помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Мнение от zanev »

това е състоянието на лодката:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1

Моля помогнете ми с информация какво да набавя за ремонта и къде се продават бои и разни там смоли(не му разбирам все още) за стъклопластови лодки? Какви са стъпките при работа ? Искам да поправя това "протриване" на кила преди да е започнал сезона ! Предполагам, че е противопоказно да ползвам лодката в това състояние... :roll:
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: помощ за ремонт на стъклопластова лодка

Мнение от kolio_p »

Здрасти колега значи отиваш в някой магазин или склад където продават бои на Оргахим зимаш смола веналкид 550 на три литра тя е ускорена и към нея ти дават втвърдител за смолата питай дали имат и стъкломат това са нишките.На смолата е описано колко втвърдитал се слага НЕ Е втвърдявай цялата ами на части по един литър като сипеш втвърдитела се втвардява за около 20/30мин.За стукломата има различен грамаж 150гр на квадрат има и 300гр има и по малка.Може да земеш 150гр за първита две ръце или колкото решиш и между тях едно 300гр.Как става първо мажеш участака които ще ремонтираш със смола ама да има после слагаш нишките и те така докато решиш.ако искаш. Skype bobi i niko звънни да ти обясня. по подробно
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

От къде да купя стъкломат и така ли се казва ? След като нанеса всичко това с каква боя да боядисам ремонтирания участък?
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_p »

колега незнам и аз имах малко зор докато ги открия ако не си намериш мога да ти пратя.150гр е около 2.5лв то е 0.500м2
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Огромно Благодаря! Още не съм тръгнал по магазините,но ако не открия стъклолента ще те потърся! :P
Като гледам лодката, върху стъклопластовата основа има нанесен някакъв жълтеникаво-кафяв слой след което е бялата боя.Имаш ли представа от какво е този слой?
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kolio_p »

това може да не е боя когато се правят детайлите от стъкламат слагат някакъв оцветител в смолата за да се вижда каде са минали това майче му казват гелкод ама на тебе това не ти е нужно. слагаш смола после нишка пак смола и пак нишка 2\3 пъти като сложеш нишката почваш да тупаш с четката и нишката омеква иска много добре да не остане въздух и да е залепена на всякаде.като си готов пиши едно лс да кажеш какво е станало.УСПЕХ. ако имаш въпроси питай
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

Това твойто е само остъргано от камъните и пясъка.Ако няма спукано или пробито,шпакловаш със полиестерен кит ,шкуриш цялото дъно и боядисваш.Слагаш по кила шина от алуминий или неръждавейка.И коритцето ти е ремонтирано,освежено и защитено.

По добре намери някой който го е вършил и знае как да ти свърши работата.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Занев,тук може да намериш отговори за полиестерната смола http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 69&start=0
А по-нагоре е заключената ми тема,описал съм как съм работил с нея.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Прочетох тук-там и така ги виждам нещата:
1.шкурене и почистване
2.замазване с веналкид 550 + стъкломат на прах (ако намеря такъв:wink: ), ИЛИ само полиестерен кит със стъклонишки нещо като това:
FIBER MICRO- КИТ СЪС СТЪКЛЕНА ВАТА - http://www.elitsa-3.bg/auto_paint/kitove.htm
3.шкурене и почистване
4.боядисване с Boatlac white A 2760
http://www.tehnoevropa.com/chrotex_p4.html
Ако се окаже,че някъде има спукано или деформирано(на пръв поглед няма) задължително ще полагам стъкломат на лента с веналкид. И още един въпрос,ако реша да използвам кит, за метал или пластмаса да бъде http://www.heliosof.com/auto-kit.html
Какво ви е мнението?
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

Колега,лодката първо трябва много добре да се измие.С по едра шкура се минава там,където се е показала основата.Шпакловаш.Аз бих избрал тази ( http://www.elitsa-3.bg/auto_paint/kitove.htm ) марка.Там пише че могат да се нанасят върху полиестерни ламинати.Търкаш и шпакловаш докато ти хареса.След това минаваш със фин кит.Като преди всяко китосване обезпрашаваш-със прахосмукачката и разредител. :D След това ошкурваш и ненараненото по дъното и си готов за боядисване.

Успех.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”