снимам :D
Изображение

Помятахме още известно време, но без резултат :?
Изображение

Стоил с наследника си, който от малък бива приучван на високопрофесионална риболовна култура :D
Изображение

Вече поогладнели и осъществили част от плана – риболов, решихме да пристъпим към другата част – пикник. Избрахме си едно тихо и спокойно място на брега, където акостирахме и с Криска набързо спретнахме един огън. Тя беше приготвила, едни вкусни пикантни мариновани ребърца и кълцана наденичка гарнирани със БГ салатка и това трябваше да бъде полято със студена бира :wink: :D
Технологията :wink:
Изображение

...и моя милост, които обикновено седи зад кадър... :oops:
Изображение

Мноооого вкусно беше :D ...поизлежвахме се малко балжено, обменихме няколко приказки с един местен човек, които ни разказа за последните акции на ИАРА на язовира (което е похвално), направихме старателна оборка на наши и чужди боклуци, казахме си чао с човека и пак на „кораба”...

Не много дълго след като тръгнахме и на Веско му „сгъна”...ей тази беличка:
Изображение

Внимаааателно откачане ... :wink:
Изображение

Изображение

..и беж да плуваш...
Изображение

Продължихме и след 4-5 минутки и при мен удари...този път малко по тежко от обикновеното. Ето я и нея...
Изображение

За протокола тази вече не е „прокурорска” :)
Изображение

Разбира се внимателно откачване...
Изображение

Повъртяхме още известно време, но повече нищо не обади...Около нас колегите продължаваха да облавят..
Изображение

Тедо,... почива си вече :wink:
Изображение

Решихме да си взимаме довиждане с язовира и да поемаме към стената...
Изображение

Героите са „уморени” :wink: :)
Изображение

Една снимка лво на борд ...за финал...
Изображение

В общи линии така протече риболова. За статистиката 5 бр. бели и 2 костура. Лично аз и толкова не очаквах, като знаех за кой тормозен дълги години наред язовир става въпрос.
Примамките не съм ги коментирал, за разлика от колеги дет все се крият аз се постарах така да снимам, че който го интересува да види за какво иде реч.
За финал на вас оставям да прецените „Риболов с елементи на пикник” ли беше или обратното :wink:
За нас Team ZANDER си беше още един много приятен излет с приятели сред природата... :D

Поздрави и наслука на всички!
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
assv
фен клуб-скобар

Re: Team ZANDER за зандери на Сопот :)

Мнение от assv »

Браво за излета колеги,това е един прекрасен язовир и трябва да бъдат взети мерки за съхранението му! :D
Най-голямата риба е изпуснатата
Изображение
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Прекрасно прекарване на един чуден пролетен ден, красота!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

бравоооооооооооо , странотен излет
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

assv написа:Браво за излета колеги,това е един прекрасен язовир и трябва да бъдат взети мерки за съхранението му! :D
Страхотно сте си изкарали компанията !! :smt023 :smt038
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На това му викам риболов.Особено,като има почивка и лека закусчица,тип пикник :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Страхотен репортаж...и истински добър риболов.Перфектно отвсякъде! :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

Репортажа наистина е впечатляващ ,даже бих казал професионален :D , хубаво време ,пърхащи лодки, абе направо супер :P (вече завиждам). Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието :shock: , а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера :x . Във забранителната заповед пише яз. Сопот разрешен ,със изключение на зоната за естествено размножаване :evil: Изводи оставам сами да си направите. :axe: Иначе Тедо алуминиевата лодка е супер, успех със продажбата :mrgreen:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Много готин репортаж !
Върл Shimano фен!
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

veso1968 написа:...Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието :shock: , а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера :x . Във забранителната заповед пише яз. Сопот разрешен ,със изключение на зоната за естествено размножаване :evil: Изводи оставам сами да си направите. :axe:
Kолега, да така пише в заповедта и аз дори съм го написал в началото на репортажа. Ние изрично гледахме да не навлизаме към устието, забелязах че и останалите колеги с лодките също се съобразяват. Никъде не пише и не е обозначено къде точно е границата разрешено-забранено :roll:
Добре би било от ИАРА да вземат да сложат 10-на шамандури къде е границата и на бреговете от двете страни по една табела с указания също :!:
Точно това си коментирахме и с местния човек понеже той познавал лично единия от проверяващите му казах да му предаде думите ми за шамандурите и табелите. Иначе няма как да се знае къде е границата камо ли къде рибата е решила да си хвърля хайвера :roll:
А финално, ще добавя че ние така или иначе си амнистираме рибите, което е видно от снимките :wink:
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Йордан Марков »

Супер кеф :smt038 :smt038 :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

esox_hunter написа:
veso1968 написа:...Но ,има една малка подробност, повечето снимки на рибки, както и на другите лодки облавящи района ,са във устието :shock: , а както всички знаем там рибата си хвърля хайвера :x . Във забранителната заповед пише яз. Сопот разрешен ,със изключение на зоната за естествено размножаване :evil: Изводи оставам сами да си направите. :axe:
Kолега, да така пише в заповедта и аз дори съм го написал в началото на репортажа. Ние изрично гледахме да не навлизаме към устието, забелязах че и останалите колеги с лодките също се съобразяват. Никъде не пише и не е обозначено къде точно е границата разрешено-забранено :roll:
Добре би било от ИАРА да вземат да сложат 10-на шамандури къде е границата и на бреговете от двете страни по една табела с указания също :!:
Точно това си коментирахме и с местния човек понеже той познавал лично единия от проверяващите му казах да му предаде думите ми за шамандурите и табелите. Иначе няма как да се знае къде е границата камо ли къде рибата е решила да си хвърля хайвера :roll:
А финално, ще добавя че ние така или иначе си амнистираме рибите, което е видно от снимките :wink:
Носа на Голяма Железна е границата ,поне така ми казаха ИАРА-джийте. Страхотен пример давате, няма що. Пък гледам колегите се кефя,т ма то както са казали хората "крадеца вика, дръжте крадеца" :mrgreen:
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

Аз финално бих добавил ,че вадите риби във ЗАБРАНЕНА зона ,което автоматично ви прави БРАКОНИЕРИ :axe:
Аватар
EGOR
новобранец
новобранец

Мнение от EGOR »

Много хубав репортаж
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”