Парада на първолаците

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Парада на първолаците

Мнение от Кърцата »

Първи май! Празник на труда! Тая година парад немаше, само от БСП-то протестен митинг вдигаха. Те пък за к'во протестират. ЯВно малко им е дощло лапането последните 4 години. Теа немат нищо общо със социална партия. А по принцип съм ляво ориентиран.
Теглих им една попържня рано сутрината и тръгнах за риба. Баси празника! А какви паради имаше едно време..
Реших да бегам на Негован. Моята стара любов. Отдавна не бях се замитал натам, та беше започнал да ми липсва.
Хубавото пролетно време не предразполагаше висене на едно място и затова нарамих само спининга и чантата с примамки.
Риба не се надявах много много да хвана , но поне щях да пообиколя и да се порадвам на красивата пролетна природа. Баш сега най я обичам. Подлъганите от първите топли пролетни лъчи тревите бързат да се покажат и се надпреварват помежду си коя по висока ще порасне. В това си съревнование те успешно скриват боклуците оставени по бреговете от разни и незнайни рибари, туристи и прочие гад. Е много скоро вече сме я отъпкали, окосили, поляли с масло, сменяйки маслото на колата на брега.(М'чи тъй я... криза е. Що да давам десет лева на монтьор да ми го сменя. Я к'во слънце се е жлътнало. Друго си е на гьола, да надуеш чалгата на спокойствие и да го оставиш да изтече, дордето отпиваш блажено от бирата и псуваш тъпите риби, който не ебават селските ти тарикатлъци и нещат да кълват. Ма...ка йм. Те знаят ли кой съм аз бе... Ей ся взех машинката и акумулатора и само на риби ша ми станат...)
Но сега има точно един промеждутък от време, когато тревите още успяват да покрият боклуците , а новите още са малко и човек може да се почувства като ... човек.
Пристигайки на гьола очакванията ми се оправдаха. Зелено, зелено и само зелено. Чак нереално зелено. Зелена е даже и водата. Само зелени човечета дето не щъкат наоколо.
Е, има и доста индивиди от по-горе описания вид, но аз умишлено ги избягвам и се забивам в най-отдалечения ъгъл на гьола. Монтирам на спининга клатушка и започвам да облавям района. Не ми пука особено , че няма удари. Зареял съм поглед по поляните наоколо и пълня душата си със зеленина. Толкова съм омаян, че чак забравих да снимам.
Помятах половин час и реших да сменя подхода. Сложих въртушка.
Повърхностна, някакво подобие на Луксос. Доста риби ми е донесла. Сега не се надявах много впредвид на сериозните дълбочини пред себе си, но я избрах защото листото и е на червени ивици. Много хубаво контрастираха със зеленината наоколо :wink:
Заметнах покрай папурите и заинтересовано вперих поглед в нея. Найстина добре контрастираше.
В следващия момент забелязах зелената сянка, която се изстреля от папурите и яростно атакува. Явно рибата бе естет и също бе оценила червения контраст :wink:
Впредвид размера й изобщо не се церемоних и я измъкнах като тапа от шампанско навънка.
Зелен първолак.:
Изображение
Я как добре стой на по-светло зеления фон.
Пуснах я обратно и обнадеждан продължих да замятам. Скоро друга сянка се изстреля и захапа блесната. Поведох я към мен, за беда току до брега успя да се провре под паднал във водата клон и блесната ми остана на него, а рибата се заби във шаварите. Ядосан измъкнах клона и откачих блесната си. В този момент забелязах рибата , която подаваше главата си от шаварите. На шега заметнах и прокарах блесната покрай нея. Шега, шега ама тя прие нещата сериозно и отново атакува. Този път успешно я извадих за снимка за семейния албум.
Тая беше второкласничка:
Изображение
Набързо я релиизнах и продължих с упражненията.
Буквално след няколко минути друга сянка изскочи и атакува почти в краката ми. Убоде се на тройката за момент , но с ловко извъртане успя да се откачи. Озадачена се спря ,явно да поразмишлява какво е това червено чудо дето нарушава зелената идилия. Това ми даде време да заметна пак. Рибата бе обърната с главата към мен. Щом блесната я подмина тя позна червения нахалник и ядно, твърдо решена да разбере какво е това чудо, я атакува.
Айде на фотото:
Изображение
Релииз и продължаваме напред. Вече изобщо не се учудих когато поредната сянка се изстреля и захапа блесната:
Изображение
Явно първомайския парад под водата бе сършил и бяха разпуснали учениците и те бързаха да се налудуват. Защо ми напомнят на мене като малък...
От тея спомени ме извади те тоя немирник:
Изображение
Не ще да мирува за снимка, пакостник с пакостника.
Хвърлих го обратно , да разплаква майка си с бели и заметнах отново червения бонбон.
Опа...:
Изображение
Тая беше кака. Третокласничка. Още малко и ша влезе в гимназията, където ще разплаква влюбените тинейджъри, ма засега любовта я още не вълнува и бърза да се наиграе.
Айде бегом тогава да играеш:
Изображение
Искрено заитересуван от тая неочаквана активност на рибетата реших да предприема крути мерки, а именно да сменя гьола.
Наблизо се намира Световрачене, който е плитък и обрасъл и там блесната ми би трябвало да е още по-желана. Изпълнен с черни закани към световрачевнските щуки се отправих натам.
Действителноста там обаче веднага ме върна към началото на темата. Народ , коли, музика, десетки тапи във водата. Половината говореха за големия шаран дето щял да вкара въдицата на един дядо във водата. Явно форума много се чете :wink:
todoroshko написа:Колега аз на световрачене големия съм виждал нещо(казвам нещо щото неможах да определя амур или шаран) да скача точно по средата на гьола и със сиугрност беше над 5 кила.Също съм ставал свидетел как на 1 старец му дръпна въдицата във водата нещо.Той докато се осъзнае човечеца и въдицата вече беше във водата.
Отказах се да мятам и реших да си ходя. Не исках да развалям хубавия ден.
Качих се на дигата на Лесновска и поех нагоре към пътя, наслаждавайки се на буйните, кафеви води, които на талази и кълбета се носеха надолу. Леко полеко стигнах до Санчо Панса, където половината Негован се бе изсипал и нагазил във водата. Имаше кепове, вили, харпуни, а някой , недорасли явно за технически средства, е опитваха да ловят с ръце жалните каракуди с размер на длан. То добре , че бяха с тоя размер, че трудно се улучваха. М'чи то лесно ли е да улучиш 15 сантиметрово рибе с вила за копане. Бая акъл трябва за тая работа... и много махане.
Добре , че маршутката ми дойде бързо...
Айде стига вече и следващия път по-големи :wink:
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Re: Парада на първолаците

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
slivnalia
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от slivnalia »

Кърца уникален си, като разказвач,риболовец,позиране .Уникален :smt023
Изображение
Аватар
Добата©
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Добата© »

страхотен както винаги :drinkers:
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Както винаги перфектен :drinkers:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
radobg1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от radobg1 »

Супер риболов и уникален разказ ,искрено ме радваш :D
chiburator
новобранец
новобранец

Мнение от chiburator »

Голям. Много голям! Продължавай в същия дух!
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво Кърца , просто нямам думи !
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Maлки писалки ама стават за начесване на крастата. Благодаря за добрия репортаж.
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Все се каня да не коментирам такива излети...просто думите са излишни...
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Нали съм от по-скорошните във форума и обикновено, като влеза в моя риболовен излет и разглеждам само картинки, радвам се кой кво хванал :D:D:D:D, но видя ли че темата е от Кърцата, винаги чета,просто човека знае как да завладее читателите(нешо, което ми е направило впечатление, че броени хора във форума умеят, не на всички ни се отдава). Уникално ! :) :) :) Поздрави !
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

slivnalia написа:Кърца уникален си, като разказвач,риболовец,позиране .Уникален :smt023
:smt023 Кърца я покажи кадемлийската блесна, че ми стана интересно :smt023 :smt038
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Кърца, явно покрай бащинството не ти остава много време за риболов (или за форума), та определено липсата на твоите репортажи запазена марка се усещат. Снощи висях пред форума изчитайки всички актуални постове и си викам скоро не съм чел прекрасен пост (последният такъв беше на Доцента). Ето го и твоят пост - както само ти си можеш, кеф на душата настава четейки буква по буква и сканирайки пиксел по пиксел от снимките! Ей, чеки, че малко като четкане прозвуча май :oops: Ми не, просто се кефя искрено на такива постове! Бъди здрав и имай достатъчно време за риболова (е и за семейството де :) )
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ignatov78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ignatov78 »

:smt038 :smt023
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »